|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ogradica
26.2.2012 23:55:03   
izabella7

Jeste,kupi.Ovaj moj je voli.Sjedi na njoj kad jede i kad se igra sa bojicama.Dosta...A trpi i nas velike,i trudne user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 276
26.2.2012 23:56:24   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

i da ti ne solim pamet - imas prenosne krevece u aksi, pogledaj njihov sajt
mislim da ima u bilo kojoj bolje opremljenoj bebi radnji

sad sam gledala chiccove najveci 129*69...hvala ti sad cu pogledati aksine...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 277
26.2.2012 23:58:26   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Znaci taj prenosni krevetac je veci od ogradice?Mozda sam dosadna i vidim da se ne slazete samnom ali prosto ne mogu da verujem da su danasnja deca toliko nemirna ...moj suprug je bio nemiran ali u kuci sve je bilo na svom mestu,ja takodje ,da otvaram fioke i vadim stvari iz njih,vazi,sedela sam u krevetcu i igrala se bez da pisnem dok mi se neko ne obrati...roditelji su mi bili strogi a takva sam i ja,ne mogu biti drugacija...a druga stvar ja imam veliki dnevni boravak 40-tak kvadrata koji uopsta nije sredjen tako da bi dete bilo bezbedno u njemu,u pitanju su lampe od kovanog gvozdja ,ogledalo prenosno takodje,stakleni stocici,cupovi...kada sam sredjivala stan nisam razmisljala o detetu uopste i sada ne mogu to da izmenim nikako...znaci radi bezbednosti takodje morace da se navikne na tu ogradicu ili prenosni krevetac zavisi sta je vece...ako sammogla ja moci se i on...Jednostavno danasnja deca su mnoooogo nemirnija nego sto je to bilo ranije stvarno mi nije jasno zasto.ali to i nije tema ovde...gde mogu da pogldam te prenosne krevetce?

Sa bebom nema ni dokazivanaj ni objašnjavanja. Mi smo ceo stan preuredili i reorganizovali da bude baby friendly. Stroga možeš da budeš kad poraste a kakva strogoća sa bebom koja ne razume? Nisi ti najbolje razumela kako to radi, al nije ni bitno, spremna ti ili ne zaspočiće te za dvadesetak nedelja, ima da se probudiš za čas...

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 278
27.2.2012 0:01:27   
Anoniman

i da ti ne solim pamet - imas prenosne krevece u aksi, pogledaj njihov sajt
mislim da ima u bilo kojoj bolje opremljenoj bebi radnji

sad sam gledala chiccove najveci 129*69...hvala ti sad cu pogledati aksine...

Svi su toliki, možeš samo manji da nađeš.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 279
27.2.2012 0:01:37   
Anoniman

Jeste,kupi.Ovaj moj je voli.Sjedi na njoj kad jede i kad se igra sa bojicama.Dosta...A trpi i nas velike,i trudne

vidi, vidi, jos jedan razlog da Gasa dobije sestricu user posted image
stolicka mi je strava i mislim da bi je voleo ali ja vise volim retro fazon, pa sad moram ta dva da pomirim u glavi

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 280
27.2.2012 0:05:29   
Sanchy
Pa valjda su mi roditelji pricali kakva sam bila veruj mi i oni se zgrazavaju nad danasnjom decom,znaci nema sta da me lazu ...a od kad secanje pocinje da me sluzi recimo od pete godine ne secam se da je po stanu bila gomila razbacanih igracaka...znalo se gde se igra i to je to..ali nema veze videla sam sad po sajtovima koje su najvece dimenzije pa hvala svima u svakom slucajuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 281
27.2.2012 8:47:13   
nenja22
necu da kazem nista, al' mi smesnooo (bez ljutnje, svoj kumi se tako umem u brk da ismejem user posted image )

a ogradica, svakako od malena, drugacije zaista ne verujem da moze da ima smisla...mi jednom u desetak dana, moramo da vrsimo reviziju prepuni se igrackama, pa smo mogli kad je bio manji da se igramo "pronadjite kostu" :))
al' postepeno sve vise postaje mesto za odlaganje istih, jer je sirina patosa sve primamljivija, a i gle cuda, lepse je stajati kad se iscimas da ustanes vise :)))

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 282
27.2.2012 11:01:52   
Anoniman
Sanchy zelim ti srecu sa tvojim hiperaktivnim detetom , koje ako bude kao moje onda ce iskakati iz ogradice sa 10ak meseci user posted image
Prenosni krevetic mozes da pogledas ovde

Sto se tice ostalih komentara , nasi roditelji nikad ne bi prihvatili poraz u smislu - Nismo mogli nase dete da drzimo pod kontrolom - nikad nikad user posted image Ja ne verujem da si ti bila srecna ako si sedela bez da pisnes u jednom krevetu po citav dan i cekala da ti se neko obrati , to je tako tuzno , pa nisi hrcak u kavezu user posted image Mislim da roditelji inace imaju taj nagon da preuvelicavaju svoje super nacine za odgajanje dece koji su nekad mahom bili zasnovani na batinama i vikanju , ali se to nigde ne spominje user posted image Deca treba da budu deca , nesputana u otkrivanju sveta oko sebe i uskracivanja slobode kretanja zbog stana okovanog gvozdjem .

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 283
27.2.2012 11:19:45   
Anoniman

.Jednostavno danasnja deca su mnoooogo nemirnija nego sto je to bilo ranije stvarno mi nije jasno zasto.ali to i nije tema ovde...gde mogu da pogldam te prenosne krevetce?

Nadam se da se niko neće uvrediti što ću ovo napisati, današnja deca su drugačije odgajana nego pre. Htela sam svašta nešto da napišem, ali definitivno ću nekoga uvrediti onda, a to ne želim.

znas, sanchy, bebe ne fermaju "mora" ni 5%!
vise volim da mi izbalavi kauc na moje oci nego da place/guce/igra se daleko od mene. i nije ti problem prvih 11 meseci, nego ostatak njegovog zivota. lakse ti je da izmenis stan nego da ga (nedao Bog) vodas po hitnoj jer je srusio stakleni stocic na sebe ili razbio glavu kovanom lampom.
moja tetka nije htela da menja svoj zivot zbog bebe - sad ima sina sa opekotinama od kafe po vratu i torzu.
mislim da ces morati da malko promenis prioritete, navikavaj se jer to dolazi bila ti spremna ili ne.

Ja kada sam bila dete, ništa nije sklanjano, a ja ništa nisam ni takla. Ni moj brat. Moja deca kada uđu kod babe, prvo što urade je da pobacaju stolnjake na pod.
Ja kažem, šta da radim, nisam dobra majka, nisam uspela da ih vaspitam kako valja. Trudim se i dalje da objasnim neke stvari, ali hvatam sebe kako sve sklanjam pred njima, jer mi je tako lakše, a svesna sam da to nije dobro.

izabella, pa to je "mamut" stolica! jel je deca vole? meni se dopada, mislila sam da je kupim za novu sobicu

Visoka je.

IZVORNA PORUKA: ribizla

Sto se tice ostalih komentara , nasi roditelji nikad ne bi prihvatili poraz u smislu - Nismo mogli nase dete da drzimo pod kontrolom - nikad nikad Ja ne verujem da si ti bila srecna ako si sedela bez da pisnes u jednom krevetu po citav dan i cekala da ti se neko obrati , to je tako tuzno , pa nisi hrcak u kavezu Mislim da roditelji inace imaju taj nagon da preuvelicavaju svoje super nacine za odgajanje dece koji su nekad mahom bili zasnovani na batinama i vikanju , ali se to nigde ne spominje Deca treba da budu deca , nesputana u otkrivanju sveta oko sebe i uskracivanja slobode kretanja zbog stana okovanog gvozdjem .

Apsolutno se NE slažem, ali ovo nije tema o tome.

Sanchy, moja deca su imala običnu ogradicu. Staviću ti dole sliku, i reći ću ti da su uspeli nju da rasklimaju. Luka je otkinuo one ručke i skroz je rasklimao. A Marko se uhvati za bočne stranice i trese, sada je već samo pod strogim nadzorom u njoj jer je počeo da je odiže od zemlje, koliko je zaljulja. Ovo kažem jer sam stava da su Ogradice mnoooogo stabilnije od prenosnih krevetića. Marko je pokušao da zaljulja i prenosni krevetac nedavno, mislila sam da će raspasti.
Ovog tipa je naša ogradica:
user posted image

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 284
27.2.2012 16:10:32   
Sanchy
To je ono o cemu pricam Tash, i zao mi je sto vidim da se mnogi ne slazu ali zar nije bolje imati lepo vaspitano dete koje ces moci bez problema da povedes kod bilo koga u goste nego dete koje pravi haos gde god da dodjeuser posted image ..moja dnevna soba stvarno nije za decu ,vidim da su me gore neki i zbog toga prozivali ali zato ce dete imati svoju sobu a u dnevnu cu staviti ogradicu koju dimenziju nadjem da je najveca, tu i gotovo...ima lepih bas,gledala sam po sajtovima raznim a i cene variraju od 5000 pa do 18000 koliko vidim ali veca od 129*69 stvarno nemauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 285
27.2.2012 16:22:13   
Ana RR

da otvaram fioke i vadim stvari iz njih,vazi,sedela sam u krevetcu i igrala se bez da pisnem dok mi se neko ne obrati...

Nema veze sa temom ali me asociralo na nešto što nam je rekla naša fiziot. Kaže, ako imamo mogućnost da pustimo dete da otvori ormar, otvori fioku, izvadi sve iz fioke, uđe u fioku.. kaže da sve to utiče na razvoj motorike, pokrete prstiju, razvoj mozga jer fini pokreti prstiju su najzahtevniji. Dete će to uraditi hiljadu puta ali će u jednom momentu samo prestati to da radi i okrenuće se drugim stvarima.

Ja ne volim haos, volim da svaka stvar ima svoje mesto, da su sitnice složene u kutije, kutije spakovane u ormar i da stoje pod crtu. Volim da mogu i žmureći da se snađem u svojoj kući. Ali evo gledam sada dnevnu sobu, na fotelji je Markov prekrivač i njegovi jastučići, na podu je igraonica sa gomilom igračaka, pored je hranilica, na stolu flašica sa čajem i igračka odvojena za pranje.. čini mi se da je Marko zauzeo svaki ćošak stana i pravo da ti kažem, mnogo sam srećna zbog toga user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 286
27.2.2012 16:26:41   
Anoniman
Niko te ne "proziva" samo lepo vaspitano dete koje ne pravi haos u gostima i dalje ne znači dete koje mirno sedi tamo gde si ti odlučila da ga staviš. Ali, srećno, možda tebi pođe za rukom da rodiš odraslu osobu pa ne budeš imala dečijih stvari po kući...

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 287
27.2.2012 16:30:32   
Sanchy
Ok,neko uziva u haosu,ja ne..moja motorika je bila odlicna i tad i saduser posted image ...i u redu je ako mislis da tako treba vaspitati dete samo kad ga vodis u goste da ne radi to isto jer to onda stvarno bude bas ruzno i nimalo nije smesno kao sto roditelji pokusavaju da predstave...ima li mozda neka stvar na tim ogradicama na koje treba obratiti paznju jos,ako imate neki savet...jer iskreno nisam sigurna da vidim neku razliku izmedju jeftinijih i pojedinih skupljih varijanti osim u dezenuuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 288
27.2.2012 16:31:07   
lesica
Mi nemamo ogradicu,za to nam je sluzio a i danas sluzi prenosivi krevetac. Doduse sada u njemu provede nekih pola -sata sat posle dnevne dremke dok se izigra. A sto se tice haosa,i ima ga i nema,sve zavisi kako se posmatra user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 289
27.2.2012 16:32:25   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Niko te ne "proziva" samo lepo vaspitano dete koje ne pravi haos u gostima i dalje ne znači dete koje mirno sedi tamo gde si ti odlučila da ga staviš. Ali, srećno, možda tebi pođe za rukom da rodiš odraslu osobu pa ne budeš imala dečijih stvari po kući...

pa ako sam ja,moja braca i sestre od ujaka,moj suprug svi bili takvi zar je danas toliko ne moguce odgajiti vaspitano dete koje ne pravi haos gde god da ga povedes a ni po kuci user posted image ja stvarno ne razumem u cemu je to danas problem koji nije postojao pre 30 godina...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 290
27.2.2012 16:34:42   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: lesica

Mi nemamo ogradicu,za to nam je sluzio a i danas sluzi prenosivi krevetac. Doduse sada u njemu provede nekih pola -sata sat posle dnevne dremke dok se izigra. A sto se tice haosa,i ima ga i nema,sve zavisi kako se posmatra user posted image

Neko mi je gore napisao da ti prenosni krevetci nisu stabilni kao ogradice?Mozda bi pre uzela taj krevetac posto ima i malo vecih dimenzija ali sad ne znam zbog te stabilnosti

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 291
27.2.2012 16:35:19   
Ana RR
Naravno da ne sme to da radi u gostima, moja sestra i ja ni u svojoj kući nismo nikad takle nešto što nije bila igračka a roditelji nam nisu bili strogi. Jednostavno, mora se znati šta sme a šta ne sme. Po tom pitanju sam stroga. 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 292
27.2.2012 16:35:23   
Olga75
zvercica je obozavala ogradicu , dobili smo je koriscenu a izdrzala je dosta i kod nas
e , kad je M malo porasla tj. kad je pocela da stoji i hoda krenula je da se vere po ogradici . Gurala je nozice u onu mrezu i iskakala napolje user posted image
koristili smo je od nekih osam - devet meseci pa dok nije prvi put iskocila iz nje , znaci do negde 14 - 15 meseci
a sto se tice igraca ,brzo ce porasti pa ce i nered da nestane user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 293
27.2.2012 16:38:04   
lesica
Moje dete ne pravi haos kada negde ide,a jako je nemirna i zivahna. A sa druge strane,kod kuce moze da pravi haos do mile volje dok ja to dopustim,kada joj se kaze ne lepo ode u svoj kutak i zanima se igrackama koje su tamo smestene. I da,vec je naucila da sama sklanja svoje igracke i da slaze knjizice na policu koja je za njih predvidjena. U ogradici/krevecu nikada nije htela da provodi previse vremena uvek joj je pod bio privlacniji a meni nikada nije padalo na pamet da je sputavam.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 294
27.2.2012 16:44:05   
mama kukunka
ne bih da te razocaram Sanchy, ali nekako nas u zivotu snadje bas ono za sta smo rekli '''' necu nikad''''
e tako sam ja do svoje 29. godine gledala decu koja vriste po svojim, tudjim kucama i javnim prostorima, delovala su uzasno razmazeno i histericno..a roditelji lenje neznalice koji svoje dete nisu naucili redu... Moja deca nece biti takop nevaspitana!!
pa sam rodila prvo dete koje je vristalo kad ga neko poreko pogleda, a kamoli obrati neko sa strane..iz malog prdavca nisi ni svesna koliko decibela moze da izadje,,i koliko to moze da traje...Vristala je svuda i za svasta... do njene 4. godine mi nije palo na pamet 2. dete..
sada je to jedna dobra devojcica , drugak kojeg drugari obozavaju, nije tuzibaba, super je djak, ali ne voli da se istice ni u cemu..
ovo drugo ima tendecije da proizvodi istu kolicinu buke, ali videcemo na sta ce da se pali prekidac...
A sa rsumom po kuci ,i ogradicom..ne znam.. nisam slucaj koji picikato drzi stvari na svom mestu ( majka mojase i dan danas pita gde je pogresila u vaspitanju)..volim da je cisto, usisano i prebrisano..ali mi ne smetaju decije igracke po trosedu i stolu..
A ogradicu sa J nisam imala..prvenstveno jer smo period od njenog petog do deset_og meseca proveli na moru..gde mi je u dnevnoj ( ujedno i jedinoj ) sobi bio prenosivi krevetac, pa ako bas sedimo u kuci preko dana 8 sto je retko) tu joj ubacim igracke..Kad smo dosli u BG vec je puzala, stajala drzeci se uz namestaj, tko da je bilo glupo ubacivati je u ogradicu ( ne bi ni htela, a i u stan nam tada bas ne bi stala)..ali, posto mi je neko ko mesa karte dao dete vristavca da me izludjuje, tako mi je dao i dete koje nikada nije otvorilo fioku, zavirilo u orman niti napravilo bilo kakvu stetu u kuci ( koja bi me veruj mi manje kostala zivaca od njenog vristanja i dranja)..Kuca moje mame je puna staklenih stilskih vitrina sa kristalom, i ostalim'''' plemenitim posudjima'''', ona zaista nikada nije pozelela da otvori ili napravi neku stetu..pa sad..koliko znam, trudna si, kocka je bacena..videces sama na sta ce da se okrene :)

< Poruku je uredio mama kukunka -- 27.2.2012 16:45:10 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 295
27.2.2012 16:47:06   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Naravno da ne sme to da radi u gostima, moja sestra i ja ni u svojoj kući nismo nikad takle nešto što nije bila igračka a roditelji nam nisu bili strogi. Jednostavno, mora se znati šta sme a šta ne sme. Po tom pitanju sam stroga. 

user posted image to je to...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 296
   [Obrisana poruka]
27.2.2012 16:51:05   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mama kukunka)
  Direktna veza do poruke: 297
27.2.2012 16:52:15   
Sanchy
To sto ste sada napisale,mama kukunka.lesica,ana rr.,to je to u sustini...moja bratanica i sestric su uzasno razmazeni i kad god mi dodju naprave mi stetu jer se ponasaju onako kako im je dopusteno od strane roditelja meni to stvarno nije ok i ne moze da bude i trudicu se maksimalno da ne bude takvo i to je to...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 298
27.2.2012 16:54:22   
Sanchy
IZVORNA PORUKA: gagi

Da, mene samo jedna stvar nervira,zene koje su trudne sa prvim djetetom,vec unaprijed znaju kakvo ce im biti dijete.

Dijete nije stvar,dijete je zivo bice koje ce imati svoje osobine,emocije.I bas se uzbudim kada citam pojedine gluposti ovde na rr,tipa sjedim sam u ogradici i a ja cutim jos ne smijem ni da pisnem dok me neko nesto ne pitauser posted image

I?Sta je tu problem?Ne najbolje da mi vristi po ceo dan,otvara fioke i vadi stvari iz njih itd...molim te..mom vaspitanju nista nije falilo ali danasnjim majkama ocigledno fali...Bez uvrede ko voli da na taj nacin vaspitava dete pa neka ga vaspitava njegova stvar u ostalom...

< Poruku je uredio Sanchy -- 27.2.2012 16:56:20 >

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 299
27.2.2012 16:55:17   
mama kukunka
gagi, bas takvo kako su zamislili NECE biti dete..to sam ja naucila..Meni su moja deca jedino lepsa i mudrija od onog sto sam zamilila da moze da ispadne od nase dve njuske..
a sto se ponasanja, sklonosti i darovitosti..potpuno drugacije od onoga sto sam zamiljala ( ili samo zelela, sad vise ne mogu da napravim razliku)

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here