jelena038
|
IZVORNA PORUKA: magde jao JELENA fantasticno evo kao sto vidim fondant tije kako plastelin a meni tako se resio nije se moglo kugle napraviti ZASTO?ovo sam sa previse muke uradila tebi je bas super..jel ti je odzelo puno vremena?? magde, meni je fondan bio mnogo tvrd, ali kad sam stavila boju, u prahu onu, smeksao je i posle je cak bio premekan, pa sam morala da ga ostavljam po strani da se malo ohladi i stegne, npr. dok ja radim sa yutom, roya a se stegne, ali pink panter mi se bas krivio koliko je bio mekan, pa sam cekala svi delovi tela da se stegnu, da ih spojim. takva je masa, da dugo dryi temperaturu, sam fondan se lepo odrzao, sve vreme mi je bio u frizideru, ali sam primetila da reaguje kao termoizolacija, doslovno kao stiropor, jer je playma torta ispod i kad sam je isekla, skontala sam da od fondana nije uspela lepo da se stegne. cim sam je posle tog prvog rezanja vratila u friz, ona se stegla. pa eto, savet ako nekome treba, ako pravite kex torte, nemojte da drzite tortu sve vreme na stolu, na sobnoj temperaturi da se greje dok pravite figure, jer kad je pokrijete fondanom, posle u friideru jos dugo ispod ima staru temperaturu. jeste bilo zabavno i kad se sa puno ljubavi radi nije tesko, ali ne mogu da kazem da mi je fondan mnogo lepsi od slaga. na oko mozda malo, ali mi je slag svakako ukusniji. meni se, magde, tvoja tortica mnogo svidja. ne znam kolko si se namucila, ali deluje bas lepo i precizno. i ostale torte mi se svidjaju, super je sto klinci danas to imaju, mi smo bili osudjeni na one glupe uvek vasine i reform okrugle tortice
< Poruku je uredio jelena038 -- 31.1.2012 0:53:57 >