|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ginipral, Partusisten
17.7.2010 0:20:45   
choopa choops
lenaJe hvala user posted image
Termin mi je 13.09., mada mi je danas rekao da on misli da bi vec oko 25.08. mogao da krene porodjaj user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 251
17.7.2010 0:23:49   
choopa choops
Mimce ja sam ga pila i kad sam bila trudna sa cerkom, ali cini mi se da mi ga je dr ukinuo pocetkom avgusta (a termin mi je bio 16.09., a sad 13.09). Pa ne znam zasto sad hoce da ga ostavi toliko duze user posted image

Inace i ja sam se porodila brzo bez obzira na ginipral user posted image

(odgovor članu Mimče)
Direktna veza do poruke: 252
17.7.2010 0:24:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mimče

IZVORNA PORUKA: choopa choops

nije tacno da te zacementira moja poznanica je pila do vece pred porodjaj i sutra dok je stigla do porodilista bila je vec ohoho otvorena i normalno i lako se porodila i to prirodno posle prvog carskog reza..
ja sam ga pila do srede, znaci usla sam u 9 skoro nedelju ipo i tad mi je dr ukinula
sad je bebac aktivan sve vise se lupka i stiska dole, dokle ce videcemo,  znacete vecuser posted image

malo je off pitanje,a jel moguce da se porodila prirodnim putem posle carskog??? nisam znala da je to moguce
a samo da pozdravim dragu mimceeeee user posted image

(odgovor članu Mimče)
  Direktna veza do poruke: 253
17.7.2010 0:30:59   
Mimče
jeste duso i to cak nije proslo ni tri godine, kazu da posle tri godine rez dovoljno jaca da mozes prirodno ali obicn dr nece da te poradjaju tako da ne bi pod pritiskom slucajn doslo do pucanja materice po prethodnom rezu
i ona je tad otisla na pregled pred carski i dr jpj rekao kakav carski nemamo kad ti si jos malo pa gtova , i sve je bilo skroooz ok
pozdrav i za vas dragauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 254
17.7.2010 0:40:28   
Anoniman
odlicnouser posted image
mozda je maloi ginipral pomogao da se brze otvori

(odgovor članu Mimče)
  Direktna veza do poruke: 255
17.7.2010 13:19:20   
Trudnicica83

Mislim naravno  bolje je sto je veci i ne valja kad se rano skracuje, ali zato se ja tjesim da cemo se zbog toga lakse porodit user posted image user posted image

Hehe, iz tvojih usta u bozije usi!!!  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 256
17.7.2010 14:09:16   
Podrum Š.
Ma samo da uđemo u 9.mesec...

Direktna veza do poruke: 257
17.7.2010 20:22:45   
minna
Ja brojim dane do 9., samo da doguram i onda cu biti opustenija, ovako stalno brinem zbog kontrakcija, prosle nedelje sam pila partusisten na 4 sata i od danas ga smanjujem na 6 sati, ali mi je dr rekao da slobodno opet pojacam ako mi se ponovo jave cesce...

Ma izguracemo mi to sveuser posted image

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 258
18.7.2010 10:18:37   
choopa choops
Cure je l' vi pijete Verapamil ili ne?
Ja sam u dilemi user posted image Dr kaze pij obavezno, jer je pet Giniprala velika doza. A ja ih podnosim sasvim Ok i nekako mislim da mi je bolje da sto manje trudjem bebu. Ali onda me spopadnu misli kako bez obzira sto ja ne osjecam to veliko lupanje, mozda srcu ipak smeta. Pa se zabrinem zbog porodjaja, iapk za to treba jako srce bez obzira prirodno ili CR.
I koju dozu pijete? jer on je meni dao Verapamil 3x, a Gynipral 5x, pa mi se ni vrijeme pijenja lijeka ne podudara. Non stop navijam alarme da ne bi koju zaboravila...I racunam ko blesava, pet plus pet user posted image da navijem sat, a totalno mi se mozak blokira user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 259
18.7.2010 10:20:27   
Jeca*
ja sam pila samo prva 2 dana a onda shvatila da mogu i bez verapamila i vise ga nisam pila

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 260
18.7.2010 10:22:57   
Anoniman
Ni ja nisam pila verapamil.... mom srcu nije smetalo...a ni bebicama...jer se deshavalo da popijem lek u chekaonici...i onda udjem na pregled...a otkucaji srca obe bebe su normalni...user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 261
18.7.2010 10:23:28   
choopa choops
Jeco, a koliko si pila Giniprala?

ja sam sa cerkom pila 3x Gin i nisam pila Verapamil. A sad me dr pita svaki put pijem li, a ja ga lazem da pijem user posted image I on svaki put kao: bravo, bravo, obavezno pij! user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 262
18.7.2010 10:29:53   
choopa choops
mozda bi najbolje bilo da posudim od svekra onaj aparat za mjerenje pritiska i pulsa, pa da pratim par dana i tako odlucim. inace mi je pritisak 60/100, ali ne znam koliki je puls user posted image Koliki je normalan puls kod trudnice?

A u uputstvu za Ginipral pise da frekvencija otkucaja majcinog srca moze biti povisena. nasuprot tome, frekvenca otkucaja fetalnog srca je obicno nepromenjena ili pokazujee blage varijacije.

Direktna veza do poruke: 263
18.7.2010 10:31:56   
Anoniman
Meni je puls varirao i pre nego shto sam pochela da pijem partusisten u 16-toj nedelji... moj se kretao od 80 do 120...i nisam mogla da pohvatam od chega zavisi... a pritisak mi je ostao nepromenjen dok nisam pochela da otichem mesec dana pred kraj...

Direktna veza do poruke: 264
18.7.2010 10:36:29   
Trudnicica83

Cure je l' vi pijete Verapamil ili ne?
Ja sam u dilemi user posted image Dr kaze pij obavezno, jer je pet Giniprala velika doza. A ja ih podnosim sasvim Ok i nekako mislim da mi je bolje da sto manje trudjem bebu. Ali onda me spopadnu misli kako bez obzira sto ja ne osjecam to veliko lupanje, mozda srcu ipak smeta. Pa se zabrinem zbog porodjaja, iapk za to treba jako srce bez obzira prirodno ili CR.
I koju dozu pijete? jer on je meni dao Verapamil 3x, a Gynipral 5x, pa mi se ni vrijeme pijenja lijeka ne podudara. Non stop navijam alarme da ne bi koju zaboravila...I racunam ko blesava, pet plus pet user posted image da navijem sat, a totalno mi se mozak blokira user posted image

Choopo, meni je trenutna doza Giniprala 4xdnevno i 3x Verapamil pola sata pre Giniprala ukoliko ima potrebe. Sad ga jedino pijem ujutru u pola 8 posto u 8 popijem Ginipral i nemam lupanje ni drhtavicu (jedino tako ako popijem - pola sata pre). Ranije sam pila cak i maksimalnu dozu Giniprala (8x) i tad sam imala lupanje jedino nocu (pa sam taman sva tri dozvoljena Verapamila pila tada). Negde sam procitala da tvoje lupanje srca i drhtavicu beba ne oseca i da lek njoj ne smeta vec joj samo prija jer joj relaksira matericu, tako da ne moras da ga pijes ukoliko ti bas ne smeta. Meni ujutru bas smeta i samo tad pa ja popijem verapamil. Nema potrebe da Verapamil pijes u jednakim vremenskim razmacima nego samo kada ti treba, ja sam tacno uocila obrazac - da imam lupanje posle jutarnjeg leka i tada pijem, ostatak dana normalno pijem Ginipra i nista mi ne lupa, tako da tad ne uzimam Verapamil.

Nadam se da nisam bila konfuzna, posto sad citam sta sam napisala i izgleda mi kao da sam tek ustala (a nisam, hehe budna sam od pola 8) user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 265
18.7.2010 10:40:42   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Trudnicica83
Nema potrebe da Verapamil pijes u jednakim vremenskim razmacima nego samo kada ti treba, ja sam tacno uocila obrazac - da imam lupanje posle jutarnjeg leka i tada pijem, ostatak dana normalno pijem Ginipra i nista mi ne lupa, tako da tad ne uzimam Verapamil.

E to sam htjela da pitam. Znaci mogu da ga popijem po potrebi user posted image

Hvala vam svima user posted image

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 266
18.7.2010 12:01:44   
Podrum Š.
Meni uopšte  nisu prepisali Verapamil uz Partusisten koji pijem 4x...
Prepisali su mi Bensedin 5mg 2x...
Uopšte nisam primetila do pre neki dan da sam sve vreme pila Bensedin od 2mg...
Povećati dozu ili ne?

Direktna veza do poruke: 267
18.7.2010 12:12:55   
choopa choops
PodrumS. ja ne bi povecavala user posted image
A oni prepisu ili Verapamil ili bensedin...sad ja ne znam je li to isto?

Direktna veza do poruke: 268
18.7.2010 12:19:46   
Podrum Š.
Pojma nemam, meni je standardan pritisak 90/60 a otkucaji 90.
Samo sam se tresla kada sam primila prvu dozu Parutistena u bolnici intravenozno. Od tada ništa.
NIš ne menjam. Samo, isto me izluđuje nameštanje alarma na svakih ....

Direktna veza do poruke: 269
18.7.2010 14:30:23   
minna
Ja se sva pogubim sa alarmima, a u toku noci mi je najgore, nekoliko puta mi se desilo da ne mogu da se setim da li sam popila uopste lek, onako kroz san...
Verapamil sam pila u pocetku, jer sam se mnogo tresla i lupalo mi je srce, cak i pored verapamila... onda sam se navikla bez njega, i ponovo sam ga pila samo kad mi je bila pojacana doza partusistena na 8x, tada sam morala da ga pijem i to ujutru i u toku noci...
Uf jedva cekam vise tu 37 nedelju da prestanem sa partusistenom

Direktna veza do poruke: 270
18.7.2010 14:43:53   
choopa choops
da i meni se desilo da zaboravim jesam li popila, pa cak ponekad iskuljucim alarm, a da ni ne primjetimuser posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 271
19.7.2010 12:20:30   
Podrum Š.
Da li se nekome događa da par dana bude super mirno,  bez kontrakcija, i onda odjednom ne možeš živeti od njih....
Mene već 1h urnišu...
Izludela sam više.

Direktna veza do poruke: 272
19.7.2010 14:37:14   
Trudnicica83

IZVORNA PORUKA: minna

Uf jedva cekam vise tu 37 nedelju da prestanem sa partusistenom

Da li se pije do 37.nedelje tj. kad udjes u nju ili do kraja te nedelje, zanima me sta su vam rekli doktori?

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 273
24.7.2010 13:34:41   
sludjena
cao, meni je dr.prepisao Ginipral 3x, i Verapamil 3x dnevno, ja kontrakcije ne osecam,tj. mozda ni ne znam kako zgledaju, ali dr. kaze da mije stomak malo tvrđi, i da je to zbog toga sto sam ja jako sitna,ulazim u 7 mjesec iduce sedmice. radim jos uvek, pa me interesuje da li te drhtavice prestanu brzo, nisam jos pocela da pijem.

Direktna veza do poruke: 274
24.7.2010 13:40:11   
Mimče
IZVORNA PORUKA: sludjena

cao, meni je dr.prepisao Ginipral 3x, i Verapamil 3x dnevno, ja kontrakcije ne osecam,tj. mozda ni ne znam kako zgledaju, ali dr. kaze da mije stomak malo tvrđi, i da je to zbog toga sto sam ja jako sitna,ulazim u 7 mjesec iduce sedmice. radim jos uvek, pa me interesuje da li te drhtavice prestanu brzo, nisam jos pocela da pijem.

mila kad pijes verapamil )ja sam pila i isto ginipral 3*1) uopste nije strasno kad ispruzis ruke malo se treskaju i ti imas osecaj da drhtis , mada je meni to bilo par dana u pocetku posle nista....
lekic ne moze da ti skodi a koristi da ocuvas svoju bebu unutra dok joj ne dodje vreme da izadje
ljub ne brini

(odgovor članu sludjena)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here