|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
22.2.2012 18:51:53   
shmizzla
Natasa 1 , sto to kazes?user posted image Je l ne mora da znaci da sa ovakvom ovulacijom  u tim danima, postoji neki problem ?je l moze biti da je klomifen samo da se pospesi ovulacija ?
Izvini sto te gnjavim, samo tek sam sad pocela da se ukljucujem u sve ovo, pa mi je svaka informacija dobro dosla user posted image

I naravno, hvala ti puno user posted image user posted image

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 2401
22.2.2012 18:56:30   
hanka
shmizzla dobrodosla na forum,mozes nam se pridruziti i na ostalim temama
Ne brigaj nista nije toliko strasno.Ja pijem klomifen vec drugi putuser posted image

(odgovor članu shmizzla)
Direktna veza do poruke: 2402
23.2.2012 0:46:51   
Nataša1
Verovatno je problem u hormonima, pa se ne događa ovulacija. Ali klomifen to sredi, podstakne rast folikula. Tako da ne treba da brineš, lekari kaž da se ovulacija lako "napravi" ako je nema.

Malo je verovatno da imate dva problema. Da se nadamo da je samo tvoja ovulacija kočila, i da ćete za mesec-dva-tri da dočekate user posted image Puno je žena na forumu koje su zatrudnele pomoću klomifena, on stvarno radi posao.

IZVORNA PORUKA: shmizzla

Natasa 1 , sto to kazes?user posted image Je l ne mora da znaci da sa ovakvom ovulacijom  u tim danima, postoji neki problem ?je l moze biti da je klomifen samo da se pospesi ovulacija ?
Izvini sto te gnjavim, samo tek sam sad pocela da se ukljucujem u sve ovo, pa mi je svaka informacija dobro dosla user posted image

I naravno, hvala ti puno user posted image user posted image

(odgovor članu shmizzla)
Direktna veza do poruke: 2403
23.2.2012 18:24:33   
raikkonenka
zdravo devojke,

doktorka i muz su uspeli da me smotaju da ne idem ovaj mesec na iui ali smo nasli sporazumno resenje da probamo klomifen ... da li znate gde ima da se kupi ... sve apoteke u kraju sam obisla i nema :(
cak sam i zvala dosta apoteka i nema :( ... gde ste vi nabavile?

hvalaaaaaaaa unapredddddd

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2404
23.2.2012 18:54:53   
Nataša1
Imamo temu o tome gde mogu da se kupe Klomifen i slični lekovi - KLIK

Što ne pitaš doktorku koja ti ga je preporučila gde možeš da ga nađeš? Već počinju da me nerviraju ti lekari: svi prepisuju klomifen, a ti ga izmisli. user posted image

(odgovor članu raikkonenka)
Direktna veza do poruke: 2405
23.2.2012 20:25:10   
raikkonenka
saznala sam i u cemu je catch ... nisu obnovili licencu za klomifen a suskalo se da ce neki drugi lek dobiti licencu i onda je povucen klomifen a novi lek nije jos prosao ... i ne znam ni ja SAMA kako oni tako daju lekove kojih nema ... stvarno mi nije jasno

hvala na pomoci svakako!

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 2406
30.3.2012 23:05:15   
shmizzla
Zenske, ima li koga :)?

Je li nekome klomifen pomogao da ostane u drugom stanju ??

kod mene je napravio 6 folikula ovaj mesec, a sada cekam da uradim test, pa da vidim rezulate muckanja:). Kasni mi 3 dana, danas mi je 11 dan od ovulacije, pa cekam da radim betu.

Da li neko zna da li moze da se desi da mi kasni od utrogestana, posto mi je doktorica dala da ga koristim od 1 dana poslije ovulacije?

Direktna veza do poruke: 2407
31.3.2012 7:56:23   
raikkonenka
Procitala sam zilijardu postova sto nasih sto stranih, i ima raznih situacija naravno nekome uspe iz prvog pokusaja nekome iz petog itd itd nekome ne uspe ... naravno sve zavisi od problema i od pristupa resavanju ... ono sto znam da meni nije uspelo proslog meseca sam bila na klomifenu, ovog meseca nisam mogla klomifen posto sam imala odmah folikule na pocetku ciklusa (koji su popucali) ... idemo daljeeeee !

tebi drzim fige da sto pre ugledas svoje user posted image i da se upises u postove uspela iz prve!!! user posted image

(odgovor članu shmizzla)
Direktna veza do poruke: 2408
31.3.2012 8:52:23   
Maslacak15
Zdravo Schmizzla,
Sigurno je da ti i klomifen i utrogestan produzavaju ciklus i to je u tvom slucaju neophodno da bi zatrudnela. Faza posle ovulacije treba da bude najmanje 12 dana da bi uslovi za implataciju embriona bili zadovoljavajuci. Od 12 og dana, oprezno bi mogla da pocnes da testiras ili prosto uradi betu 14.og dana posle ovulacije! Srecno

Direktna veza do poruke: 2409
31.3.2012 9:31:10   
shmizzla
Dakle, strpiti se jos koji dan!

Hvala puna na odgovorima, ja sam tek sada pocela da se bavim svim ovim, tako da svako misljenje i info mi bas znaci :)

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2410
31.3.2012 9:36:53   
shmizzla
raikkonenka,

mislim da uskoro treba da bude u prodaji  novi lek koji je zamena za klomifen, tako mi je dr rekla, s tim sto ce mu cena da bude bas visoka.
Farmaceutske kompanije user posted image

(odgovor članu shmizzla)
Direktna veza do poruke: 2411
31.3.2012 12:09:40   
*Maki*
IZVORNA PORUKA: shmizzla

cao svima, ja sam nova na forumu i posto sam iscitala brdo sajtova i stranica na internetu i zakljucila da ste vi pravi strucnjaci user posted image moram da vas pitam.

Ja sam bila pre dva dana god dr. i bio mi je 14 dan od menstruacije i imala sam 5 folikula od po  11 mm. Dr mi je rekla da izgleda da imam slabu ovulaciju, manje folikule za taj period  i dala mi je da pijem od sledeceg ciklusa,  ako ne dobijem, klomifen a ako ne zatrudnim u roku od par meseci da idem na pregled prohodnosti jajnika.
I naravno, ja sam sada upala u nevidjen haos i glavu razbijam i vec  mislim da mi ko zna sta fali pogotovo sada kada sam pocela da se sunjam po internetu.

Molim vas za misljene o svemu ovome

unapred hvala

Dobro dosla Smizlo user posted image
Prvo da te pitam,jesi li ti to imala stimulaciju ovulacije pa si imala 5 folikula? Ako je 14 dc folikul mali onda ne dolazi do ovulacije jer folikul ne poraste dovoljno da bi u njemu lepo sazrela jajna celija. I onda se proveravaju hormoni,narocito prolaktin koji ako je visok upravo ne dozvoljava ovulaciju. To je bio problem kod mene,doktorirala sam tu temu user posted image ali se to uz pomoc terapije sve sredilo i sad imam super ovulacije :) Ako si proveravala hormone III dan ciklusa napisi rezultat da bacim pogled :)
Samo ne razumem ako ti nije trazila da uradis hormone,zasto ti daje odmah klomifen??? Klomifen stimulise ovulaciju tj.stvaranje vise folikula i daje se obicno u postupku inseminacije ili VTO zavisi kako za koju zenu... Koliko su bili folikuli na zadnjem ultrazvuku? Utrogestan hoce malo da produzi ciklus i ako su ti dali Pregnyl (jesu li?) onda nemoj da radis test za trudnocu jer hoce da lazira test

Hankice navijam jakouser posted image user posted image

< Poruku je uredio *Maki* -- 31.3.2012 12:14:31 >

(odgovor članu shmizzla)
Direktna veza do poruke: 2412
1.4.2012 0:00:48   
jela 76
Drage,
od danas sam na klomifenu, pa za 3 dana uz da vidimo sta se desava, i koliko piti /5 ili 10 dana.
Sve pretrage radila,hormoni ok, spermogram, laparo jajovoda, pa sad i ovo. Poslednje ovulacije su mi bile slabe, pa se moj dr. odlucio na ovu varijantu. Idem redom, pa sta i kada upali. Ne mogu vise da se nerviram...
Ako ovo ne da zeljenu reakciju, dr. ce me poslati na vantelesnu, jer ne zeli ovakvom terapijom da mi iscrpljuje jajnike. Sto vidim, po nekim postovima, da doktori rade. I, to bez prethodno obavljenih bitnih pretraga!!! Uzas!
U nadi da cemo dobiti sta zelimo user posted image , pozdrav!
user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2413
1.4.2012 11:56:50   
*Maki*
Jelo,odlican plan,zelim ti da uspes i navijam jakouser posted image

(odgovor članu jela 76)
Direktna veza do poruke: 2414
2.4.2012 10:50:50   
shmizzla
Hvala  Maki,

Ja nisam radila hormone, nego mi je dr valjda na osnovu ultrazvuka utvrdila da su mi slabije ovulacije i manji folikuli. Ovaj post sto si kopirala sam napisala pre klomifena.
Sa klomifrnom sam imala 6 folikula i svi su bili odgovarajuce velicine 22 do 24 mm i sad sam radla b hcg, posle 14 dana od ovulacije i nista,a nisam jos dobila ciklus
Prenegyl nisam dobila, nego  samo utrogestan, da bi se sacuvao plod ako zatrudnim . Iskreno, ni meni bas nije jasno zasto sam dobila klomifen bez prethodnog vadjenja  hormona. user posted image user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2415
2.4.2012 11:09:15   
Maslacak15
Smizzla,
Moze doktorka da vidi da folikuli nisu ok na osnovu ultrazvuka ali je malo neprofesionalno i neodgovorno prepisivati klomifen pre radjena hormona. Mozda postoji ocigledan uzrok i trebalo bi njega popraviti pa bi se popravila i ovulacija a ne davati klomifen napamet. AKo si sigurna kad je bila ovulacija i betu iz krvi si radila 14. og dana posle toga onda nazalost gotovo sigurno nisi trudna. Trebalo bi da prekines utrogestan jer on kod mnogis zena sprecava u poptunosti da krene krvarenje. Zelim ti puno uspeha jako brzo!!!

(odgovor članu shmizzla)
Direktna veza do poruke: 2416
2.4.2012 11:20:46   
Alex91
Evo da i ja ovde napisem koju rijec o klomifenu...ja sam ga pila i pomocu njega sam dobila moju cerku...i sad ga opet pijem..tj.pila sam ga..ovulacija mi je bila 14 dc...a danas mi je vec 16dpo...samo meni doktor ovaj ciklus nije pratio folikule na UZ..ja ga pitala kad treba da dodjem..on kaze da netrebam da zna da reagujem na klomifen...po ff sam trebala dobiti juce..ali jos nista..pa cemo da vidimo..ako dobijem opet pocinjem sa klomifenom...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2417
2.4.2012 16:43:53   
*Maki*
Smizlo, ja sam promenila 3 ginekologa dok nisam nasla strucnog,ne bih da ti unosim paniku i negativne osecaje ali molim te idi kod nekog strucnijeg za sterilitet.To sto ti je dala da pijes Klomifen odmah kao sto je Maslacak napisala,nije profesionalno i ne sme to da radi bez da proveri hormone III dana ciklusa (neki doktori cak prvo provere i prohodnost jajovoda pre nego da daju Klomifen) Jer ako tebi hormoni nisu u redu,ako imas PCOS ne daj boze moze da ti iskomplikuje zdravlje.
Meni je doktor prvo pratio ovulaciju,bilo je isto kao i kod tebe,s tim sto ja uvek imam (kada ne koristim stimulaciju -klomifen) po 1 folikul (1 ciklus na jednom jajniku,drugi ciklus na drugom,tako naizmenicno,to je prirodno).Ispratio ga je skroz od pocetka dok nije pukao,isla sam bar 5 puta na ultrazvuk.Dan pre ovulacije je bio svega 13mm,sutradan je pukao,sto je ukazalo da nemam ovulaciju tj. folikul ne poraste dovoljno da bi jajna celija bila zrela i dobra za oplodnju.
Sledeci korak je bio provera hormona (polnih hormona i hormona stitne zlezde) III dana ciklusa i tu smo nasli problem.Zbog 10 puta vece vrednosti prolaktina od normalne ne desava se kod mene ovulacija,ostali hormoni ok. Zatim sam 3-4 puta radila dnevnu analizu prolaktina da mi doktor odredi tacnu terapiju jer ne valja da se pije lek ni mnogo ni premalo. Uz terapiju bromokriptin od 1/4 ujutro i 1/2 uvece smo za 2 nedelje prolaktin doveli u normalu i imala sam i sada imam normalne ovulacije,sve skolski primer i folikuli i endometrijum.
Sledeci korak je bio pokusavanje u prirodnom ciklusu,pa pokusavanje sa Klomifenom da vidi doktor kako reagujem na stimulaciju i to samo jedan ciklus. Klomifen se koristi 3 ciklusa pa se pravi pauza od 2-3 ciklusa,bar moj doktor tako radi. Kad ni to nije upalilo,onda smo uradili HSG (jos jedan problem,levi jajovod neprohodan skroz i stradao zbog operacije slepog creva kad sam imala 5 godina,izgleda da je to i glavni uzrok sto ne mogu da zatrudnim,bas me sredio taj hirurg). I posle toga 3 inseminacije sa stimulacijom i nista i sad se spremamo za VTO.

I da,posle Klomifena obavezno treba da primis Pregnyl inekciju koju zovu ''''''''stop inekcija'''''''' ona kao prvo pomaze sazrevanju jajnih celija a kao drugo tada ce sigurno svi folikuli koji su se stvorili puci i nece ti napraviti nikakav problem, u suprutnom moze da se desi da se stvore i ciste.Zato te molim,da ne iskomplikujes sebi zdravlje potrazi pomoc od nekog strucnijeg lekara koji ce te voditi kroz sve onako kako treba.Nemoj da se uplasis zbog svega sto sam ti napisala,htela sam da vidis na mom primeru kako otprilike izgleda tok provere kada se posumnja na sterilitet. To ne znaci da ces ti prolaziti kroz sve sto sam ja prosla,ne daj boze,mozda je kod tebe neka sitnica koja ne dozvoljava da ostanes trudna na primer neki disbalans hormona koji se brzo sredi.Od svega je najbitnije da imas dobrog tj. strucnog ginekolga
Ljubim te

< Poruku je uredio *Maki* -- 2.4.2012 16:45:01 >

(odgovor članu Alex91)
Direktna veza do poruke: 2418
2.4.2012 22:25:07   
hanka
Smizlo ako sam ja dobro shvatila korake tvoje dr da sam na tvom mestu promenila bih dr istog trenutka
Ne ide to tako

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2419
3.4.2012 11:31:27   
Jole84
Čim prođe user posted image ,počinjem sa klomifenom,možda ovaj mesec urodi plodom user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2420
4.4.2012 8:54:29   
*Maki*
Jole,prolece je,sve se budiuser posted image user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2421
4.4.2012 9:16:47   
Jole84
Da znaš Maki user posted image user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2422
4.4.2012 10:10:43   
jela 76
Pa,
na uz se 5 dc i 4-tog klomifena vide 4 folikula, koji rastu, treba da popijem još jednu tabletu, pa za 5 dana ponovo uz. Problem- tanak endometrijum. Ali, ima još vremena, a i navalila sam na ananas! Dr neće da rizikuje, pa će mi ipak raditi insemenaciju. Samo još da nabavim pregnil, koga takođe nema!!!!! Ima li šta od, nama potrebne, terapije u prodaji?!!!!!!!
Videćemo... Bitno je da se ne nerviram.
Eto mene za koji dan.
user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2423
4.4.2012 12:29:46   
*Maki*
Jelo pa jos je rano da se procenjuje da li je endometrijum tanak,on i jeste tanak u tim danima ciklusa user posted image Samo krckaj ananas,bice sve ok! Ja ti zelim da sva 4 folikula dostignu potrebnu velicinu.AKo imas nekog u Makedoniji ili crnoj gori,ima tamo Pregnyla po mojoj poslednjoj infomraciji od pre mesec dana pa neka ti nekako dostave.

(odgovor članu jela 76)
Direktna veza do poruke: 2424
4.4.2012 17:59:15   
jela 76
Hvala Maki, pravi si drug. Nacicu vec. I obavestavacu vas kako sve tece.
Mozda nekom pomogne...

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here