|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Tufahije
21.8.2009 10:51:01   
Anoniman
TUFAHIJE

Sastojci

5 jabuka (delises)
500 g secera
0,5 l vode 1 kesica vanilin secera
0,25 l skorupa ili slatkog kajmaka
150 g secera
200 g oraha

1 limunova kora


Nacin pripremanja

Pola litre vode, 500 g secera i kesicu vanilin secera sastaviti u posudu i kuhati. Jabukama iz sredine povaditi sjemenke i srce,zatim ih oguliti i staviti u posudu sa vodom i secerom i kuhati 10 minuta.
Zatim skinuti sa stednjaka, povaditi jabuke i ostaviti da se hlade do 30 minuta. Zatim jabuke puniti ranije pripremljenim filom od mljevenih oraha,  slatkog kajmaka i secera.

Masa se pripremi tako da se sastave mljeveni orasi, bademi i slatki kajmak i izmjesaju. Prilikom serviranja punjene jabuke ukrasiti ostatkom slatkog kajmaka i tresnjom Serviraju se hladne.

Jabuke delises (zlatni) su jabuke koje se kuhanjem nece raspasti. Za tufahije se mogu uzeti i druge vrste jabuka, ali takve koje se prilikom kuhanja nece raspasti.

moje omiljeno slatko jelo ...prava bomba

znači mora izgledati ovako

user posted image

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 21.8.2009 11:05:48 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Tufahije
21.8.2009 10:59:06   
mihi
Vučko slatki kajmak jel to slatka pavlaka?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:00:16   
Anoniman
jeste ...samo što gušći to bolji 

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:00:45   
mihi
Vučko stavi i za URMAŠICE.......user posted image .

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:01:19   
Anoniman
stiže .... draga 

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:04:12   
prase
Vučko, draga, mislim da onih pola kilograma nije vanilin šećera nego običnog... . Što se tiče punjenja, tu naguram šta god imam u kući, orahe, suvo grožđe, pistaće, lešnike - ali nisam stavljala nešto tipa slatka pavlaka (nemam pojma šta je slatki kajmak) ili šlag u punjenje... Ja punjenje pravim isto sa špinovanim šećerom, jeste da tek onda eksplodira broj kalorija, ali šta da radim - tako me mama naučila user posted image

Ima varijanta ovog recepta u kojem se jabuke peku u rerni, a zatim se ostave u špinovanom šećeru da se napiju... Bude malo drugačiji ukus, ali bar nema toliko brige o raspadanju prilikom kuvanja user posted image

Ja ne znam kako se nisam pretvorila do sada u tufahiju, ne mogu da kažem da mi je omiljena poslastica jer nisam uopšte ljubitelj slatkiša, plus ima maminih specijaliteta koje mnogo više volim (valjda zato što ih više ne pravi): urmašice (tatlije), kadaif, baklave... Stvar je u tome što imam dve sestre od tetke koje pate od celijakije, a tufahije smeju da jedu tako da mi kad god ne znamo šta ćemo njima udarimo po tufahijama - i onda nam glupo da nama pravimo nešto posebno, pa napravimo tufahije za sve user posted image


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:05:01   
mihi
VUČKOuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:08:13   
Anoniman
ispravljeno za šećer user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image -oko sokolovo user posted image user posted image user posted image

meni su znači jedine tufahije samo ako su s orasima, ostalo ne pikam niti sam ikad jela ...
na jednom sajtu sam čak našla (mislim da je domena hr.) da to isto može i sa kruškama user posted image user posted image user posted image user posted image

al haj svakom svoje

jako rijetko jedem slatko , ali tufahije ...ma njami dok ostale zalivene ili ti ga agdisane kolače ne podnosim


(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:12:37   
prase
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

ispravljeno za šećer user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image -oko sokolovo user posted image user posted image user posted image

meni su znači jedine tufahije samo ako su s orasima, ostalo ne pikam niti sam ikad jela ...
na jednom sajtu sam čak našla (mislim da je domena hr.) da to isto može i sa kruškama user posted image user posted image user posted image user posted image

al haj svakom svoje

jako rijetko jedem slatko , ali tufahije ...ma njami dok ostale zalivene ili ti ga agdisane kolače ne podnosim




Lako je tebi da bežiš od agdisanih kolača kad ih ima oko tebe... Ja sam bežala kada sam bila mala, mama ih je stalno pravila, a ja smišljala izgovore zašto neću da ih jedem. Ostade mi to kao ukus detinjstva, namirišem ih na kilometar i praznim plehove!


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:14:54   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
hoš da ti smućkam tefsiju baklave to jedino znam praviti al ne jedem ...a Boga niko se još nije otrovo...i čak kažu da mi je  superuser posted image

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 21.8.2009 11:15:10 >

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:19:37   
prase
Dogovoreno! Za proždiranje baklava sam ekspert user posted image Stavite pred mene tepsiju baklava, ima da je nema za 24h, pa ćete da vidite zašto mi je nick prase user posted image

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:20:28   
Rivana

IZVORNA PORUKA: prase

Dogovoreno! Za proždiranje baklava sam ekspert user posted image Stavite pred mene tepsiju baklava, ima da je nema za 24h, pa ćete da vidite zašto mi je nick prase user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:21:12   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e baš me nasmiješ uvijek
u svakom postu imaš po jednu rečenicu koja me oraspoloži

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Tufahije
21.8.2009 11:32:10   
prase
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e baš me nasmiješ uvijek
u svakom postu imaš po jednu rečenicu koja me oraspoloži



Važi i obrnuto - ja se najslađe nasmejem i super oraspoložim kada čitam neke tvoje postove user posted image


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Tufahije
22.8.2009 15:16:34   
afrodita
IZVORNA PORUKA: Rivana


IZVORNA PORUKA: prase

Dogovoreno! Za proždiranje baklava sam ekspert user posted image Stavite pred mene tepsiju baklava, ima da je nema za 24h, pa ćete da vidite zašto mi je nick prase user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
E za tufahije sam vec cula, nisam pravila
al' znam sta jeuser posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR
Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

hrana
malaandjela

koje adaptirano mleko je po vama najbolje

aptamil (40%)

humana (40%)

bebelac (16%)

milupa (4%)


Ukupan broj glasova: 161

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here