Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.10.2011 13:54:34
|
|
|
|
minavb
|
Vanju je smirivao termoforčić. Posle sam uvela espumisan i čaj od komorača, ali se sve smirilo kad je počeo da pije Novalac AC mleko. Ti dojiš, pa pij ti čaj, masiraj stomačić kružno sa dva nauljena prsta u pravcu kazaljke na satu, i utopli trbu. Imše negde na temi vanjinu sliku sa termoforom, probaću da nađem.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.10.2011 13:57:42
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: minavb Nama je tek AC mleko pomoglo, kapi bas i nisu, mada tvrdim da termofor najbolje smiruje namucenu trbu. Evo ga termoforčić
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.10.2011 13:58:46
|
|
|
|
Ana RR
|
Vanjuška
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.10.2011 14:00:16
|
|
|
|
PoisonEve
|
To je kao onaj termoforcic sto smo dobili od tebe? Znaci samo da ga skuvam, uvijem u pelenu i stavim na stomacic? Da nije rano za to?
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.10.2011 14:00:51
|
|
|
|
minavb
|
kolicni je bio. Juče ispremeštao stolice po kući, ispraznio fijoke, a vidi ga ovde, prcvoljak. PE, skuvaš termofor da se rastopi masa. Kad se rastopi i ohladi(važno je da se ohladi), kvrcneš taj metalčić koji je u tečnosti unutra i on se tagreje i stvrdne. Staviš ga bebi na stomačić preko garderobice i drži toplotu 4 sata. Ako je pupak otpao, može. Ako nije otpao, sačekaj.
< Poruku je uredio minavb -- 31.10.2011 14:02:42 >
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.10.2011 14:05:21
|
|
|
|
PoisonEve
|
Otpao je, mada imali smo granulom ali smo i to sredili, valjda ne smeta?
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.10.2011 14:10:09
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: minavb kolicni je bio. Juče ispremeštao stolice po kući, ispraznio fijoke, a vidi ga ovde, prcvoljak. Joj vragolan jedan mali mi u subotu gledali slike, pravili spisak koje ćemo da uradimo, jaooo kakav je bio, kao mrvica jedva zauzeo četvrtinu fotelje. A sad već moram da ga stavim po dijagonali da bi stao
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.10.2011 14:14:23
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Otpao je, mada imali smo granulom ali smo i to sredili, valjda ne smeta? Može, samo stavi preko garderobe.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 1.11.2011 15:41:40
|
|
|
|
kliklik
|
Potrazite na torentima filmic Happiest baby on the block, ima nekoliko saveta za umirivanje novorodjenceta, i zastupa teoriju da su prva tri meseca bebe ustvari cetvrti trimestar. Meni je prilicno pomoglo umotavanje i sustanje.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 16.11.2011 23:36:41
|
|
|
|
ikacc
|
Mi smo koristili espumisan, i nije bas nesto delovalo , sada smo poceli bibilibi caj, mada ponekad se muci da kaki , neznam da li je od toga? A culi smo za neke kapi koje ih nema svuda SAB SIMPLEX, da li neko zna nesto o tome, mozda je neko koristio?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.11.2011 21:30:39
|
|
|
|
jance
|
pre oko 2 dana nam je prevristao celo vece, jedva je zaspao, bukvalno se zacenjivao, nismo znali dal samo nece da spava u krevecu pa se buni ili je nesto drugo... od juce sam uvela da mu ukapljam espumisan u hranu pa mi se juce cinilo da je bolje, al danas evo opet se mucio nesto i grcio pa mislim da nam nije izgleda skroz pomoglo.... caj od komoraca pije od kako smo mu uveli tecnost osim mleka a kao dohranu osim mog mleka pije NAN 1, pa sada nisam pametna. kaki redovno svaki dan, rece mi gae da je zeleno zbog gvozdja u dohrani, pa mozda onda i nisu grcici...
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.11.2011 10:25:13
|
|
|
|
zivka
|
Drage moje OVO mozda pomogne
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.11.2011 12:23:56
|
|
|
|
Malecka074
|
Jance, nama su BioGaia kapi pomogle. Doduse, nije ona, Bogu hvala, ni imala jake grcava nikako. Mozda se desilo 2x, pa sam zato i uzela kapi. I kako ih koristimo vise nikada se nije jako zaplakala. Imali smo i ternoforcic, ali to nije imalo nikakvog efekta. Inace i Lara ima zelenkastu stolicu, ali dr nam je rekao da je to zbog dohrane. Bitno je da redovno kaki.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.11.2011 12:28:47
|
|
|
|
PoisonEve
|
Nama je sinoc bas pomogao termofor
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.11.2011 21:59:04
|
|
|
|
ikacc
|
Mi smo sada kupili i HIPP caj za bebe, pa cemo videti kako deluje, nesto bas ne voli da ga pije..
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.11.2011 21:46:22
|
|
|
|
Sashica82
|
Mi koristimo i Hipp-ov i bibilibi čaj. Inače, dojim ali nemam dovoljno mleka pa koristim i NAN 1. Obično se grčevi javljaju uveče, i čim vidim da skuplja i podiže nogice i da mu se nekako plač promeni, ja mu dam malo čaja, 10 - 20 ml, i to ga stvarn umiri. Hipp-ov čaj dajem kada mislim da ga ne boli mnogo, a bibilibi kada se baš puno muči, jer bibilibi sadrži kim. Posle njega više izbacuje gasove. Ja nisam za kapi, nama čajevi pomažu. Jance, ako se zacenio od plakanja i ako je trajalo duže, rekla bih da su grčevi. I mi koristimo istu dohranu, ali moj Đole svaki dan kaki žuto...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.11.2011 21:49:18
|
|
|
|
Ana RR
|
Moj Marko je prvih 40ak dana kakio žuto (od početka je na Nan-u) i onda je počeo da kaki zeleno i uglavnom je uvek takva stolica. Ako kaki odmah posle jela onda bude i zeleno i žuto. Nan je obogaćen gvožđem pa zbog toga i takva stolica.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.11.2011 21:54:50
|
|
|
|
Sashica82
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Moj Marko je prvih 40ak dana kakio žuto (od početka je na Nan-u) i onda je počeo da kaki zeleno i uglavnom je uvek takva stolica. Ako kaki odmah posle jela onda bude i zeleno i žuto. Nan je obogaćen gvožđem pa zbog toga i takva stolica. Aaaa, mi smo onda još mali da kakimo zeleno... Da znam da se ne iznenadim
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.11.2011 22:12:42
|
|
|
|
Ana RR
|
Ako se desi nemoj se iznenaditi ja sam prvo bila u šoku a onda mi je dr rekla (a i žene sa RR koje su imale takvo iskustvo) da je to normalno i da je to od ad mleka. A pošto je lepo napredovao bilo je očigledno da zelena kaka nije od gladi.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.11.2011 22:15:24
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Sashica82 Ja nisam za kapi, nama čajevi pomažu. Biogaia kapi su potpuno prirodne i izdvojene iz majlinog mleka. Ali ako ste našli ono što vama pomaže
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.11.2011 22:21:36
|
|
|
|
Sashica82
|
Gae, slažem se da treba koristiti najprirodnije metode. Kad sam rekla kapi, mislila sam na espumisan, ali na kraju krajeva, najbitnije je da se bebe što manje muče.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.11.2011 22:28:21
|
|
|
|
jance
|
nama inace HIPPov caj od komoraca ne pomaze, dodje mu ko sokic izgleda.... inace mali off, sashice, kad si se porodila? jesu nam to nase bebice rodjene isti dan ili na dan razlike mozda?
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.11.2011 23:02:16
|
|
|
|
Sashica82
|
Izgleda, dan razlike... Vi ste "2 days old" a mi "1 day old". Sad sam i ja videla Đole se rodio 15.10. A bolji ste od nas i u dojenju (mislim na balansiranje dojenja i AD mleka) E sad smo u off-u na 3 teme Neću više, biću dobra
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.11.2011 23:27:52
|
|
|
|
jance
|
i Ogi se rodio 15.10. verovatno je do tickera samo....
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 24.11.2011 10:36:44
|
|
|
|
PoisonEve
|
Izbaksuzirala sam juce... /krenuli su grcici svakog dana, sinoc je bas jako plakala 15 min!!!! Jutros je 5 ali bez bprestanka i ja sam sa njom koliko mi je bilo tesko.... pomaze nam termofor ali sam ipak poslala mm po bio gaiu
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Sanja ili Anjaguppy RRKoje ime vam se više dopada?Sanja (
36%)
Anja (
64%)
Ukupan broj glasova: 50Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!