Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.2.2012 14:38:06
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 Moja bebana vec dugo ne dozvoljava da je hranim,a sama ne ume...te se svede na brljanje..MM to naziva-pojela je. Ako sam dobro videla,tvoja malena ima godinu i po dana.Pa ona je odavno spremna da jede sama! Griz naravno da ne moze,ali sve drugo sto nije tecno iseckas i stavis na tacnu. Mi to odavno radimo.Jos joj ja nabodem na malu visljusku a ona sama stavlja u usta.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.2.2012 14:49:18
|
|
|
|
Tea2
|
Ivaj,naravno da stvari koje se jedu rukicom-moze i jede,ali supu pokusava sama i prosipa,a meni ne daje da je hranim...Tako da moje dete tecne stvari ne jede.......
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.2.2012 16:21:10
|
|
|
|
Mishica 77
|
Ne razumem kako ti ne daje. Pa ona je toliko mala da bi se ti ponašala onako kako ona diktira. Proba i moja... stalno...... ne odustaje. Iznova i iznova ali ja ne dozvoljavam. Mora da ćuti i da bude mirna dok se jede tečna hrana i gotovo. Ako je malo gušće dozvolim joj tu i tamo ponekad, da vežba ali je ipak i dalje JA hranim.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.2.2012 16:46:44
|
|
|
|
Tea2
|
Verovatno ima takav temperament.....Ili ja nisam toliko uspesna mama,pa radi sta hoce....
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 9:03:35
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Kad moze med da se daje?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 9:07:11
|
|
|
|
minavb
|
Posle prvog rođendana, tj sad.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 9:10:03
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Razboleli smo se. Hteli smo da idemo kod dr, ali napolju je katastrofa. Mislila sam da joj dam malo meda domaceg.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 9:11:53
|
|
|
|
minavb
|
Možeš slobodno. A šta joj je? Prehlada?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 9:16:35
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Kaslje i to bas dobro. Cele noci se mucila. A, sad moze da se i sirup daje. Blizi nam je privatni lekar, ali ona ce svakako da nam da antibiotik kao svaki put. Moracu med da joj dam kao preventivu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 9:20:55
|
|
|
|
Jeca*
|
daj joj caj od belog sleza...zakon!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 9:22:51
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jeco to cu svakako da joj dam, jer joj je to jedino prosli put pomoglo.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 9:28:27
|
|
|
|
minavb
|
Kuvaj mama pileću supicu
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 9:29:33
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 ribizla,miksas li Petri ?Jede sama?Moja bebana vec dugo ne dozvoljava da je hranim,a sama ne ume...te se svede na brljanje..MM to naziva-pojela je. Tea , ne miksam vise , ne jede sama , osim kad su komadici neceg i hoce da jede viljuskom . Jos ne zna kasikom , nije ni blizu pa je ni ne pustam -nemam vremena :) Dorucak - jogurt palacinke sa visnjama , sok od pomorandze Ruzak - podvarak sa curetinom Vecera - kiflice sa sirom Uzina 1- banana frape Uzina 2 -kinder cokoladica :)
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 9:53:43
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: minavb Kuvaj mama pileću supicu Da, pileća i teleća supa su odlične za grlo, i to je preporuka pedijatra
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 10:16:55
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Onda spremam supicu. Mada, spremala sam joj pre neki dan, ali nije na odmet opet.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 10:19:30
|
|
|
|
*Alexx*
|
Kad kašlje, dobro je svaki dan da jede, bar malo. I nek je jede toplu IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Onda spremam supicu. Mada, spremala sam joj pre neki dan, ali nije na odmet opet.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.2.2012 14:06:13
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 Ili ja nisam toliko uspesna mama,pa radi sta hoce.... Ajde nemoj da me nerviras Nisi uspesna,kako da ne. Da nisi uspesna i dobra mama,ne bi se ni brinula za takve stvari nego bi te bilo briga. Zato sacekaj malo,to je njena faza,oni ispituju "nase granice".I ako ti kazes ne,neka ostane na tome,nemoj da popustas. Lakse ti je da malo skici nego da posle cistis supu s poda
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.2.2012 11:12:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Dorucak - przenice, mladi sir, paradajz, jogurt Rucak - nema , dobice kasicu Vecera pole Uzina 1 - mandarine Uzina2 - kolac , ledene kocke
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.2.2012 12:04:29
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Kad kašlje, dobro je svaki dan da jede, bar malo. I nek je jede toplu IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Onda spremam supicu. Mada, spremala sam joj pre neki dan, ali nije na odmet opet. Da, supica je zakon kod prehlade. Pileca narocito. Edit: Tek sad vidim da je Alexx napisala isto
< Poruku je uredio gagana83 -- 14.2.2012 12:05:56 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.2.2012 13:16:47
|
|
|
|
Mishica 77
|
Doručak: parče hleba namazanog dečijim margarinom i 3 šnita domaće slanine, sitno seckane Užina: pola jabuke, pola kruške i malo banane i ceđenog limuna Ručak: paradajz čorba sa mesom i hleb Večera: videćemo..... Druga užina nikada nije stroga jer ona u toku dana još svašta nešto pojede, što sa nama-što sama: obavezno jednu jabuku dnevno(obožava ih), uvek malo narandže, ponekad štanglu, dve Kindera ili Kinder jaje ili domaćih kolača ili malo hleba(voli da ga čupka iz venkne), malo nekih gricki(retko), malo sokića, venila šejk.... kako kada.... nekad dok mi jedemo jede i ona još malo. Pogotovu ako je domaća supica, to obožava! Standardno su jabuka, narandža, hleb....
< Poruku je uredio Mishica 77 -- 14.2.2012 13:19:42 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.2.2012 13:36:51
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ne znam kako da moje dete nateram da jede voce. Nece nista. juce sam pustila crtani i na prevaru dala da gricka jabuku. Morala sam da joj prinesem vise puta dok nije gricnula i videla da je lepo. Strasno je nepoverljiva. A, mislim da ce biti sad jos gore od kako pije ovaj sirup za kasalj. Tek tada nece nista da stavi u usta dok joj ne uguramo na prevaru. I kad vidi da nije sirup onda krene da jede.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 14.2.2012 13:39:05 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.2.2012 20:05:34
|
|
|
|
ivaj
|
Dovedi jos jedno dete iz komsiluka pa im oljusti pomorandzu i odvoj samo tri kriske pa pusti da se otimaju Ziva istina. Neka Vika dodje kod tebe pa primeni ovu tehniku. Neverovatno kako deca bolje jedu u drustvu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.2.2012 20:39:04
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ivaj, mnogo puta smo jeli u drustvu, ali ona jednostavno nece. Koliko je tvrdoglava ne mozes da zamislis.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 15.2.2012 12:42:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Dorucak - proja sa paprikom , sir i kiselo mleko Rucak - cufte , paradajz sos , pire krompir , krastavac Vecera - gibanica Uzina 1 - jabuka , kruska Uzina 2 - keks
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 15.2.2012 18:30:01
|
|
|
|
Mishica 77
|
Doručak- proja, domaća slanina i jogurt Užina- jabuka, tropsko voće i ceđeni limun. Posle još 3 kriške jabuke. Ručak- hleb, pilav sa pilećim belim mesom i cvekla(ovu kombinaciju obožava) Užina- vanila šejk Večera- mimoza salata i zimska kobasica
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.