|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ogradica
12.5.2012 0:53:20   
Lilla
IZVORNA PORUKA: gae_gr

Sanchy, ne prođe dan da ne pomislim na tebe. Od kako je nevena postala nezavisna u stizanu od tačke a do tačke b, dnevna soba se okrenula na tumbe. Dok ona razvlači stvari po kući ja se set_im tebe, nemoj se ljutiti ali čeka te veliko razočarenje.

Rizikujem da dobijem opomenu od modova jer cu u OFF, ali moram da kazem ovo. Jedva cekam da uzivam u tome u cemu uzivas ti sada, kakva sam mislim da cu jos i da mu pomazem u pravljenju nereda user posted image Zasto ovo kazem, evo. Moj brat i ja smo popili vise batina nego sto smo sada teski i nismo bili vaspitani nego dresirani. Sjecam se, bilo gdje da smo bili culi bi tatu kad izadje na terasu i zvizne nam. Tog zvuzduka se i sad sjecam, kao da ga cujem. U roku od par sek smo morali da se stvorimo pred njim inace jao nama. Kad su isli u goste obicno nas nisu vodili, osim ako tamo ima djece naseg uzrasta. Morali smo biti manji od makovog zrna. Ne daj Boze da pruzimo ruku da sta uzmemo sa stola. Kad bi nam neko pruzio sok ili bilo sta za pojesti, morali smo prvo dobiti dozvolu od mame ili tate, pa tek onda da uzmemo. Kad bi nam dolazili gosti, nikad nismo smjeli sjediti u istoj prostoriji kao oni niti smo kada vecerali sa gostima, uvijek posebno. Pravili su od nas idiote, brata su za ruku vodili preko ulice do 5 razreda osnovne. Ovo su samo neki primjeri, ima toga masa. Oni se ponose nama i nasim vaspitanjem, a ne pitaju se nikad da li je ta dresura cinila da se osjecamo zadovoljno i sretno? Bili smo ko dva dresirana marsovca. Kad sam usla u pubertet i u meni proradio revolt, nastali su problemi u relacijama, nisam se dala. Ista stvar i sa bratom. Mislim da je upravo taj odgoj ucinio da danas oboje imamo kratak fitilj. Neke stvari jos uvijek bole, jer bili smo dobra djeca.

Moj H nece biti dresiran. Pokusacu da mu ukazem na to sta je pogresno a sta ispravno i da ga vaspitam na neki zdrav nacin. Ali, bice mu dopusteno da bude dijete i radi ono sto ga cini sretnim, po cijenu da ja gledam obojene zidove, igracke po lusteru, prevrnut televizor, razbijen prozor...(Naravno u nasoj kuci). Sve se u zivotu da kupiti osim zdravlja, ljubavi i srece a moja sreca je moj Hanel.

Izvinjavam se jos jednom na OFF-u, pojedini postovi mi probudili emocije i sjecanja iz djetinjstva.

Sto se ogradice tice, mi imamo prenosivi krevet i planiramo ga koristiti u te svrhe kad H vise ne budem smjela ostaviti na podu u gimnastici ni na minut bez nadzorauser posted image

< Poruku je uredio Lilla -- 12.5.2012 0:54:59 >

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 351
12.5.2012 1:18:32   
Bebilina
Nismo koristili ogradicu niti maloj na bilo koji nacin ogranicavali kretanje... user posted image Kosilo se sa mojim nacelima, delovalo mi kao kavez.
Umesto toga smo kucu prilagodili njoj- sa nizih polica sve podigli na vise, stavili bravice na ormarice sa hemikalijama i fijoke sa nozevima, kablove osigurali u kutije, u uticnice stavili zatvarace... Ali ona za to nije bila zainteresovana- ne znam ni sama kako, tako da smo kasnije veci deo toga skinuli...
Jednostavno je volela da puzi, istrazuje, rano prohodala i jurcala po kuci, igrala se u svojoj kucici koja je bila u dnevnoj, skakala na trampolini, igrala sw sa nama i igrackama, bila vise vani no unutra i tako... Nije se penjala na kauce, fotelje, stolove, nije time bila inspirisana...
Sad je velika, zna da napravi lom, ali ga sama i sredi. Nismo je dresirali, samo smo je motivisali da stvari vraca na svoje mesto. Treba je ponekad podsetiti, ali dete je to. Iako ima svoju veliku sobu i igraonicu i u dnevnoj i u trpezariji ima i njenih stvari i polica i korpi i fijoka. Njene stvari nam dom oplemenjuju i daju mu toplinu.
Za drugu bebu vec sredjujemo u istom fazonu- sve deci primereno na njihovom nivou da mogu slobodno da dohvate. Ostalo je vise. user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 352
12.5.2012 9:59:06   
Ana RR
Lilla, Bebilina user posted image  

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 353
12.5.2012 10:13:41   
Figaro88
Lilauser posted image Mi smo kupili taj prenosivi krevetic da nam bude i ogradica,a Andreu nismo stavljali unutra,tako da ga ona tek sad koristi,ona i bratov sin udju u nju i igraju se sa pazlama,i nekim sitnim igrackicama,valjda im je tako zanimljivo....I ponekad je spavala u njoj preko dana.....Ponekad pomislim da smo je dzabe i kupovali.

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 354
12.5.2012 10:27:49   
Anoniman
Ovako ja pospremim mami dnevnu sobu:

user posted image

A ogradica mi trenutno služi da naguram igračke pod njuda bih imala izgovor da se guzim i podvlačim ispod nje:

user posted image

A kad pozavršavam poslove u prizemlju, idem da sredim i sledeći nivo:

user posted image

< Poruku je uredio gae_gr -- 12.5.2012 10:34:41 >

(odgovor članu Figaro88)
  Direktna veza do poruke: 355
12.5.2012 10:35:34   
Figaro88
Gaeuser posted image .

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 356
12.5.2012 10:45:15   
Anoniman
lila, ne bilo ti zapovedjeno - procitaj par stranica unazad, samo da se i ti pridruzis cekanju user posted image
ti si bila pametnija i bunila se, ja sam cutala. moja sestra vec nije. zato sam o izrasla u starmalu, vecito ozbiljnu i odgovornu osobu, neko na koga mozes da se oslonis u nevolji ali ne bi bio prvi izbor za druzenje. zato i danas moji roditelji kazu "jao, grasak se stalno smeje, prosto ne znamo na koga je".
hoce to dete da radi kad ga ne dresiras nego volis.

idem da rastavim ogradicu na sastavne delove (mm-u je receno ali kao i vecina muskih pretenduje na zaborav) pa cu da vam javim da li to smete ili ne smete da radite user posted image

(odgovor članu Figaro88)
  Direktna veza do poruke: 357
12.5.2012 11:08:40   
minavb
Ja ne kapiram ovu diskusiju, jeste li za ili protiv ogradice?
Kad smo kod dresiranja, to nikako ne volim. Decu treba usmeravati , tj sto bi rekla moja mama, usmeri ga da on hoce ono sto ti hoces, i onda ga pusti da radi sta hoce. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 358
12.5.2012 11:14:35   
Anoniman
Ja sam za u svakom slučaju! Onaj ko je izmislio treba mu podići spomenik. Zahvaljujući ogradici održavam ličnu higijenu i zadovoljavam fiziološke potrebe, mogu da promešam ručak i slično... Poenta je da koliko god Žaba od početka bila naviknuta na nju i volela u njoj da se igra nemoguće je bez torture i mučenja dete i lom ograničiti na nju.

< Poruku je uredio gae_gr -- 12.5.2012 11:15:21 >

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 359
12.5.2012 13:23:18   
Anoniman
ja sam za, grasak ce vec sam da pokaze

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 360
12.5.2012 14:17:59   
minavb
Ja za, i Vanji se svidjala. Cim je prestao da je voli, nisam ga terala da sedi u njoj. Preturao je i vadio sve po kuci, mi ga kulirali i brzo mu dosadilo. Sad cak vraca stvari u fijoku kad ih izvadi.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 361
12.5.2012 17:05:18   
Sanchy
Vidim da me jos pominjete:):)...lepo,lepo..hi hi....a dobro nigde ja ne bezim videcemo brzo prolazi vreme...i dalje se grozim dece koja mi dodju u goste pa krenu da otvaraju fioke i brljaju po njima...uzasno nevaspitanje..nisam promenila stav,i nije krivo dete nego roditelji ,a jos kad dodjem kod nekog u goste a citava nasa konverzacija se na svakih pola minuta prekida ne to,ne diraj ono,vrati to na svoje mesto,ne penji se na sto,silazi odatle.....odem posle pola sata....ako tu omanem,omanula sam...priznacu...

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 362
12.5.2012 17:11:39   
Anoniman
Sanchy, tvoja dnevna soba i boravak u gostima nisu isto. Moje dete u gostima ne pravi lom, ali to i dalje ne znači da mogu da održim red u svojoj dnevnoj sobi. Jedno je naučiti dete da se strpi i bude mirno sat ili 2 u gostima a drugo naterati dete da sedi mirno u sopstvenoj kući po ceo dan i do škole se igra u ogradici.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 363
12.5.2012 17:12:05   
Figaro88
Sancy tako je to sa malom decom,ona su nemirna,radoznala,histerisu...I treba da im se prica,tako ce nauciti.Ali videces vecuser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 364
12.5.2012 17:47:03   
Sanchy
Tesko je detetu objasniti da kod svoje kuce moze da ispretura celu sobu a u gostima ne sme....bar vidim situaciju kod brata i snaje posto su mi najblizi,zbog nemirluka malecke meni casa ne stoji na sobnom stocicu vec na ormanu pa ako hocu da pijem ja moram da se prosetam do ormana jer malecka sve baca sa stola i penje se po njemu....nema razlike kad odu u goste jedina razlika je sto snaja mora onda da trci za njom sve vreme i da joj otima iz ruku i vraca na svoje mesto,mislim da joj presedne svaki odlazak bilo gde..ne znam bas da dete mora da bude takvo,ja nisam bila pa mozda mi je zato grozno kad vidim ponasanje danasnje dece,verovatno je to u pitanju...tako da zivi bili pa videli kako ce to biti u mojoj reziji....

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 365
12.5.2012 17:54:02   
Figaro88
Nisam mislila na goste nego na nas stan,a kad odemo negde naucila je da se lepo ponasa,i mi se trudimo da ne ostanemo bas previse.Mada ona ne otvara fioke ni u stanu,niti se penje na sto,niti baca stvari,mislila sam na haos od igracaka,mada sam ja opustena po pitanju tih stvari,sednemo na pod i zajedno pravimo krsuser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 366
12.5.2012 20:23:34   
isidora88
mi smo koristili ogradicu ali vise za igracke nego za igranjeuser posted image
sanchy stvarno nemoj da se uvredis ali nemas pojma o cemu pricas,a to sto pricas da su deca nevaspitana ako otvaraju fijoku stvarno nema smisla,ja sam se nasla uvredjenom tu, jer dete je radoznalo naravno da voli da vidi sve i da istrazuje sve,naravno da ne dopustam u gostima da vrslja po tudjoj kuci, ali ne mogu ga ni zavezati za stolicu i objasniti mu da cuti sve vreme da se domacini ne bi uvedili ako ja opominjem dete da ne dira ovo ili ono.
a dete od tvojih rodjaka nije nevaspitano nego DETE kao i svako,strasno se iznerviram kad citam tvoje postove o odgoju dece koje nemas,eto rekla sam

< Poruku je uredio isidora88 -- 12.5.2012 20:24:55 >

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 367
12.5.2012 21:04:08   
Sanchy
Dzabe se nerviras,,ponekad se osecam kao marsovac medju vama,sistem vrednosti koji je nekada postojao cini mi se da je nestao....ovo danas nista mi se ne dopada...zato nam je omladina takva kakva je...mozda nemam decu ali imam dovoljno godina da rezonujem pravilno....i nemojmo dalje,ne vredi ne slazemo se,moje dete stize ,bice vaspitano onako kao i ja i nista mu nece faliti kao sto ni meni ne fali....tema je ogradica pa se vratite temi...pozdrav od mene....

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 368
12.5.2012 21:08:50   
Anoniman
plebani ogradica moze da se rastavi da bi se izvadilo dno, ali je mrezica sa gornje strane zalepljena a sa donje ima provucen neki konac kroz rupice. izvadili smo srafove, izvukli konac i dno i tako ostatak konstrukcije preneli u kadu na ribanje (otislo mi pola litre vanish-a na fleke od soka ali sad je cisto user posted image ), sastavila je, oprala dno i ivicu sa asepsolom i mislim da nije bila cistija ni kad je izasla sa proizvodne trake. prvi pokusaj ostavljanja deteta je uspeo, lezao je, igrao se, bilo mu zanimljivo da gura ruku u mrezicu a ova mu vraca. probacemo svaki dan po malo, da se navikne i zavoli, ali sumnjam da ce to da mnogo ima vajde posto on voli drustvo a ne sam da se igra.

(odgovor članu isidora88)
  Direktna veza do poruke: 369
12.5.2012 21:17:38   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

plebani ogradica moze da se rastavi da bi se izvadilo dno, ali je mrezica sa gornje strane zalepljena a sa donje ima provucen neki konac kroz rupice. izvadili smo srafove, izvukli konac i dno i tako ostatak konstrukcije preneli u kadu na ribanje (otislo mi pola litre vanish-a na fleke od soka ali sad je cisto user posted image ), sastavila je, oprala dno i ivicu sa asepsolom i mislim da nije bila cistija ni kad je izasla sa proizvodne trake. prvi pokusaj ostavljanja deteta je uspeo, lezao je, igrao se, bilo mu zanimljivo da gura ruku u mrezicu a ova mu vraca. probacemo svaki dan po malo, da se navikne i zavoli, ali sumnjam da ce to da mnogo ima vajde posto on voli drustvo a ne sam da se igra.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 370
12.5.2012 22:03:47   
Olga75
evo tema GOSTI KOD VAS I VI U GOSTIMA , nije bas o vaspitanoj i ne vaspitanoj deci ali prikladnija je nego tema o ogradici user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 371
12.5.2012 22:58:39   
Bebilina
Ja sam vec pisala da nisam za ogradicu, ali to sam ja i pricam mozda iz perspektive roditelji koji ima iskustvo sa detetom "lakim za cuvanje", mozda iz perspektive pristalice jedne filozofije koja ju u odgajanju iskljucuje. Znaci delom zato sto sam sa prvim mogla bez nje (imamo pokretni krevetic ali ga nikada u tu svrhu nismo koristili) delom zbog mog stava o roditeljstvu nisam bebu u nju stavljala, ne bih volela da ijednu sledecu moram...
Sada za drugu bebu jos imam isti ideal- pustiti dete da istrazuje, ali posto su okolnosti drugacije (stambene, a i prisustvo starijeg deteta) necu unapred klesati u kamen svoje namere. Ako recimo beba bude zahtevnija tezicu vise "attachment parenting"-u koliko je u mojoj moci, nositi bebu u wrap-u itd. Kasnije videcemo, radicu po intuiciji... user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 372
12.5.2012 22:59:20   
nenja22
ali sumnjam da ce to da mnogo ima vajde posto on voli drustvo a ne sam da se igra.

ništa to što je takav sad ne mora da ti znači, još on ni ne zna nečim da se igra posebno, nego da ga se zabavlja treba...al' kad počne da otkriva sve više i više stvari i načina za baratati njima, biće to drugačije...tj. pričam iz našeg iskustva, kad je pošeo da sedi sam, pa dohvata stvari smileno, pa te neke faze, ogradica bila mu raj i mogao je po sat-dva kontinuirano da se zabavlja u njoj, tako da meni sa strane bude krivo što mu ne trebam, maltene user posted image

da, za ogradicu, dokle god hoće! (što sad i nije slučaj skoro pa više, ali šta da se radi)

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 373
12.5.2012 23:05:32   
Anoniman
joj, nenjo bas se nadam da ce tako biti! stvarno ne bi da on ogradicu smatra kao kaznu
bebilina, ne zelim ja da je on daleko od mene neggo da mogu da odem u wc a da ne brinem hoce pasti sa kauca ili da skuvam rucak a da gledam u njega a ne da li ce da mi rokne dole jer se pruzio sa igrackom. mm je danas prao patos i podigao je stolice na kauc i dete pored njih - mali je gurkao nogicom stolicu koja je bila bas blizu da se sruci na njega! e izem ti, ako biram izmedju stolice u glavu i ogradice - nadam se samo da mu nece biti premalena.

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 374
12.5.2012 23:08:04   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Bebilina

Ja sam vec pisala da nisam za ogradicu, ali to sam ja i pricam mozda iz perspektive roditelji koji ima iskustvo sa detetom "lakim za cuvanje", mozda iz perspektive pristalice jedne filozofije koja ju u odgajanju iskljucuje. Znaci delom zato sto sam sa prvim mogla bez nje (imamo pokretni krevetic ali ga nikada u tu svrhu nismo koristili) delom zbog mog stava o roditeljstvu nisam bebu u nju stavljala, ne bih volela da ijednu sledecu moram...
Sada za drugu bebu jos imam isti ideal- pustiti dete da istrazuje, ali posto su okolnosti drugacije (stambene, a i prisustvo starijeg deteta) necu unapred klesati u kamen svoje namere. Ako recimo beba bude zahtevnija tezicu vise "attachment parenting"-u koliko je u mojoj moci, nositi bebu u wrap-u itd. Kasnije videcemo, radicu po intuiciji... user posted image

Sve ovo zvuči divno, ali kako se tuširaš? Nevena je uglavnom tuda svuda u pohodima (gornje slike u prilog), ali stan je mali i mnogo stvari na malom prostoru po tetris sistemu tako da ne smem da odem iz sobe i ostavim je samu da tumara bez kontrole - nije bezbedno za nju. Ako ću do WCa, da se istuširam, prostrem veš, promešam ručak bez da razmišljam da li će vrelo ulje da je prsne i slično - jedino i najbolje rešenje je ogradica! Hvala onom ko je napravio!

(odgovor članu Bebilina)
  Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here