prase -> RE: Tufahije (21.8.2009 11:04:12)
|
Vučko, draga, mislim da onih pola kilograma nije vanilin šećera nego običnog... . Što se tiče punjenja, tu naguram šta god imam u kući, orahe, suvo grožđe, pistaće, lešnike - ali nisam stavljala nešto tipa slatka pavlaka (nemam pojma šta je slatki kajmak) ili šlag u punjenje... Ja punjenje pravim isto sa špinovanim šećerom, jeste da tek onda eksplodira broj kalorija, ali šta da radim - tako me mama naučila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ima varijanta ovog recepta u kojem se jabuke peku u rerni, a zatim se ostave u špinovanom šećeru da se napiju... Bude malo drugačiji ukus, ali bar nema toliko brige o raspadanju prilikom kuvanja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja ne znam kako se nisam pretvorila do sada u tufahiju, ne mogu da kažem da mi je omiljena poslastica jer nisam uopšte ljubitelj slatkiša, plus ima maminih specijaliteta koje mnogo više volim (valjda zato što ih više ne pravi): urmašice (tatlije), kadaif, baklave... Stvar je u tome što imam dve sestre od tetke koje pate od celijakije, a tufahije smeju da jedu tako da mi kad god ne znamo šta ćemo njima udarimo po tufahijama - i onda nam glupo da nama pravimo nešto posebno, pa napravimo tufahije za sve [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|