Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.4.2012 7:51:14
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: maslackic nego, rekla mi je dr da sa punih6 meseci treba d aduplira svoju kilayu sa rodjenja..ynaci 5,7 treba da ima 6600 grama..tako da sam malo mirnija...rekla je i caj ili vodu da joj dajemo posle klope da vidimo da li je jos gladana, kao ako hoce caj ili vodu gladna je jos..u principu ja mogu da je ubedim da jos jede ali posle bljucka za medalju...pa mi nema smisla, dok je bljuckala oko 200 ml posle klope napredovala oko900gr, a sada kada nikako ne bljucka napredovala citavih 300... Maslackic, i ja nekad ponudim vodu posle jela da vidim da li bi još jeo, ali u principu dajem vodu i čaj izmedju obroka. Znam da se brineš i baš mi je žao ali verujem da je Petrica super samo prosto ima svoj ritam, svi se oni sustignu posle nekog vremena Što se bljuckanja tiče jedino da probaš da je hraniš češće a po manje Mi smo u petak bili na kontroli imamo 6600g i 60cm (dva meseca i 20 dana), dr kaže da je ok pošto je dosta izrastao u dužinu (11cm od rodjenja), i dobili smo dozvolu da uvedemo sokiće
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.4.2012 19:54:30
|
|
|
|
maslackic
|
Bea, svaka cast masala, veliki decak mi smo ova dva dana isprobali varijantu sa cajem posle klope, popije manje od 10 ml, i to viseispljune...sto je ok, jer znaci da nije gladna... Bea, je Viki samo sisa ili je na AD mleku? sve mislim rano mi je da joj ajem caj( dajem onaj (bibilibi) generalno radije bih joj vodu dala, ali izgleda da joj je od caja bolja kaka tj nije zelena...nemam pojima...probacu sutra da zakazem kod gastrologa....pa sa njim lepo da se ob jasnim..valjda ce me shvatiti...eto mi smo za 3 i po meseca ugojili1600 i porasli 8cm...
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.4.2012 20:18:32
|
|
|
|
bea83
|
Maslackic, bio je dva meseca na mom mleku (prvi mesec dojenje+izmlazavanje, drugi mesec samo izmlazavanje) al od početka pije čajić(i vodu) i mnogo mu je pomagao oko kake jer je imao nesnosne grčeve kad je bio na mom mleku. Sad smo samo na AD, nemamo grčeve uopšte ali i dalje ločemo čajić i vodu
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.4.2012 21:22:58
|
|
|
|
Torbica
|
Ja sam moje bebe iskljucivo dojila punih 6 meseci. I jako su mi lepo napredovali. Sin mi je prvi mesec dobio 1600 gr, pa 1200 drugi mesec. Cerkica prvi mesec 1500 grama pa 1200... Uglavnom, nikakvi cajici, voda... Majcino mleko je preko 70 posto vode, po nekoj literaturi i do 85 posto vode. Plus sto se sastav mleka menja iz nedelje u nedelju u zavisnosti od potreba bebe tj u skladu sa razvojem. Naravno, razumem ako se mora, ali dojenje je zakon. Ako beba ima grcice, meni je sin imao, cerka nije, samo korekcija mamine ishrane i probiotik za bebu. To je moje iskustvo. Tako cu i sa trecom bebicom. Pozz svima
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 4.5.2012 9:07:41
|
|
|
|
peca
|
Mi smo juce bili na kontroli sa dva meseca i cetiri dana, merili smo se, imamo 5050 gr. i kao 55 cm. (sto mislim da nije tacno,jer po tome od rodjenja smo dobili samo 2cm,sto je nemoguce moj mozak da prihvati odokativnom metodom, a imam ostro oko ) dobili smo dve boce, danas idemo po trecu
< Poruku je uredio peca -- 4.5.2012 9:10:53 >
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 4.5.2012 10:30:34
|
|
|
|
cockic
|
peco za jovanu nego kakva treca boca danas koju formulu joj dajes?deluje mi ok.iznenadila bi se kad bi rekla aptamil.jer od njega bebe budu bas debeljuce a ona je ok.zgodnica kao i moja lena
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 4.5.2012 10:36:19
|
|
|
|
cockic
|
bea procitah ovo za sokice,nisam do sad cula da se prvo oni uvode,pre zitarica. i to sad tri meseca sokic deluje mi rano.ali mislim da se i mesa sa vise vode, ne cisto voce.mada sve se menja. moj savet ako mozes bolje cedi ti voce nego one gotove,imaju dosta secera. moj mali nije hteo sokice ali sad ih super pije izvinjavam se moderatorima sto sam zalutala ovde sa ovim odgovorom
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 4.5.2012 10:47:38
|
|
|
|
peca
|
IZVORNA PORUKA: cockic peco za jovanu nego kakva treca boca danas koju formulu joj dajes?deluje mi ok.iznenadila bi se kad bi rekla aptamil.jer od njega bebe budu bas debeljuce a ona je ok.zgodnica kao i moja lena Neku koja se pije, neke kapi, nemam pojma, to im juce nestalo, pa morala danas ... Pijuckamo bebelac Rekla nam je dr.da su i kukici u redu, ali oce da saceka uz a to je zakazano tek 31 maja, i tako, svasta smo pricale nije radila moja dr.srecom Sad cu da pocnem kod ove da idem
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 4.5.2012 11:44:24
|
|
|
|
bea83
|
Peco raste ženskica Cockić, odlučila sam da mu uopšte ne dajem sokiće za sad jer mi super pije vodu i čaj pa što bi ga sad nalivala i sokom. A što se žitarica tiče, mi smo već probali malo rižeu u mleku obožava je Izvinite za off, ajmo bolje u ishranu da ne dobijemo pec,pec
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 4.5.2012 12:28:12
|
|
|
|
peca
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Peco raste ženskica Cockić, odlučila sam da mu uopšte ne dajem sokiće za sad jer mi super pije vodu i čaj pa što bi ga sad nalivala i sokom. A što se žitarica tiče, mi smo već probali malo rižeu u mleku obožava je Izvinite za off, ajmo bolje u ishranu da ne dobijemo pec,pec Raste,raste... Mora da bude velika i lepa za Viktora
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 4.5.2012 13:57:46
|
|
|
|
Ivence
|
Ja moju Milicu hranim humanom... ona se rodila sa 3850gr (na otpustu 3720) i 57cmi ona je samo prvi mesec dobila 1700gr.. imala je 5400gr i 63 cm a drugi 800gr, tj 6200gr i 66.. Sada cemo na kontrolu, pa cu videti, ali sustina je.. ona sada ima oko 7200kg, a ima tri i po meseca, i dugacka je oko 79cm, a mali moj kum ima tu duzinu i tu kilazu sa 7 i po, ali on sisa... kazu da to ima veze... Maslackic, bitno da je ona vesela i radosna, ako jeste nije bitno, neko manje jede neko vise... vidis i da se sve bebe radjaju sa razlicitom kilazom... i nas da stavis sve istog godista, svi imamo razlicitu tezinu i visinu... bitno da je zdrava.. a ostalo je manje vazno ....
< Poruku je uredio Ivence -- 4.5.2012 13:59:07 >
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 4.5.2012 19:54:57
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: magnetic IZVORNA PORUKA: magnetic Visnja:rodjena sa 3150 gr(izasla sa 2920) ; 49 cm 1 mesec:4090 gr ; 52 cm 2 mesec:5170 gr ; 55 cm 3 mesec:6280 gr ; 59 cm
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 7.5.2012 15:13:59
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama IZVORNA PORUKA: Unina mama Una je rodjena sa 4i100g, i 60cm duga. Izasli iz porodilista sa 3870. I mesec: 4900g, i 61,5 cm duga. II mesec 5800g i 66 cm duga. III mesec 6500g i 68 cm duga. Dojena beba. IZVORNA PORUKA: Unina mama IV meseca i 8 dana 7i 100, dugacki 72cm... obim glave 42... V mesec 20 dana posle prethodnog merenja 7i400, i 74 duga, dr. kaz da je sve super, a mene brine da za 20 dana nismo dobili dovoljno...mere je skroz gol, bez pampersa.. VI mesec i jedan dan duplirali porodjajnu tezinu 8i 250, rodjeni sa 4 i 100, i porasli 2 cm, sto znaci sada 76 cm smo dugi.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 8.5.2012 14:14:40
|
|
|
|
mamamikka
|
IZVORNA PORUKA: mamamikka David na rođenju 4kg 52cm 2.5 meseca 6.5kg 63cm 3.5meseca 7.5kg 66cm 5.5meseci 8.55kg 69cm do tad isključivo dojena beba 7meseci 9.4kg 71cm 9 meseci 10.3 kg 75cm
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 8.5.2012 16:20:28
|
|
|
|
mejvis
|
I mi smo bili na 1. kontroli. Rođena: 3520g i 52cm 1 mesec i 4 dana: 4800g i 55cm Samo sisa, jedino je 5 dana u bolnici (od 10-og do 15-og dana po rođenju) bila na veštačkoj hrani i za to vreme je dobila samo 100g (po otpusnoj listi). Jakša je samo sisao do punih 5 meseci a posle, uz čvrstu hranu, do 13 meseci. Za to vreme dok je samo sisao nije hteo nikakve druge napitke, i pedijatri kažu da nema potrebe, jedino kada je jako toplo trebaju češći podoji. On je jako dobro napredovao- sa 3 i po meseca 8030g a rodio se 3700g, a sada sa 2 godine ima 12-13kg, kao štangla je!
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 8.5.2012 16:23:47
|
|
|
|
vonavoj
|
mejvis!
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 8.5.2012 16:24:23
|
|
|
|
mama kukunka
|
bravo!! Samo nisam u toku-sto ste bili u bolnici?
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 8.5.2012 16:32:04
|
|
|
|
mejvis
|
Ja sam dobila infekciju na porođaju, i 9. dan mi je skočila temperatura na 39C. U bolnici su dijagnostifikovali endometritis (upalu materice) i davali su mi koktel antibiotika zbog kojih nisam mogla da dojim a kući sam pila jš 8 dana antibiotike po antibiogramu (brisevi su bili gotovi tek taj dan kad su me otpustili). Bilo je to užasnih 5 uskršnjih dana u bolnici Naravno, niko mi nije rekao da je infekcija nastala na porođaju ali na internetu lepo sve piše!
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 8.5.2012 22:24:30
|
|
|
|
mama kukunka
|
Uff, Mejvis..bas bezveze..jesi li se ti bese u Pa ili U NF poradjala? Dobro je da je proslo i da si odrzala mleko..da ne idem u off ovde...
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 9.5.2012 10:03:15
|
|
|
|
mejvis
|
U Pančevu sad drugi put a prvi u NF. I uvek bi sada u NF, neznam kako su uspeli da me nagovore Čudo da nema moderatora da nam prigovore za off Ok, nećemo više!
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 9.5.2012 18:55:12
|
|
|
|
jovicaa
|
mejvis
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 9.5.2012 21:03:47
|
|
|
|
vonavoj
|
stigli smo sa kontrole,imamo 7500g i 70cm ...za 9 dana 6 meseci!
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 9.5.2012 23:03:19
|
|
|
|
vonavoj
|
zaboravih,udvostrucila je kg sa rodjenja,bila je 3630 ..moja mrsavica,zgodnica
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 10.5.2012 10:33:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Von za tikicu, nase dugonoge devojke.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 10.5.2012 10:37:06
|
|
|
|
mejvis
|
Von, već 6 meseci!!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?