Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 26.11.2011 18:57:52
|
|
|
|
Ljishka
|
Dajem Viktoru Espumisan kapi svako vece posle kupanja a pred podoj, znaci jednom dnevno i cini mi se da mu pomaze i da mnogo lepse spava. Preko dana pije Hipp-ov caj od komoraca i kao da ga mnogo manje muce grcevi. Inace, kad ima grceve on toliko vristi, to tako uzasno izgleda. Traumiram se.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.12.2011 22:19:46
|
|
|
|
tijatija
|
Meni je sinoc plakala od 22 do 3 i 30 verovali ili ne bez presatanka mozda 3*5min. i to je jecala inace vristi nista joj ne pomaze, mm je hteo da je vodimo u hitnu ja znam za grceve ali ovo je bilo nesto drugo A da vas pitam mamike, zaboravila sam da pitam dr. za grceve mogu li ja na svoju ruku da joj dam espumisan kapi ili da pitam prvo dr.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.12.2011 22:30:41
|
|
|
|
minavb
|
Slobodno daj Espumisan, 25 kapi 5 puta na dan pre podoja.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.12.2011 22:36:13
|
|
|
|
PoisonEve
|
Hvala Gae_Gr na super savetu! Mi smo se poslednjih grcica resili tako sto smo se vozali kolima! Momentalno je zaspala!
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.12.2011 22:46:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Za mini bubu!!!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.12.2011 22:55:53
|
|
|
|
PoisonEve
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 15.12.2011 13:51:40
|
|
|
|
Sashica82
|
Mi smo poceli da koristimo i BioGaia kapi koje gae_gr spominje. Iako smo rekli da nam je samo od cajeva bolje, poceli smo i sa ovim kapima (na predlog patronazne sestre) kada smo svi kolektivno zakacili stomacni virus. Djole mi je kakio 20 puta dnevno, cim nesto pojede, vodeno i neugodnog mirisa (a kad je ugodno )... Elem, to je proslo, iskakili smo virus, ali i dalje koristimo ove kapi, mislim da mi od tada nije cestito ni zaplakao...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 28.1.2012 22:08:12
|
|
|
|
zivka
|
Grčevi Zdrava beba u prva tri meseca često ima grčeve, koji su posledica nakupljanja gasova u digestivnom traktu. Ona tada vrišti, crvena je u licu i grči nožice. Najpre treba pokušati sa masažom stomačića, i to desnom rukom, u pravcu kazaljke na satu (čiji je zamišljeni centar pupak), u trajanju od deset___ do petnaest minuta. Ako to ne pomogne, treba dati lek Simeticon (Espumisan L, SAB-simplex), koji smanjuje površinski napon mehurića i dovodi do njihovog prskanja u lumenu creva. Lek je neškodljiv, ali ne pomaže uvek. Čajevi na bazi komorača mogu da pomognu, ali unos povećane količine tečnosti u vreme kada nisu vrućine remeti podoj, pa to treba izbegavati. Citajte UPUTSTVO!!!! Espumisan kapi se mogu davati i pre mesec dana, a doza je uvek ista 5kapi do 5 puta dnevno ili 25 kapi odjednom. Bio Gaia od njih se bas dobro doterao crevni trakt pa sad samo malo smeta- koristimo espumisan pomalo
< Poruku je uredio zivka -- 28.1.2012 22:14:21 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.1.2012 0:28:57
|
|
|
|
vonavoj
|
Patronazna je mojoj zaovi rekla 25 kapi 3 puta dnevno espumisan,o svasţa!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.1.2012 22:23:25
|
|
|
|
Anoniman
|
po uputstvu i mojoj dr najvise 5x dnevno po 25 kapi (po nasem iskustvu bolje pre obroka)
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.2.2012 19:27:43
|
|
|
|
Azra_
|
Da li je neko koristio LioBif ampule? Prvi put sam cula za njih od jedne mame koja kaze da su njoj i njenim drugaricama, tj.njihovim bebama pomagale...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.2.2012 23:41:26
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Da li je neko koristio LioBif ampule? Prvi put sam cula za njih od jedne mame koja kaze da su njoj i njenim drugaricama, tj.njihovim bebama pomagale... ZA grčeve smo koristili Biogaia kapi a Liobif ampule za proliv. I držim ih od tad u frižideru za svaki slučaj. 1 ampula je bila dovoljna da se rešimo proliva (pola ujutru i pola uveče). U Beogradu sam zvala sve apoteke i nigde ih nisam našla, našli mi moji u Čačku i poslali odande...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 3.2.2012 0:16:58
|
|
|
|
Jeca*
|
Liobif je Torlakov probiotik. Mi smo ga koristili puno puta kad je bio mali i imao probleme sa tecnijom stolicom ili sl. I mora da se drzi u frizideru. Ja sam Liobif pominjala i pominjala na forumu ali nikad ga nisam davala Luki zbog grceva
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 3.2.2012 7:26:52
|
|
|
|
nenja22
|
liobif protiv grceva je recept jedne stare babice koja je drugarici dolazila kad se porodila...inace jeste probiotska kultura, sad ne mogu tacno da se setim koje bakterije, ali jedna je u pitanju...ja sam uspevala ovde da ga nabavim kad se kosta rodio (sad ga na zalost opet nema) i mislim da mu je stvarno pomagalo... e u tom smislu, ovi noviji preparati, tipa biogaia kapi ili bacilac infantis praska (koji koliko vidim niko ga ne pominje, a isto je probiotskog tipa i bas namenjen i bebicama protiv grceva) bi isto trebalo da su dobri protiv greva (mada je meni kosta vise bljuckao od toga, a od liobifa nije)
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 3.2.2012 16:04:37
|
|
|
|
Azra_
|
Ja sam danas nasla ampule LioBif. Poceli smo sa tim, pa cemo videti. Ne znam nakon koliko vremena da ocekujem poboljsanje. Prestali smo sa BioGaijom da ga ne predoziramo.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 7.2.2012 9:59:01
|
|
|
|
Snacky
|
Bok cure, evo ja sam nova na forumu. Sto se tice grcica mojoj curi nikakve kapi ni sirupi ne pomazu, jedino sto sam skuzila da je osjetljiva na kravlje mlijeko koje ja pijem. Prestala sam ga piti i ona je puno bolje, sad samo malo stenje.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.2.2012 14:07:06
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Patronazna je mojoj zaovi rekla 25 kapi 3 puta dnevno espumisan,o svasţa! I meni je patronazna tako rekla,a u uputstvu pise 25 kapi pre ili posle svakog podoja. A inace,kako dajete bebama te kapi(mame koje doje)?Mojoj curici pola iscuri iz usta.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.2.2012 17:51:10
|
|
|
|
Anoniman
|
mi na kasicu, ali mi smo smotani pa ne znamo na flasicu da pijemo. dam mu kasicicu mog mleka, pa espumisan, pa opet kasiciu mog. posto bas ne voli espumisan, tako smo se ratosiljali cvrsto zatvorenih usta kad hocu nesto da mu dam, posto ne zna sta je unutra mora da proba
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 26.2.2012 10:56:23
|
|
|
|
hana11
|
Imam cerkicu od skoro 3 meseca jos za neku nedleju i mogu da podelim moje iskustvo. probala sam kapi za grceve Espumisan i mogu da kazem da joj nista nisu pomogle. dajem joj caj za grceve oko 100 ml na dan od Becutan i to joj ublaze po malo izprazni se posle jedno izvesno vreme. i opet boli stomacic i to je to .izgleda da to mora tako da bude do neki odredjeni period. pazim se svega sto jedem . Znaci nista nebih trebalo da se jede sto ima celulosu.Ali da vam kazem ponekad je dobro ponekad mnogo jake bolove i za mene nepostoji lek!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 26.2.2012 12:47:31
|
|
|
|
magnetic
|
Meni espumisan nista ne pomaze,pa sam pre dva dana uzela bio gaiu.Cula sam jako dobra iskustva sa ovim kapima,pa reko da i ja probam i stvarno evo vec dve veceri mnogo manje plakanja i grcenja.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 26.2.2012 21:06:35
|
|
|
|
Azra_
|
Nama Bio Gaia nista nije pomogla, cak nam je bilo i gore od njih. Za sada jednino LioBif nesto radi...tek da ublazi, nista posebno...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 26.2.2012 21:43:29
|
|
|
|
vonavoj
|
Azra,nama je espumisan pomogao..3 puta dnevno po 25 kapi pre podoja!!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 26.2.2012 21:47:29
|
|
|
|
Azra_
|
Von, espumisan je prvo sto smo probali i u startu nam nije odgovaralo. Probali smo ga i pre par dana, kao ...ajde, mozda ce sada da deluje, ali nista. Kaze dr da sva ta cuda protiv grceva nekoj deci mogu da stvore dodatne poteskoce. Mi smo izgleda ti baksuzi. Iz Engleske nam je stigao sirup, ali nesto slaba vajda i od njega.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 26.2.2012 22:14:57
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Nama Bio Gaia nista nije pomogla, cak nam je bilo i gore od njih. Za sada jednino LioBif nesto radi...tek da ublazi, nista posebno... Koliko dugo si davala BioGaiu?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 26.2.2012 22:18:08
|
|
|
|
Azra_
|
Najduze 3 dana! Vise nismo izdrzali jer je svake veceri imao nastupe vrstanja.
|
|
|
Anketa
Da li bi se zaljubili u osobu sa hendikepom?taki_82Da (
22%)
Ne (
26%)
Mozda (
51%)
Ukupan broj glasova: 68Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!