Lu
|
IZVORNA PORUKA: nenja22 ne znam da li ce ovo zavrsiti sa rodjendanskim tortama, ali razmisljam se ovih dana oko torte za kostin prvi rodjendan, nije jos vreme da to bude ukraseno i u tom smislu mu zanimljivo, ali bih da i on moze da dobije malko ne jede jaje, nego samo zumance (mada to i nije bitno za ovo sto za sad imam na umu, ali ako bude predloga jos, eto) ne jede cokoladu, jede dosta voca, ali recimo bananu ne vari (tj. probacu mu ovih dana ponovo, pa ako bude pomaka,ukljucicu i nju) puter mu stavljam u jela i poparu, tako da i to mogu da ukljucim, mleko kravlje isto nije imao reakcije, ali svejedno ovo sto hocu moze i bez njega. secer znam nije preporucljvo, ali bih ga stavila minimalno. takodje, da li onda bolje da bude smedji? znam da se u ovom uzrastu moze i puding davati, pa planiram da probam i ako prodje ok, recept bi mi izgeldao ovako nekako: plazmu samo ovlazenu mlekom da naredjam u neki sud oblozen providnom folijom odozgo sloj probarenih i ispasiranih jabuka i kruski (mozda ubacim jos nesto, recimo ta banana ako bude ok, ili vec sta mi padne na pamet, krivo mi do tada jos nece ni biti postenih, a ni necu jagode mu jos davati, ali ima vremena i bice rodjendana) odozgo sloj pudinga od vanile, videcu da li da ga skuvam na vodi u kojoj se kuvale jabuke i kruske, pa dodam malo aptamila, ili napravim na mleku ipak normalno. isto mislim da dodam u puding malo umucenog putera da bude kremastije, ali se bojim da mu ne bude jako onda (mada kontam od parcenceta jednog te kao torte, ne moze mislim da mu ista fali) na kraju jos jedan red plazme da odstoji preko noci istresem na tacnu, zamazem tim pudingom, ili bih mu isto mozda do tada probala slag od slatke pavlake umucen, pa onda time svecica iii...milutin (sestric mi) da duva! eto, tako nesto sam ja razmisljala da bude, ali ako ima jos vas koje ste to razmisljale, tako za bebu koja jede uglavnom uobicajene stvari za svoj uzrast, sta bi jos moglo da se ukombinuje, rada sam videti ideja dodatnih