|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
12.10.2009 1:41:31   
viking
Prvo - mljac! A onda recept. Vrlo je jednostavan ali zahteva vremena jer krilca moraju da odleže u sosu.
Date mere su za 1,5 do 2 kg pilećih krilaca.

Dakle, treba vam:
1,5 do 2 kg krilaca
2 - 3 kašike ljutog kečapa
5 - 6 kašika Heinz barbeque sosa, ima ga u većim marketima (u originalnom receptu stoji da treba staviti samo kečap, ali je meni super kad se doda i ovaj sos bolji pa ko šta voli..)
3 kašičice meda
2 kašičice vegete
4 kašike maslinovog ulja
kašičica bosiljka
kašičica origana
kašika soja sosa (ne mora ako nemate)
malo bibera i soli

Sve ovo pomešati i premazati krilca onom četkicom za mazanje. Probajte mešavinu tj. liznite je, možda poželite da pojačate neki od sastojaka (ovo je moja personalna mešavina). KRILCA MORAJU DA BUDU MANJA!!! , jer ona velika ostanu suva. Premazana krilca ostaviti da se namaču bar dva sata u fridžu (a može i preko noći). Zagrejati rernu, staviti pak papir u pleh, poređati krilca jedna pored drugog (nikako jedna preko drugog, moraju da budu u jednom redu) i peći 15 minuta na 200C, zatim 40 minuta na 150C pa opet 15 minuta na 200C da se uhvati korica. Vodite računa, bar kada pravite prvi put, rerne su različite pa ovo nije vreme pogodno za sve rerne. Drugim rečima, prvi put nadgledajte pečenje. Na krilcima bi trebalo da se uhvati malo "crnog" tj. da izgledaju zapečena, nikako zagorela.
Uz ovo jelo meni najbolje ide grčka salata. Gostima služim hleb ali ga ja ne jedem, ublažava mi ukus.
Sve se jede pristima.
Pre jela skinite sat i prstenje user posted image

< Poruku je uredio viking -- 12.10.2009 1:43:58 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
12.10.2009 13:33:55   
Lu
Ovo se ubilo za mene, obožavam sve ove začine osim soja-sosa koji mi je malo kiselkast ali možda se to i ne osjeti u svim ovim začinima puno...
Moram još naći ovaj bbc-sos, ja imam bbc-začin u prahu.

< Poruku je uredio Lu RR -- 3.3.2011 9:11:25 >

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
12.10.2009 13:36:11   
buhla
 user posted image
mmmmm popodne pravim!

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
12.10.2009 13:38:21   
viking
Ma taj soja sos ja stavim onako, jer je on meni pre svega slan, možeš i bez njega.
Ponekad stavim i Tabasco da malo zaljutim...

A kažem ti što se bbq sosa tiče, ako nemaš probaj samo sa kečapom jer u originalnom receptu i stoji samo kečap pa mu dodaj taj bbq začin u prahu. Bbq sos sam ja ubacila.
Krilca su fenomenalna!

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
12.10.2009 13:41:12   
Trcosava
viking jel može to da se primeni i na belom mesu?

ja od mesa samo jedem pileće belo, a ni mm ne voli krilca

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
12.10.2009 13:42:49   
viking
pa probaj, ali meni bude suvo... eventualno ako bi to belo meso isekla na tanke trake, ili tako nešto...

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
12.10.2009 13:51:21   
Trcosava
ćem probam pa javim kako je bilo user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
12.10.2009 13:54:15   
viking
Probaj, ali uradi sve da ga omekšaš što više (možda da ga izlupaš?), neka dugo stoji u sosu, jer se dugo peče u rerni pa se isuši... Ili ga peci kraće, nemam pojma user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
12.10.2009 13:56:28   
Trcosava
user posted image skroz ću da ga išamaram! da pocrveni od lupanja!!!!user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
13.10.2009 8:06:33   
minavb
Namackala sam krilca i ostavila da prenoće. Danas ću opasno da se umusavim.user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
13.10.2009 9:24:51   
viking
hehe, super, nadam se da će ti se dopasti user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
14.10.2009 7:32:22   
minavb
Super su ispala krilca, jedino mislim da ih nisam dovoljno zaljutila ali sledeći put sigurno hoću. Svaka čast za recept!user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
14.10.2009 8:52:31   
Markovicka
Ja kad bi ovo iznela na sto bilo bi -A gde je rucak? Mm voli samo konkretno meso, a ja inace obozavam krilca na zaru! Moracu napraviti sebi jednom ovo..

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
14.10.2009 9:28:18   
viking
Super Minavb, baš mi je drago da su ispala dobro (uvek imam tremu kad nekom nešto preporučim, da ne ispadne nešto sasvim drugo od njegovih očekivanja user posted image ). Možeš da dodaš malo tabaska ili tucane paprike, ali nikad krilca ne mogu da budu baš ljuta jer ima meda koji ublažava i sladi.

Markovićka, i moj mm je mesožder ali krilca obožava! Probaj, samo napravi više user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
14.10.2009 9:37:05   
Markovicka
Jedino da ispecem jos puuuno pomfrita uz to, pa mozda i prodje.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
14.10.2009 9:43:46   
minavb
Meso i krompir, nikada zajedno!

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
14.10.2009 9:47:22   
Markovicka
A ŠO?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
14.10.2009 9:50:44   
minavb
Neću o tome na ovoj temi, ovo je tema za uživanje u krilcima. user posted image

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
15.10.2009 14:15:23   
Lu
Ukusnija su nego što izgledajuuser posted image
Prilog mi je bio ajvar i kiseli krastavci.
user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
15.10.2009 14:23:12   
Anoniman
Nadooooooooooooooo...evo ajvara kod LU user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
15.10.2009 23:13:01   
viking
E, neka si ti nama lu uživala user posted image
Za one koji sumnjaju - ovo nisu zagorela krilca, ona potamne od pečenja (mislim da med potamni) ali ih ipak peci pet minuta kraće sledeći put. Ja sam se prvih nekoliko puta "tražila" dok nisam ubola pravi tajming.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
15.10.2009 23:18:17   
Lu
Pa dobro...moooožda sam mogla malo kraćeuser posted image
Ali u pravu si ovo tamno je onaj silni sos(kečap,med i ostalo), uglavnom je ukusnouser posted image
Ja obožavam miris i ukus travčica na mesu pa sam dodala i ruzmarin...to me podsjeća na pijacu u Italiji gdje se peku cijeli pilići na ražnju napunjeni ruzmarinom, taj miris mi je ostao za cijeli život, piletina i ruzmarinuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 3.3.2011 9:11:02 >

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
15.10.2009 23:24:05   
viking
mene ruzmarin podseća na svadbu user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
16.10.2009 12:58:27   
Markovicka
Probala, odlicno!!!!! Jeo i muzicuser posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom
16.10.2009 13:03:47   
viking
Ja ti kažem, kricla su vrh! user posted image
Postavila sam sinoć recept za Meksički pasulj, isto jedan od mojih (malobrojnih) kulinarskih bisera, probaj i to obavezno! user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here