|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ginipral, Partusisten
2.4.2012 18:37:59   
Sanchy
Nemam taj problem,nisam procitala ni u uputstvu da to moze da se desi,verovatno sam preskocila...,inace pijem ginipral vec skoro dva meseca,verapamil ne pijem,kod nas se on uvek prepisuju uz ginipral a preko samo u slucaju da ti puls ide preko 140,s obzirom da prolazi kroz posteljicu...ali ja ni nemam te drhtavice i lupanje u vecoj meri,uvek pojedem keks na primer pre nego popijem lek i ok mi je....

(odgovor članu lela986)
Direktna veza do poruke: 301
9.4.2012 13:32:22   
mesak
Cao devojeke! Potreban mi je savet ili neko sa slicnim iskustvom. U 21 nedelji sam trudnoce, pre nedelju dana pojavile su mi se konrakcije, za koje sam ja prvo mislila da su pokreti bebe user posted image . Naime, jedan deo stomaka mi se stvrdne, bude par sekundi i prodje, nista bolno, ponekad samo malo neprijatno! Doktorka mi je prepisala pola tablete gyniprala na 4 h i uvece celu tabletu uz bensendin od 2 mg. Osim toga kooristim i utrogestan od samog pocetka trudnoce. Ovu terapiju koristim vec 5 dana i grcenje materice se opet javlja, opet bez bolova. Kada je vama prestalo grcenje materice nakon sto ste pocele da uzimate gynipral ili ste to i dalje osetile? user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 302
9.4.2012 14:19:28   
Figaro88
Ja sam ga i dalje osecala,sa tom razlikom da mi je pre bilo bolno a posle ne.Pila sam isto na cetiri sata,ali celu....Pocela sam da pijem u 26 nedelji.

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu mesak)
Direktna veza do poruke: 303
9.4.2012 15:33:19   
Sanchy
Slaba ti je terapija,ginipral na cetiri sata po jednu celu,kakvi pola?!,i utrogestan 3*200 mg,i smirice ti se sve u roku od dva dana,,,,

< Poruku je uredio Sanchy -- 9.4.2012 15:35:22 >

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 304
   [Obrisana poruka]
9.4.2012 15:35:26   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 305
9.4.2012 15:40:59   
Sanchy
Ja ga pijem od cetvrtog meseca ,ne pijem nista za smirenje niti verapamil,ne smeta mi,samo mi je bitno da pojedem nesto pre leka....

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 306
9.4.2012 16:40:50   
Zemunka85
Mesak, isti problem. Ja sam u bolnici od srede. Jutros sam skinuta sa 4. flase tokolize i naslavila sam oralno G. na tri sata i V na 8 sati i U na 3 po 200. Bol se smiruje, ali BEZBOLNI GRCEVI NE. I to uvek kada sam na ledjima. U raskolu sam sa 8 doktora koji tvrde da je kontrakcija=bol.. Evo vidim da i ti imas. Sve razumem.
Inace sve je bolje od infuzije bez prestanka od 5 dana. Mi ovde u bolnici ne ustajemo nocu za lek jer kazu da je to veci stres.
Uzasavaju me ta grcenja, mala loptica u desnom delu stomaka kada sam na ledjima uzas.

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 9.4.2012 16:47:48 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 307
9.4.2012 18:06:11   
mesak
ma i meni se cini da mi je slaba doza, cim ne prestaje user posted image jesu redje ali nisu prestala. user posted image pitacu sutra doktorku da li da povecam dozu. Hvala vam svima na odgovorima user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 308
9.4.2012 21:49:11   
JAmy
Joooj cure,ne zelim da vas plasim svojim iskustvom sa kontrakcijama,a mogla bih danima o tome da pisem,imala bih sta.
Prvi put sam ih primijetila negdje izmedju 14 i 15 ned,ne sjecam se tacno.Stezanje stomaka,apsolutno odgovara vasem opisu.Tada nisam imala neprijatan osjecaj,kontala sam da se nesto desava tek kada bih napipala ''lopticu'' koja je bila tvrda kao kamen.Posebno mi se desavalo pred spavanja i ujutru,trajalo bi,cini mi se par minuta,a pauze izmedju dvije kontrakcije isto tako.Onda nista nekoliko sati,pa ponovo epizoda grceva.Vremenom sam pocela da osjecam nelagodnost u smislu zatezanja,a od 27 nedelje pocelo je i da boli,i svakim danom sve vise....
Ja sam se dr obratila cim sam shvatila da se nesto desava,dobila sam th ginipral
6x1,utrogestan100mg (koji sam inace od pocetka preventivno pila)3x1,Mg 200mg , sumeci 2x1,bensedin2mg 3x1(ja ga nisam pila i nikom ga ne preporucujem),i mirovanje.Preko terapije ja sam nedjelju dana osjecala iste probleme,i onda sam primljena na odjeljenje.Tada sam se zadrzala na tokolizi koju su povremeno smjenjivali sa tabletama giniprala punih mjesec dana,pa me otpustili kuci gdje sam bila na tabletama isto mjesec dana,a onda ponovo primljena u bolnicu gdje se i sada nalazim i bicu do porodjaja.Sada sam 33 nedelja,od kada je sve to pocelo ja sam na STROGOM mirovanju,iz kreveta ustajem samo kada moram.Znaci imam kontrakcije od pocetka 4og mjeseca,i nikada nisu prestale,samo su uz terapiju postajale nesto redje,slabije jacine i neznatno krace...Do sada sam more tokolize primila,nema vene koja mi nije ubodena,a vec tableta koliko sam popila....Preko svega toga,do sada mi se,Bogu hvala,grlic nije otvorio,mada je poprilicno skracen.Da nisam na vrijeme reagovala i bila podvrgnuta ovoj "agresivnoj" terapiji,ko zna sta bi bilo.I onako su mi ljekari predvidjali da ni do 28 ned necu uspjeti da stignem.Ali disciplina,trud i volja odlucuju ishod vecine rizicnih trudnoca.
Usput da pomenem te sporedne efekte giniprala,ja ga lakse podnosim u infuziji(to je tokoliza) nego kao tablete,mada,vrlo rijetko sam imala bilo sta od uobicajenih tegoba,i to u pocetku,vremenom sve manje,a posebno ga dobro podnosim ako 15min prije lijeka pojedem nesto slatko.Srecna sam sto sam izbjegla da se jos dodatno kljukam ljekovima koji se daju da ublaze nezeljena dejstva ovog lijeka,i savjetujem svima,ako se ikako moze ne uzimajte ni verapamil ni bensedin za koji tvrde da izmedju ostalog i opusta matericu sto je prava "sarena laza"...
Cure,tesko mi je jeste,svaki dan sam u riziku da se porodim,ali cvrsto vjerujem da cu izgurati ovo do kraja,i pokusavam da zanemarim svo bockanje,slabost i bol misica zbog lezanja,te silne bolne kontrakcije,strahove,doktorsku nevjericu da cu jos dugo izdrzati,i jos more drugih propratnih problema koji uz toliko lezanje idu, o kojima ovdje necu pisati jer bi potrajalo...
Naucila sam da zivim sa tim,postalo mi je neobicno kada vise od sat vremena nemam kontrakcije user posted image
a vi izvucite pouku iz svega ovoga i nista ne prepustajte slucaju,kontrakcije nisu bezazlene i uglavnom zahtijevaju bolnicko lijecenje ako na tablete ne oslabe.Zato vas molim,ako se ne osjecate dobro,nikako ne cekajte nego pravac kod dr.I da,kada vam kazu da mirujete,to ne znaci da ne treba da idete na posao i da cistite kucu,nego bukvalno da lezite!
Sve moze i mora da se izdrzi da bi bebica ziva i zdrava dosla na svijet,meni je samo zao one koje su vec mame,tu je tesko prelezati trudnocu.
Ljubim vas,i srecno svima...

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu mesak)
Direktna veza do poruke: 309
9.4.2012 21:56:22   
Sanchy
To i ja kazem bilo sta sumnjivo pravac lekar...ja sam isla cini mi se non stop ceo cetvrti mesec dok nisam nasla odlicnog dr,kod koga sam i danas i koji mi je prepisao udarnu terapiju..toliko o tome...takodje menjajte lekara akjo mislite da vam ne posvecuje dovoljno paznje ili uvek trazite jos jedno misljenje ako je nesto problematicno..masa lekara je po meni priuceno i ne zna svoj posao to treba shvatiti i onda nema problema...

< Poruku je uredio Sanchy -- 9.4.2012 21:57:02 >

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 310
11.4.2012 10:58:38   
tixy1
Da li tremensi od giniprala stete bebi?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 311
11.4.2012 11:07:45   
JAmy
Nije dokazano da ginipral i njegve nus-pojave lose uticu na plod,osim ako majka ima srcanu manu ili tremor u vecoj mjeri negativno utice na njene sposobnosti i opste psihicko stanje.
Ja popijem terapiju pa podjem za 5 min na ctg kada je nivo lijeka u krvi vec skoro maksimalan,i nikada u tom slucaju nije primijecena tahikardija kod bebe,sto znaci da nema uticaja,ili je on dovoljno slab da se smatra potpuno bezbjednim u trudnoci bez dodatnih ljekova(ja ne pijem ni bensedin,ni verapamil)...

< Poruku je uredio JAmy -- 11.4.2012 11:12:11 >

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu tixy1)
Direktna veza do poruke: 312
11.4.2012 11:08:13   
Sanchy
Tixy ja sto sam citala ,ginipral ne prolazi placentnu barijeru te stoga ne steti bebi,nije potrebno piti verapamil ukoliko ti puls ne skace preko 140,verapamil prolazi kroz placentu i preko ga nesto ne vole koliko sam citala ....

(odgovor članu tixy1)
Direktna veza do poruke: 313
11.4.2012 11:25:22   
Zemunka85
Ja sam od sredeu zemunskoj bolnici. Upravo dolazim sa razgovora pred otpust sa DR. Rekao je da, posto pijem G na 3h i V na 8, polako smanjujem i skroz izbacim za koji dan. Dokazano je da smanjuje kontrakcije i pozitivno utice na taj problem, ali je zbog nus pojava izbacen svuda u svetu. Zena posle njega, posle 4god mora kod kardiologa na kontrolu. Savet je da nastavim samo sa UTROGESTANOM...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 314
   [Obrisana poruka]
11.4.2012 11:40:27   
Brisani korisnik

Direktna veza do poruke: 315
11.4.2012 11:46:34   
Sanchy
Zemunka i meni su izbacili ginipral postepeno,nedelju dana mi je bilo ok a onda je opet poceo da me boli stomak i taj bol je trajao dva dana nakon cega sam se vratila na ginipral.....inace do trudnoce ja sam imala tahikardiju nepoznatog porekla i pila concor to je beta blokator koji je zabranjen u trudnoci pa su mi ga iskljucili,verapamil nisam htela da pijem zbog svega sto sam procitala....sve u svemu meni se tahikardija izgubila i pored giniprala....tako da svi mi razlicito reagujemo ocigledno

Direktna veza do poruke: 316
   [Obrisana poruka]
11.4.2012 11:51:14   
Brisani korisnik

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 317
11.4.2012 12:03:02   
tixy1

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Tixy ja sto sam citala ,ginipral ne prolazi placentnu barijeru te stoga ne steti bebi,nije potrebno piti verapamil ukoliko ti puls ne skace preko 140,verapamil prolazi kroz placentu i preko ga nesto ne vole koliko sam citala ....

Popila sam G pre sat vremena, puls mi je 79 u min, imam blagi tremens.
Inace sam dobila bensedin od 2mg za slucaj da mi lupa srce, ali ga nisam koristila, to mi je bas previse.
Utrogestan koristim jos od insemenacije.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 318
11.4.2012 12:12:20   
Sanchy
Pa tebi je puls super,nemas zbog cega da se brines....Gagi eto ja problem sa tahikardijom imam vec par godina unazad,sad nemam a sta ce biti posle,nista,ako se vrati vracam se i ja na svoju terapiju od pre trudnoce....inace dosta mi je pomogla i homeopatija pa ako ti to lupanje smeta,probaj,meni je doza konkora smanjena 0.6 mg sto je minimum minimuma ali uz homeopatiju....preporucujem

(odgovor članu tixy1)
Direktna veza do poruke: 319
   [Obrisana poruka]
11.4.2012 12:17:36   
Brisani korisnik

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 320
11.4.2012 12:59:58   
Zemunka85
Sanchy i ja imam problem sa tahikardijom, inace. Puls je isao i do 129 na EKGu, a uobicajeno je oko 89. Meni. Ovaj G jos pogorsava stvar, tako da mi od srede ne spada sa110. Ali mi G pomaze oko bolova. OK! izbacujem ga zbog svega, ali koji je tvoj savet za dalje i oko problema sa srcem i bolovima? Kompromis? Hvala

Inace ovo mi je treci dan da pijem na tri sata, koliko postepeno da ga ukidam? Da predjem na 4h, p 8h, sto trazi jos dva dana. Ili mogu brze da ''secem''? Sta ako se bol vrati? Utrogestan ne deluje na bol.

Lm ako G lse utice na srce ~ on lose utice, nema filozofije. Neko oset_i, neko ne, neko jace, neko slabije neko pre neko posle.. Ali da steti, steti. Ne bi bio univerzalno ukinut vec od slucaja do slcaja. ?

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 11.4.2012 13:17:07 >

Direktna veza do poruke: 321
11.4.2012 17:46:17   
Sanchy
Ako se bol vrati vratice te na ginipral...kod nas nema mnogo izmisljanja ,ima par lekova sto se vrte i to je to...,ja sam ga ukunula u cetiri dana,prvi dan 4 kom,drugi tri,treci dva i cetvrti jedan...i nedelju dana sve ok i oipet bol ,dvaa dana sam cekala da prodje ali nema sanse.cim sam se vratila na ginipral prestao je...taj bol signalizira kontrakcije moze doci do prevremenog ...jbg.radije cu da pijem ginipral nego da se nesto desi sa bebom...a ako mi se kasnije odrazi na srce pa vec sam se borila sa tim pa cu opet,sta da radim...da i onda citam kako u tom inostranstvu tvrde da ginipral ne pomaze mnogo u odrzanju trudnoce ,ja mislim da je to opet neka politika,,,ja sam cist primer da deluje ,utrogestan mislim da ga zalud pijemo posle treceg meseca ako je posteljica ok ona bi trebalo da proizvodi dovoljno progesterona ali dobro nisam sigurna u to pa ne skodi da ga pijem s tim sto sam smnanjila terapiju na dva puta po 200mg..

< Poruku je uredio Sanchy -- 11.4.2012 17:50:39 >

Direktna veza do poruke: 322
11.4.2012 18:33:52   
ana77
Ja sam u prosloj trudnoci pila ginipral od petog meseca i nisam imala problema sa srcem. Inace, imam problem sa tahikardijama kao posledicu imanja koksaki virusa i svoj temperamenta. U ovoj trudnoci sam za sad imala jednu tahikardiju (meni puls ide i do 160) i morala sam da popijem 2 verapamila od 40mg nakon cega je sve bilo ok. Naredna dva dana sam imala puls izmedju 90 i 100, pa sam pila verapamil. Posle toga nisam i nadam se da cu sto manje morati da ga pijem ali je evidentno da cu po potrebi morati :)! Nadam se da nece biti posledica jer mnoge zene piju ovaj lek u trudnoci, pa sve bude OK.
Citala sam neke strane sajtove vezane za verapamil i tamo ga bukvalno zabranjuju trudnicama. Ne znam sta je propaganda, a sta istina.

Ko mora da pije ginipral, nek pije, stvarno pomaze. Za verapamil ne znam sta bih rekla, valjda nisu bas svi doktori u Srbiji potpuno ludi. Mozda se to smatra zastarelim lekom ali dajte nam bolji, pa cemo ga rado piti :)!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 323
11.4.2012 18:36:35   
Sanchy
E ana mi smo bili izgleda na istim sajtovima user posted image ...sve je tako...

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 324
11.4.2012 18:40:42   
ana77
Izgleda :)!
Nego, malo sam jos pronjuskala, pa ga kao na nekim tolerisu do 120mg dnevno itd. E sad, najmladji clanak je iz 2008 ili je to neki forum ili sta god. Uglavnom, i na engleskom govornom podrucju su misljenja podeljena, a ja idem sledeceg utorka na UZ, pa cu bas pitati moju dr o nuspojavama verapamila po plod jer je evidentno da cemo se druziti u ovoj trudnoci, nadam se sto manje :D!
Da ne odemo previse u off :) :) :), ipak je ovo tema o ginipralu i partusistenu :)!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here