|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dzem od pomorandzi (jednostavan recept)
14.3.2010 19:52:22   
Unica
Potrebno:

10 pomorandzi (nije bitna velicina ali obratiti paznju da kora od 5 pomorandzi bude sto zdravija)
1 limun
2kg secera


Priprema:

1.deo - Oljustiti pomorandze i iskidati kriske na 2-3dela pa preliti sa 1l vode i ostaviti da prenoci.
2. deo - Koru od 5 pomorandzi ocistiti od onog unutrasnjeg belog dela i iseci na sto sitnije kockice. Preliti sa vodom (nije bitna kolicina vode jer je poenta da izadje ona gorcina iz kore) i ostaviti isto da prenoci.

- Sutradan staviti mesnati deo (1.deo) sa sve vodom da se kuva. Otprilike 1 sat od kljucanja dodati procedjene naseckane korice (2.deo), sok od 1 limuna i 2kg secera i kuvati (oko 3h na umerenoj vatri) dok ne postane gusto kao dzem. Odvaditi na tacnu 1 kasiku i ostaviti da se ohladi da se proveri gustina (koja je po zelji).

Inace,nema potrebe da se mesa sve vreme jer ima vode nego tek poslednjih 20ak minuta (mada ni tad nece zagoreti).
Za neupucene domacice, dzem je mnogo redji dok je vruc tako da je najbolja provera kad je kuvan da se odvadi na tacnu i proba.


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Dzem od pomorandzi (jednostavan recept)
15.3.2010 15:44:33   
Suncicabg
Jel neko pravio ovaj dzem? user posted image  

< Poruku je uredio Suncicabg -- 15.3.2010 15:45:50 >

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Dzem od pomorandzi (jednostavan recept)
15.3.2010 16:02:37   
Lilly*
Već zamišljam: neka piškotica, onako sa margarinom pa tvrđa, pa taj džemić i od gore čokolada i eto ti jafa, mljac!

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Slana torta sa krekerima
Ringerajin kuvar: Maraj



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here