Lilly*
|
Nisam baš nešto koristila tofu, prilično mi je "bezličnog ukusa" Imam neke ideje kako bi se mogao koristiti: može se njime zameniti jedan deo kravljeg sira u piti, prodinstati kockice tofua sa mešanim povrćem i paradajz sosom, može se napraviti namaz od njega sa seckanim mladim lukom, ili mlevenom paprikom, šargarepom.. može se pomešati sa jajima, malo pavlake, staviti preko musake i zapeći.. Imam i neki recept za tofu kolač, ali ga nikada nisam probala i ne garantujem kakav je: Tofu kolač: Za koru: 3/4 šolje raženog brašna, 1/2 šolje ovsenog brašna, 1/2 kašikice soli, 1/2 šolje ulja, 2 kašike hladne vode-sve umesiti, sipati u pleh, izbosti viljuškom nekoliko puta, sipati od gore fil fil:680g presovanog tofua, 2/3 l sojinog mleka, 1/4 kašičice soli, 2 kašičice soka od limuna, nastrugana kora od limuna, kašičica ekstrakta vanile. Peći na 150°C 30-40 min. Dovoljno za 8 osoba. Sigurna sam da se ovo raženo i ovseno brašno mogu zameniti pšeničnim, a sojino mleko kravljim. Verovatno se mogu dodati i neke voćkice Pade mi još jedna ideja: sigurno se može tofu usitniti i dodati umesto kravljeg sira u fil za kolače, npr. pomešati ga sa kiselom pavlakom i šećerom (nešto tipa Snežine "najjednostavnije torte na svetu" samo sa tofu dodatkom) Eto nekih ideja, pa neka dalje mašta radi svašta
|