Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 21.3.2012 19:01:39
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Da li sudokrem sme na lice? Već je ozbiljno počelo da me nervira crvenilo i sitne bubuljičice koje samo izlaze, kao čisti se lice ali to traje već tri, četiri nedelje. Mazala sam pantenol, malo se smiri pa ponovo. Kupiću Mustelinu kremicu za lice da probam ali reko da vidim da li možda može i sudokrem pošto ga imam u kući Sme
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 21.3.2012 20:04:35
|
|
|
|
cockic
|
bea i mojoj cici izlaze bubuljicice po licu mi imamo sapun mustelin i jako je super telo se vise neperuta kao na pocetku u njemu ima kao palmino ulje. nego ja nisam smela lice da joj sapunom perem sve do pre par dana nego ono sto joj se slije sa kosice to je bilo to i onda samo lice operem vodom. a sad kad sam oprala deluje mi da je bolje lice.pa plasila sam se zbog okica da joj sapunom trljam lice da neode u oci.mada to je kozmetika za bebe nema razloga da nesme lice da se pere.
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 21.3.2012 23:48:53
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Da li sudokrem sme na lice? Već je ozbiljno počelo da me nervira crvenilo i sitne bubuljičice koje samo izlaze, kao čisti se lice ali to traje već tri, četiri nedelje. Mazala sam pantenol, malo se smiri pa ponovo. Kupiću Mustelinu kremicu za lice da probam ali reko da vidim da li možda može i sudokrem pošto ga imam u kući Trajaće još 3-4 nedelje. Lu se lice očistilo kad je imala 2 meseca, dotad je stalno bila u tačkicama. I mene je jako nerviralo ali nisam ničim mazala i prošlo je.
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 22.3.2012 3:58:25
|
|
|
|
Doogie
|
I mi smo oko 5-6 nedelje krenuli sa tim bubuljicicama po licu, dal se koza cisti, da li je to malo od maminih hormona, da li je od vrucine, ne znam. Pocela sam pre par dana da joj lice cisrim gasicom i fizioloskim rastvorom i odmah se videlo poboljsanje. Ne znam da li je to zato, ili su se u isto vreme povukle i bubuljice, al' evo da podelim i to moje iskustvo.
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 14:59:51
|
|
|
|
smeskicTB
|
S je usao u sestu nedelju..da ga ne ureknem jako mu je lepa koza.. do sada vlazne maramice nismo koristili..verujem kada poraste, da cu samo da ga prebrisem posle kakenja, a pre pranja.. koristimo seba med sapun i to njime perem i kosicu i telo..lice samo vodom i sta mu se slije sa kosice.. za mackanje koristimo pavlovicevu i to jako tanko..i za guzu i pisa regiju..a za telo seba med extra soft koja je fenomenalna..ali ne mazem celo telo, vec samo prevoje i recimo listovi su mu bili suvlji pa njih..ili grudi.. i daa..preporucili su nam da ga nakon piskanja ne peremo i ne briskamo..samo menjamo pelenu..a nakon kakenja pranje naravno.. kupku cemo kasnije krenuti..i to samo sto cemo u vodi napraviti penu..
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 22:07:08
|
|
|
|
Sashica82
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Da li sudokrem sme na lice? Već je ozbiljno počelo da me nervira crvenilo i sitne bubuljičice koje samo izlaze, kao čisti se lice ali to traje već tri, četiri nedelje. Mazala sam pantenol, malo se smiri pa ponovo. Kupiću Mustelinu kremicu za lice da probam ali reko da vidim da li možda može i sudokrem pošto ga imam u kući Bea, sme sudocrem, a vidim da planiraš i šta ćeš dalje ako se bubuljičice ne povuku. A mi smo imali isti problem nakon rođenja, i nije prolazilo. Onda sam dobila na poklon nevenovu kremu za bebe od Meilab-a. Već sam pisala o tome. Oni proizvode kreme za institut za neonatologiju. Imali smo ozbiljan problem sa licem kada sam to počela da koristim. Posle par mazanja brzo je prošlo, i kada sam rekla pedijatrici šta smo koristili, ona je rekla da je to odličan izbor. Pa probaj i tu kremu, preporučujem, odlična je! Ja Đoletu mažem lice tom kremom posle kupanja i nemamo više ni tačkicu. A njihov masni krem za bebe koristim za guzu, pored sudocrema.
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 22:17:46
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja sam se odlucilla za sebamed kolekciju i neko mi je sugerisao da u vodu za ispiranje sipam malo hladno cedjenog maslinovog ulja,mazanje kremicama svescemo na minimum posto kao nije preporucljivo,takodje upotrebu vlaznih maramica samo van kuce kad smo,inace vata i cista voda i kupanje svako drugo vece ,takodje se nesto vise ne preporucuje svaki dan,,,,mislim da je sve ovo ok.....
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 22:24:57
|
|
|
|
Ana RR
|
Sanchy, to je sasvim ok mi doduše klinca kupamo svako veče otpočetka, jer baš uživa u tome i to oduševljenje uveče kada ga skidamo za kupanje je neopisivo Mažite guzu i prevoje na preponama a celo telo nema potrebe, možeš povremeno. Meni je za to najbolji beli vazelin.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 22:31:24
|
|
|
|
Sanchy
|
Pa da zaboravih to za prevoje neko je predlagao sudokrem ali on dosta isusuje kozu pa mozda je bolje resenje taj beli vazelin ....e sad ako se pojavi ojed i sebamed ima kremicu za to pa ne znam koliko je dobra ona?
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 22:36:52
|
|
|
|
Ana RR
|
Sebamed je više za prevenciju, ako se pojavi ojed najbolja je nivea sa cinkom. To mažeš samo na ojed. Sudokrem je samo za guzu (čmar). Ako budeš koristila pavlovićevu onda sa njom namažeš i prevoje, ako ne onda bilo koju kremicu koju budeš koristila. Ja za guzu kombinujem jekoderm, pantenol i pavlovićevu (jedno mazanje jedna, drugo druga...). Onda sam provalila da mu se od pavlovićeve malo crveni guza pa sam nju izbacila i sada mažem ili sudocrem ili sebamed. Samo jednom mu se pojavio ojed (par tačkica) kada smo bili u fazi menjanja pelena (nismo hteli više da koristimo pampers zbog užasnog smrada koji ima) pa sam kupila huggies i od njih se ojeo. Tada nam je samo nivea pomogla.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 22:40:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi koristimo Sebamed protiv ojeda i osipa kao redovnu negu.
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 22:40:49
|
|
|
|
ishler
|
Mi smo do sada koristili pavlovic mast ali nam se zadnjih desetak dana crveni po malo ribica inace se kupamo svako vece i kada kakimo obavezno. Probala sam i sudokrem ali nije nista bolje,ne znam sta dalje. Ima li ko predlog?
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 22:43:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Vi kuburite i sa ekcemom, probaj sebamed protiv ojeda i osipa. Ja se ne bih ni vraćala na Pavlovićevu.
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 22:53:30
|
|
|
|
ishler
|
Pa zar nisu prestali da uvoze seba med? Sapune ne mogu naci?
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 22:54:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Kaže mi Ana da ima gomila krema u Aksi.
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 23:00:06
|
|
|
|
Ana RR
|
Videla sam u Aksi na NBG kod Merkatora.
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 23:03:01
|
|
|
|
ishler
|
Hvala moracu po to. Divne ste
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 25.3.2012 23:48:26
|
|
|
|
madre
|
kupismo i mi mustelu-kupku, zbog ekcema... ne znam svi je hvale a ja ne primecujem zbog cega. niti mu pomaze niti odmaze kao i sve do sada...
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 26.3.2012 0:03:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Koju kupku? Stelatopiu, uljanu, ili onaj Stelatopia gel za tuširanje?
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 26.3.2012 0:11:06
|
|
|
|
madre
|
stelatopia gel za tusiranje, nije uljana. nemam neke zamerke, nego cisto ne znam sto je toliko hvaljena mada, prvih par dana koriscenja mi se cinilo da mu je koza nekako vlaznija, hidrirana... verujem da sam utripovala
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 26.3.2012 16:14:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Nama je ona uljana i te kako pomogla
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 27.3.2012 20:48:13
|
|
|
|
smeskicTB
|
S mi nekada bljucne..i slije se niz obraz..pa samprimetila u delu kod vilice, malo na vratu neku sitnu bubuljicu..sta da mu nakon kupanja mazem? sebu extra soft ili sudokrem..ne bih niveinu sa cinkom..ili nesto cetvrto da nabavim?
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 27.3.2012 22:01:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi te sitne "osipe" od bala i bljuckanja nismo mazali, samo prođe kao što je i došlo.
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 27.3.2012 22:55:19
|
|
|
|
novcic
|
sto manje kozmetike to bolje.ja bar tako radim..beba ima 5 meseci i perem ga iskljucivo sapunom kosili ili meriminim..nekad upotrebim i kosili sampon ili ulje..za glavicu jer se pojavio polip ili kako se vec zove,samo sto pre pranja glavice namazem malo pavloviceve masti,kako ste vi mame uklanjale polip na glavici bebe?
|
|
|
|
RE: Kozmetika za bebe.. 28.3.2012 14:17:59
|
|
|
|
Guardian
|
Da li je neka mamica mazala svoju bebu Atopik kremom? Ja jesam i mnogo nam pomaže, međutim iz Crystal Derme dobih mail da ta krema sme da se koristi od 6. meseca.
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.