Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 22:53:40
|
|
|
|
Capa
|
Kako se zove pisac sa slike?
|
|
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 22:54:19
|
|
|
|
branki*
|
vilijam sekspir
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:07:42
|
|
|
|
Capa
|
E, pa, tako to nekako ide... Ako imate ideju za pitanje, pišite.
|
|
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:19:56
|
|
|
|
snješka
|
Ok je tema, ali svako može prvo naći odgovor na netu. Ali evo: Šta je mažino linija?
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:23:22
|
|
|
|
Capa
|
Ok, to jeste mana ove teme, ali ako ništa možda naučimo nešto novo... pa, makar, i traženjem po netu Evo, ja svečano objavljujem da nemam pojma šta je mažino linija
|
|
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:28:28
|
|
|
|
Alexis79
|
Koliko ja znam mazino linija ima neke veze sa Francuzima i II Sv.Ratom. Sad ces da me nateras da nadjem na netu sta je tacno. Snjeska jesam li makar blizu?
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:39:10
|
|
|
|
snješka
|
Itekako.
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:40:11
|
|
|
|
Alexis79
|
Evo definicije sa Vikipedije Мажино линија је била линија бетонских утврђења, тенковских препрека, митраљеских гнезда и осталих видова одбране које је Француска конструисала дуж својих граница са Немачком и Италијом пред Други светски рат. Овај термин описује или цео систем или само одбране према Немачкој
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:41:41
|
|
|
|
Alexis79
|
Nismam znala za ova utvrdjenja negde u malom mozgu mi je bilo da pojam ima veze sa Francusko i ratom. Sad znam tacno sta je Kad smo vec kod Francuske evo pitanja. Koliko je trajao 100-godisnji rat izmedju Francuske i Engleske ?
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:43:16
|
|
|
|
snješka
|
116 godina. Pogodila?
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:44:20
|
|
|
|
Alexis79
|
K'o iz puske davaj novo da se malo obrazujemo
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:45:25
|
|
|
|
Jeca*
|
Znala sam da je nešto više od 100 godina, ali mislila sam da je 110...nadjoh da je 116 šta su inkanabule?
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:46:43
|
|
|
|
snješka
|
Ih Jeco .
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:48:36
|
|
|
|
Jeca*
|
to sam davno naučila u tv slagalici kao i pitanje iz onog kviza sto je vodio Mica Orlovic..bese prizma? koja je najduza rec u srpskom recniku. Aha, hajde da vas cujem sad
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:49:07
|
|
|
|
snješka
|
Inkunabulom nazivamo knjige, listove ili ilustraciju koje nisu ručno pisane, već su mehanički printane prije 1501. godine u Evropi. Primjerci takvih knjiga su izuzetno dragocjeni. Ime im potiče od latinske riječi incunabula, što znači pelene, i time implicira rane početke nečega. Prva upotreba ove riječ u vezi sa štampanjem zabilježena je u brošuri Bernharda von Mallinckrodta De ortu et progressu artis typographicae (O usponu i napretku umjetnosti tipografije), (Koln, 1639.), u kojoj se nalazi izraz prima typographicae incunabula,“rano djetinjstvo štamparstva“, koje po piščevom mišljenju završava 1500. godine, što je od kasnog 17. vijeka do danas opstalo kao pravilo. Sa Wikipedie.
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:50:27
|
|
|
|
Jeca*
|
Da. To su najstarije štampane knjige
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:50:37
|
|
|
|
snješka
|
Ha, ovo znam. PRESTOLONASLEDNIKOVICA
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:50:49
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Šta su marsupijali?
|
|
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:51:16
|
|
|
|
Capa
|
Vidim ja da ćemo svašta još nešto da naučimo ovde ... meni je zanimljivo p r e s t o l o n a s l e d n i k o v a nj e (22 slova)... Jel sam u pravu?
< Poruku je uredio Capa -- 27.1.2012 23:53:03 >
|
|
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:52:07
|
|
|
|
Jeca*
|
tako nekako, malo si pogrešila PRIJESTOLONASLIJEDNIKOVICA (26 slova treba da ima)
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:54:01
|
|
|
|
snješka
|
Ma da, ja to malo po srbijanski, omaklo mi se kako ovdje provodim vrijeme s vama.
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:55:40
|
|
|
|
snješka
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Šta su marsupijali? Čini mi se da j eto francuska grupa. A šta je Vartolomejska noć?
|
|
RE: Test opšte informisanosti 27.1.2012 23:56:03
|
|
|
|
Capa
|
torbari, jel? (životinjice) Mislim na marsupijale...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
DilemaPansophiaIme za musku bebuIsak (
31%)
Aleksa (
69%)
Ukupan broj glasova: 88Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!