|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
31.10.2011 13:54:34   
minavb
Vanju je smirivao termoforčić. Posle sam uvela espumisan i čaj od komorača, ali se sve smirilo kad je počeo da pije Novalac AC mleko. Ti dojiš, pa pij ti čaj, masiraj stomačić kružno sa dva nauljena prsta u pravcu kazaljke na satu, i utopli trbu. Imše negde na temi vanjinu sliku sa termoforom, probaću da nađem.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1201
31.10.2011 13:57:42   
minavb
IZVORNA PORUKA: minavb

Nama je tek AC mleko pomoglo, kapi bas i nisu, mada tvrdim da termofor najbolje smiruje namucenu trbu.
user posted image

Evo ga termoforčić

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1202
31.10.2011 13:58:46   
Ana RR
Vanjuška user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1203
31.10.2011 14:00:16   
PoisonEve
To je kao onaj termoforcic sto smo dobili od tebe? Znaci samo da ga skuvam, uvijem u pelenu i stavim na stomacic? Da nije rano za to?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1204
31.10.2011 14:00:51   
minavb
user posted image kolicni je bio. Juče ispremeštao stolice po kući, ispraznio fijoke, a vidi ga ovde, prcvoljak.

PE, skuvaš termofor da se rastopi masa. Kad se rastopi i ohladi(važno je da se ohladi), kvrcneš taj metalčić koji je u tečnosti unutra i on se tagreje i stvrdne. Staviš ga bebi na stomačić preko garderobice i drži toplotu 4 sata. Ako je pupak otpao, može. Ako nije otpao, sačekaj.

< Poruku je uredio minavb -- 31.10.2011 14:02:42 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1205
31.10.2011 14:05:21   
PoisonEve
Otpao je, mada imali smo granulom ali smo i to sredili, valjda ne smeta?

Ajrton Sena

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1206
31.10.2011 14:10:09   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: minavb

user posted image kolicni je bio. Juče ispremeštao stolice po kući, ispraznio fijoke, a vidi ga ovde, prcvoljak.

Joj vragolan jedan mali user posted image mi u subotu gledali slike, pravili spisak koje ćemo da uradimo, jaooo kakav je bio, kao mrvica user posted image jedva zauzeo četvrtinu fotelje. A sad već moram da ga stavim po dijagonali da bi stao user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1207
31.10.2011 14:14:23   
minavb
IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Otpao je, mada imali smo granulom ali smo i to sredili, valjda ne smeta?

Može, samo stavi preko garderobe.

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 1208
1.11.2011 15:41:40   
kliklik
Potrazite na torentima filmic Happiest baby on the block, ima nekoliko saveta za umirivanje novorodjenceta, i zastupa teoriju da su prva tri meseca bebe ustvari cetvrti trimestar. Meni je prilicno pomoglo umotavanje i sustanje.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1209
16.11.2011 23:36:41   
ikacc
Mi smo koristili espumisan, i nije bas nesto delovalo , sada smo poceli bibilibi caj, mada ponekad se muci da kaki , neznam da li je od toga? A culi smo za neke kapi koje ih nema svuda SAB SIMPLEX, da li neko zna nesto o tome, mozda je neko koristio?

(odgovor članu kliklik)
Direktna veza do poruke: 1210
21.11.2011 21:30:39   
jance
pre oko 2 dana nam je prevristao celo vece, jedva je zaspao, bukvalno se zacenjivao, nismo znali dal samo nece da spava u krevecu pa se buni ili je nesto drugo... od juce sam uvela da mu ukapljam espumisan u hranu pa mi se juce cinilo da je bolje, al danas evo opet se mucio nesto i grcio pa mislim da nam nije izgleda skroz pomoglo....
caj od komoraca pije od kako smo mu uveli tecnost osim mleka a kao dohranu osim mog mleka pije NAN 1, pa sada nisam pametna. kaki redovno svaki dan, rece mi gae da je zeleno zbog gvozdja u dohrani, pa mozda onda i nisu grcici...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 1211
22.11.2011 10:25:13   
zivka
Drage moje OVO mozda pomogne

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1212
22.11.2011 12:23:56   
Malecka074
Jance, nama su BioGaia kapi pomogle. Doduse, nije ona, Bogu hvala, ni imala jake grcava nikako. Mozda se desilo 2x, pa sam zato i uzela kapi. I kako ih koristimo vise nikada se nije jako zaplakala.
Imali smo i ternoforcic, ali to nije imalo nikakvog efekta.
Inace i Lara ima zelenkastu stolicu, ali dr nam je rekao da je to zbog dohrane. Bitno je da redovno kaki.

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1213
22.11.2011 12:28:47   
PoisonEve
Nama je sinoc bas pomogao termoforuser posted image

Ajrton Sena

(odgovor članu Malecka074)
Direktna veza do poruke: 1214
22.11.2011 21:59:04   
ikacc
Mi smo sada kupili i HIPP caj za bebe, pa cemo videti kako deluje, nesto bas ne voli da ga pije..

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 1215
23.11.2011 21:46:22   
Sashica82
Mi koristimo i Hipp-ov i bibilibi čaj. Inače, dojim ali nemam dovoljno mleka pa koristim i NAN 1.
Obično se grčevi javljaju uveče, i čim vidim da skuplja i podiže nogice i da mu se nekako plač promeni, ja mu dam malo čaja, 10 - 20 ml, i to ga stvarn umiri. Hipp-ov čaj dajem kada mislim da ga ne boli mnogo, a bibilibi kada se baš puno muči, jer bibilibi sadrži kim. Posle njega više izbacuje gasove. Ja nisam za kapi, nama čajevi pomažu.

Jance, ako se zacenio od plakanja i ako je trajalo duže, rekla bih da su grčevi. I mi koristimo istu dohranu, ali moj Đole svaki dan kaki žuto...

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 1216
23.11.2011 21:49:18   
Ana RR
Moj Marko je prvih 40ak dana kakio žuto (od početka je na Nan-u) i onda je počeo da kaki zeleno i uglavnom je uvek takva stolica. Ako kaki odmah posle jela onda bude i zeleno i žuto. Nan je obogaćen gvožđem pa zbog toga i takva stolica.

(odgovor članu Sashica82)
Direktna veza do poruke: 1217
23.11.2011 21:54:50   
Sashica82

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Moj Marko je prvih 40ak dana kakio žuto (od početka je na Nan-u) i onda je počeo da kaki zeleno i uglavnom je uvek takva stolica. Ako kaki odmah posle jela onda bude i zeleno i žuto. Nan je obogaćen gvožđem pa zbog toga i takva stolica.

Aaaa, mi smo onda još mali da kakimo zeleno... Da znam da se ne iznenadim user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1218
23.11.2011 22:12:42   
Ana RR
Ako se desi nemoj se iznenaditi user posted image ja sam prvo bila u šoku a onda mi je dr rekla (a i žene sa RR koje su imale takvo iskustvo) da je to normalno i da je to od ad mleka. A pošto je lepo napredovao bilo je očigledno da zelena kaka nije od gladi.

Direktna veza do poruke: 1219
23.11.2011 22:15:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Sashica82

Ja nisam za kapi, nama čajevi pomažu.

Biogaia kapi su potpuno prirodne i izdvojene iz majlinog mleka. Ali ako ste našli ono što vama pomaže user posted image

Direktna veza do poruke: 1220
23.11.2011 22:21:36   
Sashica82
Gae, slažem se da treba koristiti najprirodnije metode. Kad sam rekla kapi, mislila sam na espumisan, ali na kraju krajeva, najbitnije je da se bebe što manje muče.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1221
23.11.2011 22:28:21   
jance
nama inace HIPPov caj od komoraca ne pomaze, dodje mu ko sokic izgleda....

inace mali off, sashice, kad si se porodila? jesu nam to nase bebice rodjene isti dan ili na dan razlike mozda?

Bez dece kuća ne raste

Direktna veza do poruke: 1222
23.11.2011 23:02:16   
Sashica82
Izgleda, dan razlike... Vi ste "2 days old" a mi "1 day old". Sad sam i ja videla user posted image

Đole se rodio 15.10. A bolji ste od nas i u dojenju (mislim na balansiranje dojenja i AD mleka)

E sad smo u off-u na 3 teme user posted image

Neću više, biću dobra user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1223
23.11.2011 23:27:52   
jance
i Ogi se rodio 15.10.
verovatno je do tickera samo....

Bez dece kuća ne raste

Direktna veza do poruke: 1224
24.11.2011 10:36:44   
PoisonEve
Izbaksuzirala sam juce...user posted image /krenuli su grcici svakog dana, sinoc je bas jako plakala 15 min!!!!
Jutros je 5 ali bez bprestanka i ja sam sa njom koliko mi je bilo tesko....user posted image
pomaze nam termofor ali sam ipak poslala mm po bio gaiu

Ajrton Sena

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Sanja ili Anja
guppy RR

Koje ime vam se više dopada?

Sanja (36%)

Anja (64%)

Ukupan broj glasova: 50

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here