|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ginipral, Partusisten
24.7.2010 13:44:00   
sludjena
hvala na odgovoru, je li da pijem verapamill pola sata pre giniprala?

(odgovor članu Mimče)
Direktna veza do poruke: 276
24.7.2010 13:44:11   
Sanjica26 RR
Eto ja sam bas pisala u drugom tromesecju. Od kako pijem Ginipral u kombinaciji sa verapamilomsamo me jednom uhvati drhtavica. A, pijem ginipral 6X1. Pretpostavljam da mi je dala toliko da pijem jer sam tek 16 nedelja. A, onaj kome se priblizava porodjaj manje pije. barem je meni tako logicno. verovatno gresim.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 24.7.2010 13:45:34 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Mimče)
Direktna veza do poruke: 277
24.7.2010 13:46:04   
Sanjica26 RR
sludjena meni su rekli da verapamil pijem pola sata pre giniprala. Ali obavezno jedi pre toga.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 278
24.7.2010 13:56:18   
Mimče
IZVORNA PORUKA: sludjena

hvala na odgovoru, je li da pijem verapamill pola sata pre giniprala?

da draga popi ga obavezno pre....
meni je ukinut ulaskom u 9 mesec ali je polako smanjen na dve pa jednu pa nista i sad sam na nicemuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sludjena)
Direktna veza do poruke: 279
24.7.2010 13:57:41   
Mimče
IZVORNA PORUKA: Sanjica26

sludjena meni su rekli da verapamil pijem pola sata pre giniprala. Ali obavezno jedi pre toga.user posted image

meni lude farmaceutkinje rekle da nejedem, a to nema veze za trudnicku terapiju i ja kao kreten crkavala gladna......smes da jedes to ne jedu oni kojima je samo verapamil terapija za srce itd

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 280
24.7.2010 13:58:02   
sludjena
hvala draga!user posted image

(odgovor članu Mimče)
Direktna veza do poruke: 281
24.7.2010 15:13:09   
Podrum Š.
IZVORNA PORUKA: sludjena

cao, meni je dr.prepisao Ginipral 3x, i Verapamil 3x dnevno, ja kontrakcije ne osecam,tj. mozda ni ne znam kako zgledaju, ali dr. kaze da mije stomak malo tvrđi, i da je to zbog toga sto sam ja jako sitna,ulazim u 7 mjesec iduce sedmice. radim jos uvek, pa me interesuje da li te drhtavice prestanu brzo, nisam jos pocela da pijem.
Mislim da je to sve individualno, ja sam te drhavice prebrodila sama od sebe za par sati...

(odgovor članu sludjena)
Direktna veza do poruke: 282
24.7.2010 15:43:25   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

Da li se nekome događa da par dana bude super mirno,  bez kontrakcija, i onda odjednom ne možeš živeti od njih....
Mene već 1h urnišu...
Izludela sam više.

ja tek sad ovo vidim...ne znam ti mila, ja ih uopste ne osjecam, ali mi se stomak stvrdne kao kamen...Ali da osjecam neku bol-to ne. Inace nisam ih ni ranije osjecala, otisla sam na pregled zato sto sam imala los osjecaj i zato sto me pritiskalo dolje, ali kontrakcije nisam osjecala. A tu su bile, zato mi je dr i prepiaso Ginipral.
A to kad mi se stomak stegne (najcesce u popodnevnim casovima) a bude recimo jos  sata do sledece tablete, ja popijem sumeci magnezijum da mi malo opusti misice i obicno pomogne.

Sludjena user posted image dobrodosla u klub. Cure su ti vec sve rekle. je l' radis neki naporan posao?

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 283
24.7.2010 15:49:59   
Podrum Š.
I šumeći magnezijum i Donat MG na litre....
Ima li kraja?
A juče mi baš bilo superuser posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 284
24.7.2010 16:01:56   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

I šumeći magnezijum i Donat MG na litre....
Ima li kraja?
A juče mi baš bilo superuser posted image

Ima draga jos koju sedmicu i pozdravicemo se sa Ginpralom user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 285
28.7.2010 19:47:05   
Trudnicica83
Ja sam danas bila na kontroli i konacno sam skinuta sa Giniprala! Jupiii, vise nema budjenja u toku noci i lupanja srca ujutru...user posted image
Medjutim, rekao mi je da dodjem 3.8. u porodiliste da mi uzme mere i pregleda me, posto on ocekuje da ce u toku sledece nedelje mozda biti porodjaj! Nekako sam se prestravila kad mi je to rekao, mada vec dva-tri dana osecam kontrakcije nekad cak i na 6-7 min i bas tesko hodam... Al opet nekako nisam ocekivala da ce to biti tako brzo. Mada, rekao je da nista ne mora da znaci, sve zavisi od tog pregleda. On kaze da ne brinem, jer sam tad vec 38.nedelja, beba je potpuno zrela i sve je u redu cak i da mi sutra krene porodjaj, ali ja sam opet nekako malo zabrinuta! user posted image user posted image

Jos sad nema lekova vise, kuku meni!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 286
28.7.2010 20:22:59   
Snelle
Trudničice, ja sam pila gynipral 6x dnevno od trećeg meseca i porodila se 2 dana pre termina, a mislila sam da ću se poroditi dan nakon prestanka korišćenja user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 287
28.7.2010 20:36:12   
Podrum Š.
IZVORNA PORUKA: Trudnicica83

Ja sam danas bila na kontroli i konacno sam skinuta sa Giniprala! Jupiii, vise nema budjenja u toku noci i lupanja srca ujutru...user posted image
Medjutim, rekao mi je da dodjem 3.8. u porodiliste da mi uzme mere i pregleda me, posto on ocekuje da ce u toku sledece nedelje mozda biti porodjaj! Nekako sam se prestravila kad mi je to rekao, mada vec dva-tri dana osecam kontrakcije nekad cak i na 6-7 min i bas tesko hodam... Al opet nekako nisam ocekivala da ce to biti tako brzo. Mada, rekao je da nista ne mora da znaci, sve zavisi od tog pregleda. On kaze da ne brinem, jer sam tad vec 38.nedelja, beba je potpuno zrela i sve je u redu cak i da mi sutra krene porodjaj, ali ja sam opet nekako malo zabrinuta! user posted image user posted image

Jos sad nema lekova vise, kuku meni!
Niš se ne sekiraj u sigurnoj si zoni URA ZA VASuser posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 288
28.7.2010 22:19:22   
choopa choops
Trudnice83 vec ti zavidim na tome sto se neces budit nocu user posted image

Direktna veza do poruke: 289
28.7.2010 22:47:42   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Snelle

Trudničice, ja sam pila gynipral 6x dnevno od trećeg meseca i porodila se 2 dana pre termina, a mislila sam da ću se poroditi dan nakon prestanka korišćenja user posted image

Ovo sam i ja mislila,pila sam Ginipral od 16-36 nedelje,i bas sam se uzentala kad mi je dr ukinula lek,mislila sam da ce odmah to krenuti...Izdrzala sam jos celih mesec dana,i na kraju sam se porodila carskim,jer sam bila skroz zatvorena do punog termina...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 290
28.7.2010 23:18:47   
Podrum Š.
Hoću i ja tako user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 291
29.7.2010 8:47:12   
Trudnicica83
Dobro jutro devojke!
Samo da vam javim koliko je divno bez Giniprala! Nocas sam tako lepo spavala (doduse, morala sam oko 5 u toalet, ali to ionako ne mogu da izbenem), a jutros nije bilo drhtavice, jos sam isla da vadim krv, pa sam doruckovala tek kad sam se vratilla. Fantazija!

Joj, znam da Ginipral moze da zatvori, valjda mi se nece ni to desiti - ne zna se sta je gore, da krene odmah ili da ne moze posle da izadje...user posted image

U svakom slucaju, doktor je to rekao zato sto je jos samo sledece nedelje tu, posle ide na odmor, pa ako bude nekih naznaka tokom sledece nedelje da me porodi, jer posle nece moci da bude on, nego ko mi zapadne... Volela bih da me on porodi, ali mi nekako rano sledece nedelje, a i osecam da necu pre one tamo nedelje.

P.S. Proslo je tacno 24h od poslednje tablete Giniprala i nista mi kontrakcije nisu jace, isto kao i pre, tako da sam se malo opustila. user posted image

U svakom slucaju, zelim vam da se sto pre skinete sa Giniprala, divan je osecaj!! user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 292
29.7.2010 10:12:36   
Podrum Š.
Evo i mene sa kontrole...
Sve se čini ok ali ja moram još partusisten da pijem 3 nedelje (tada ću tačno biti 36 nedelja i koji dan)...
to je to trudničice kao i ti...
Meni je svakako rekao dr da ću se ranije poroditi zbog položaja posteljice ali... ne znam zašto je i trenutno me to ne interesuje...
Samo da izdržimo još te 3 famozne nedelje!!!!

Direktna veza do poruke: 293
29.7.2010 11:28:56   
Trudnicica83
dobro, jos tri nedelje nije strasno...izdrzaces user posted image

A na sta je mislio kad ti je rekao ranije, koliko to otprilike procenjuje?

Meni nije zbog posteljice, nego valjda zbog kontrakcija rekao da ce ranije...ali ja nekako nemam osecaj. Jeste da imam kontrakcije i da su vec nekoliko dana ucestalije i da mi je sve teze da hodam - nesto se svakako promenilo, ali ne osecam da je porodjaj toliko blizu... Da li uopste mogu da imam neki osecaj u prvoj trudnoci ne znam, ali uskoro cemo videti....

user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 294
29.7.2010 11:48:55   
Podrum Š.
Ma to ti je što se njih tiče lov u mutnom.
Sa prvim detetom mi "našli" manjak plodove vode početkom 9.meseca, hitno bolnica, frka, prevremeni porođaj... Postelica III stepen, kalcifikacija ma haos živi.
Ja se porodila 8 dana posle termina... Sve ok.
Samo zavisi koji te lekar i kako gleda. Ako odrađuje posao, to je problem...

Direktna veza do poruke: 295
1.9.2010 23:52:20   
jovicaa
ja sam u 24 nedelji trudnoce, danas sam isla na redovnu kontrolu. doktorka mi je  nakon pregleda rekla da mi je grlic skracen. prepisala mi je partusisten i verapamil. rekla mi je da je obavezno mirovanje. jos danas sam otisla kod drugog lekara i on me je pregledao i uradio ultrazvuk i rekao mi da je po njemu sve uredu i da nema potrebe da pijem te tablete osim ako ne dobijem jace bolove ( imam bolove u pubicnoj kosti( u tom predelu) koji se javljaju uglavnom posle dugog sedenja ili u toku noci i ujutro kada se probudim, ponekad osecam pritisak od hodanja i bol u tom delu, javljaju se od pokreta, retko sami od sebe).
ne znam sta da radim. da li da pijem ili ne?

Direktna veza do poruke: 296
1.9.2010 23:57:11   
Podrum Š.
Iz mog iskustva ja bih poslušala prvog lekara, uzela najmanju dozu lekova i mirovala. (kada sam zaglavila u bolnici, lekar mi je rekao da je mirovanje najefikasnija terapija), a lekove na minimum stavi.
Tako bih ja, verovatno ima i drugih mišljenja

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 297
10.9.2010 14:25:14   
jovicaa
hvala na odgovoru
tako sam i uradila....

Direktna veza do poruke: 298
2.4.2012 18:27:22   
lela986
Zene moje imam problem, kakva su vasa iskustva sa koriscenjem giniprala? Pijem ga tek dve nedelje, nemam jake kontrakcije ali sam imala, sada mi se stomak smirio, medjutim, sem drhtavice koju imam ujutru i ubrzanog rada srca pojavilo mi se i peckanje-svrab dole. Svrbi me ribica uzas, dali je to od giniprala, u upotstvu pise da je moguce da se javi svrab i crvenilo, kakva su vasa iskustva? Uz ginipral pijem i verapamil. Hvalaaaa....

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 299
2.4.2012 18:36:02   
vonavoj
ja sam pila ginipral skoro 3 meseca,i osim drhtavice nisam imala svrabuser posted image
moguce da su ipak neke bakterije,proveri bris user posted image user posted image

(odgovor članu lela986)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here