Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 11:57:16
|
|
|
|
minavb
|
Samo ga podgrej, dovoljno je ukusno tako. Pokušaj da je naučiš na čašu ako nije pila iz flašice.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 11:57:32
|
|
|
|
Olga75
|
Tea , mozda je bolje da ponudis na casu na pisak , flasica je teska navika , mi smo se jedna otarasili a koje mleko , mislim da je tvoj izbor , ja sam sa 15 meseci davala kravlje suboticke mlekare ( sterilisano ) 3,5 % mm ali nije htela da ga pije ni sada ne pije cisto , samo sa neskvikom
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 11:58:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Bolje da se ne javljam Nista ne razumem
< Poruku je uredio ribizla -- 6.2.2012 11:59:37 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 12:02:26
|
|
|
|
Tea2
|
Nece mleko ni da lizne,probala sam .Tako ni starije dete,ni dan-danas ne pije mleko.Valjda jer je i on sisao.Na flasicu nije ni on umeo da pije,ni ona....Ne znam kako da je uspavljujem ,a i zbog kalcijuma....iz case zna da pije,ali je to jedan dl jogurta,sto nece biti dovoljno kad ukinemo sisu...U problemu sam
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 12:04:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Mozda ce hteti kada potpuno prestane da doji .. A mozda i nece , nemoj da te to toliko brine , veliko je dete sad i moze da nadoknadi potrebu za kalcijumom na drugi nacin odnosno unosom ostalih mlecnih proizvoda .Andrej nije pio mleko godinama onda je hteo samo ledeno i tako i sada pije , mozda da joj stavis malo meda ?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 12:04:50
|
|
|
|
Tea2
|
ribizla,htela sam da kazem da moja deca jako malo jedu,i da nam je svaki obrok stres...I obozavam kad deca vole da jedu...Bravo za Petru!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 12:06:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 ribizla,htela sam da kazem da moja deca jako malo jedu,i da nam je svaki obrok stres...I obozavam kad deca vole da jedu...Bravo za Petru!!! Draga , deca jedu koliko im treba , Petra dobije obrok a uvek je lutrija koliko ce pojesti .
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 13:37:03
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 Nece mleko ni da lizne,probala sam .Tako ni starije dete,ni dan-danas ne pije mleko.Valjda jer je i on sisao.Na flasicu nije ni on umeo da pije,ni ona....Ne znam kako da je uspavljujem ,a i zbog kalcijuma....iz case zna da pije,ali je to jedan dl jogurta,sto nece biti dovoljno kad ukinemo sisu...U problemu sam Sin moje sestre isto. Nece uopste ni flasicu inace, samo sisa i na kasikicu. Posto je pocela da radi pre mesec dana sad joj je to problem...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 13:41:44
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 ribizla,blago tebi...Moja bebana ce sve ovo verovatno jesti tek kada napuni pet godina....I tada cu verovatno svaki obrok moliti da otvori usta... Posto treba da prestane sa sisanjem,nesto sam mislila da je ucim da pije mleko na flasicu... Sta mislite? Koje mleko...kravlje?kako da ga spremim da prihvati? Ja sam mojoj dala kravlje nakon godinu dana, punomasno. Ako nece na flasicu, mozda mozes da nadjes onu casu sa otvorom sto lici sto vise na (*). Ovako nesto:
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 13:49:21
|
|
|
|
Tea2
|
Ona pije vodu i sok.,, pije"po neki gutljajcic -iz flasica na slamku,ali koristi i solju.Imam i flasice na pisak.Mislila sam da je idealno da pije mleko na cuclu,kao i sva druga deca....ali,moja deca su cudna....Izgleda da ni od cucle,ni od mleka nece biti nista.....Samo razmisljam kako to utice na razvoj kostanog sistema,s obzirom da deca piju po pola litra mleka dnevno-a moja nista.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 13:52:30
|
|
|
|
Olga75
|
pa ako pije jogurt , jede pavlaku i sir nema sta da brines u siru ima mnogo vise Ca nego u mleku ( sto je i logicno jer za kilu sira treba 5 - 6 litara ili koliko vec mleka ) moje dete pije mozda 2 , 5 dcl mleka ( ked je baaas raspolozena ) pije 2 dcl jogurta , pojede kasiku pvlake i po koju krisku sira pa mi pedijatrica rece da ne insistiram na mleku , ne voli , nece zamenila je drugim mlecnim proizvodima inace ona jako malo jedde tjk . jako puno brlja , zalim se s vremena na vreme u temi
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 14:00:20
|
|
|
|
Tea2
|
Olga,znam sve ovo,opisala si moje starije dete kada si govorila o Zvercici....Sin voli Milk shake,vocni jogurt,Monte....Bebana nista od navedenog... Mnogoje jednostavnije kada piju mleko i ,ako neko ima trik da bar malenu naucim i privolim da pije-mooolim da se javi!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.2.2012 15:06:15
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 Ona pije vodu i sok.,, pije"po neki gutljajcic -iz flasica na slamku,ali koristi i solju.Imam i flasice na pisak.Mislila sam da je idealno da pije mleko na cuclu,kao i sva druga deca....ali,moja deca su cudna....Izgleda da ni od cucle,ni od mleka nece biti nista.....Samo razmisljam kako to utice na razvoj kostanog sistema,s obzirom da deca piju po pola litra mleka dnevno-a moja nista. Ja mislim da uopste ne mora da pije na cuclu. Sin moje sestre (godinu dana) ne podnosi cuclu uopste. Daj mu mleko na solju. Kad poraste daj mu sa neskvikom. A jel jede jogurt i mlecne proizvode? Moj trik je: sipam nesto u mleko i onda pije. Npr. kasicu od banane (ispadne ko milk sejk zar ne)? Moja srednja sestra ne voli mleko nit ga je volela kao mala. Nista joj ne fali. Nije volela ni slatkise nikad u zivotu. I nista joj ne fali, ima super liniju nakon dva deteta.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.2.2012 10:31:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Dorucak - proja sa sirom i tikvicama , jogurt Rucak - teleci biftek , grasak , sargarepa, krompir Vecera - hleb , krem sir, cureca prsa Uzina 1 - kruska i jabuka Uzina 2 - kinder cokoladica
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.2.2012 9:12:27
|
|
|
|
lesica
|
Dorucak-ovsena kasa sa jogurtom Rucak-grasak sa piletinom Vecera-verovatno palacinke uzina 1-pomorandza ili kivi ili jabuka,ili sve uzina 2-vocni jogurt
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.2.2012 9:41:03
|
|
|
|
minavb
|
Evo i ja da pišem ovde. juče: doručak-dve kukuruzne štanglice (hleb i kifle) i jogurt užina-kruška ručak-punjena paprika užina-wellness keks večera-norveška rolnica pred spavanje mleko
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.2.2012 10:16:59
|
|
|
|
marija32
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 Olga,znam sve ovo,opisala si moje starije dete kada si govorila o Zvercici....Sin voli Milk shake,vocni jogurt,Monte....Bebana nista od navedenog... Mnogoje jednostavnije kada piju mleko i ,ako neko ima trik da bar malenu naucim i privolim da pije-mooolim da se javi!! Tea ne mogu da citam sve psotove pa me zanima dajes li bebi ADili obicno mleko? Ni moj mali nije hteo obicno, pa sam nastavila sa AD.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.2.2012 10:46:41
|
|
|
|
Tea2
|
marija32 ,nisam te duuugo videla. Jos uvek sisa,treba da prestajemo ,i ne znam sta cu sada -na cuclu ne ume da pije,obicno mleko nece ni da lizne.Mislis da probam AD?Cula sam da ima neko sa ukusom voca....Kako ste vi?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.2.2012 10:50:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Dorucak - domaca slanina, pavlaka , jogurt Rucak - kiseli kupus sa suvim mesom ( doneo mi buduci svekar ) Vecera - pita sa sirom Uzina 1 - mandarine Uzina 2 - vocni jogurt Pre dorucka i posle vecere pije mleko , tokom dana pije cedjenu pomorandzu , limunadu i caj .
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.2.2012 13:55:02
|
|
|
|
marija32
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 marija32 ,nisam te duuugo videla. Jos uvek sisa,treba da prestajemo ,i ne znam sta cu sada -na cuclu ne ume da pije,obicno mleko nece ni da lizne.Mislis da probam AD?Cula sam da ima neko sa ukusom voca....Kako ste vi? Draga, dobro smo,hvala, rastemo. Mi smo bili oduvek na AD, pa smo samo nastavili. Koristim Nestle Junior 1+. Ako nista ne pali, nek sisa jos, pa kad bude jos razumnija onda jojponudi iz case sa piskom i hvali je kako je VELIKAAA. To "bravoooo veliki" kod nas zavrsava sve Ljubim vas
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.2.2012 14:29:12
|
|
|
|
Tea2
|
Marija32,svaka ti je zlatna!!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.2.2012 15:05:57
|
|
|
|
zoća
|
Tea moj Mihajlo je sisao do 19 meseci od tada nije okusio mleko ni na jedan način.Voli jogurt i to forsiram.Mislim da mu je i to dovoljno.Malo ga prevarim sa kakaom
< Poruku je uredio zoća -- 8.2.2012 15:06:58 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.2.2012 15:25:48
|
|
|
|
Tea2
|
Zoćo,znaci nisam usamljeni slucaj koji doji bebu ovoliko dugo.Sada mi je malo lakse.Svi se cude i pitaju me do kada cemo....
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.2.2012 15:57:36
|
|
|
|
Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 ....Posto treba da prestane sa sisanjem,nesto sam mislila da je ucim da pije mleko na flasicu... Sta mislite? Koje mleko...kravlje?kako da ga spremim da prihvati? Moje mišljenje je da je tvoje dete veliko da bi sada učilo da pije na bilo šta osim na čašu. Moj stariji sin cuclu nije podnosio. On je sa šest meseci krenuo da "pije" na čašu. Bilo je toplo pa nije bio problem što se zalivao, a pije je pod navodnicima jer jedva da je jezik kvasio. Za par meseci je bio skroz profi. Kada smo napolju, pio bi i iz malih plastičnih flašica. Kravlje mleko smo uveli sa 13 meseci, kada je skroz prestao da sisa. Nikakvih problema nije bilo u prihvatanju. Neko je već pisao i da nije bitno hoće li dete da pije kravlje mleko ako jede mlečne proizvode. Ja mrzim mleko i ništa mi ne fali. Moj stariji sin je lud za mlekom, a videćemo da li će mu nešto faliti. Popije ga često i litar dnevno. Dve šolje za doručak, dve za večeru. Kupujem kravljeg mleka kao da pravim sir.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.2.2012 16:13:55
|
|
|
|
zoća
|
ne nisi i skoro sam i ja imala dilemu oko unosa kalcijuma pa su me naše drage drugarrice razuverile tako da samo uživaj i naravno posle sike čaša tako je bar bilo u našem slučaju IZVORNA PORUKA: Tea2 Zoćo,znaci nisam usamljeni slucaj koji doji bebu ovoliko dugo.Sada mi je malo lakse.Svi se cude i pitaju me do kada cemo....
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.