|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sekundarna amenoreja
1.12.2010 22:26:59   
Pretty78
Sekundarna amenoreja je izostanak menstruacije kroz tri ciklusa ili 6 meseci kod žena koje su već imale menstruaciju kraće ili duze vreme. Ova vrsta amenoreje javlja se u 1% žena.

I ja sam taj 1%... user posted image user posted image user posted image
Posle porođaja sa Davidom sam dobila prvu menstruaciju kad je David imao 6 nedelja i tri dana. Uredna je bila i kolicinski i vremenski. Sledeću sam dobila posle mesec dana i trajala je tri dana sa veoma malim krvarenjem. Posle toga nista....i dan danas nista....a David sad ima skoro 7 meseci. Isla sam kod ginekologa uradio je PAPA test II grupa, sve ok osim male upale, posto mi je sa Martinom na porodjaju puko grlic pa su ga sili sad mi je rekao da se ta rana upalila i dao mi povidon jod vaginalete i rekao da ne mora ni njih da mi da ali kao ajde....ali to nije uzrok sto ne dobijam.
8.12 mi je zakazao UZ pa idemo da vidimo sta se desava
A do tada cu d` umrem user posted image user posted image user posted image

da li je neko prolazio kroz slicnu situaciju?

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Sekundarna amenoreja
1.12.2010 22:36:07   
Ana RR
Preety,  jesi li proveravala hormonski status?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 2
2.12.2010 11:19:57   
lanajelena
Pretty mozda nije nista strasno...nemoj da brines pre vremena user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 3
2.12.2010 12:18:40   
Pretty78
Ana nije mi radio nikakve testove osim papa i testa za trudnocu. Mada mi je dao lekove, hormone, pila sam 5 dana po 1 i od toga nisam dobila user posted image user posted image user posted image  znaci nisu hormoni

lanajelanauser posted image user posted image

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 4
2.12.2010 12:38:06   
Anna13
Kako ti je dao hormonsku terapiju ako ti prethodno nije proverio stanje hormona? Malo mi to nije logicno user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 5
2.12.2010 12:39:33   
Olga75
cak ni prolaktin ni stitnu zlezdu nije proverio ? 

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anna13)
Direktna veza do poruke: 6
2.12.2010 12:40:37   
Ana RR
Slažem se sa Annom13, kako ti je dao hormone ako ti prethodno nije dao uput da uradiš hormonski status. To se prvo radi kada dođe do takvog izostanka menstruacije.

Ja bih to proverila da sam na tvom mestu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Anna13)
Direktna veza do poruke: 7
2.12.2010 12:55:21   
Pretty78
Ma nista, ali bas nista...dosla kod njega, rekla mu sta je i kako , pregledao me ginekoloski uzeo bris za papu, dao mi orgametril tablete 5 dana po 1 i zakazao uz za 8.12....to je sve posle kad je dosao rezultat pape samo mi je dao povidon jod da kupim i reko da se vidimo 8 na uz user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 8
2.12.2010 13:33:44   
Anna13
Nemoj da mislis da hocu da ti solim pamet ili bilo sta slicno, ali ja bih na tvom mestu prvo proverila hormonski status da vidis kakvo je tu stanje. Koliko ja znam uzimanje hormonske terapije napamet nije bas preporucljivo.

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 9
2.12.2010 14:08:48   
Jeca*
uradi hormone i celokupnu krvnu sliku. Moj savet. A to mozes i sama u bilo kojoj privatnoj laboratoriji.

a pravo da ti kazem, ja mislim da ti jos nisi takoreci ni dobila menstruaciju posle porodjaja i da ti nije nista, samo ti se jos telo nije oporavilo od trudnoce. Pa ja sam prvi ciklus dobila posle 10 meseci.

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anna13)
Direktna veza do poruke: 10
2.12.2010 14:17:52   
Pretty78
Jeco a jel ti beba sisala svo vreme, meni David ne sisa vec 2 meseca?

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 11
2.12.2010 14:26:17   
Jeca*
sisao je, ali iako je to bitno nije presudno...nema pravila. Uradi sve analize, al mislim da ne treba jos da brines...

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 12
6.12.2010 10:24:51   
kokoloko
JA nisam dobila 2,5 meseca. Pila Primolut nor 5 dana i ništa. sutra radim FSH, LH, Proactin, E2 i Progesteron..

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 13
8.12.2010 21:05:27   
Pretty78
user posted image user posted image user posted image bila danas na UZ i jako sam tuzna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

trudna 8 nedelja user posted image user posted image user posted image

za petak ujutru zakazano u betaniji user posted image user posted image

(odgovor članu kokoloko)
Direktna veza do poruke: 14
8.12.2010 21:13:14   
lanajelena
Pretty user posted image user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 15
8.12.2010 21:15:09   
Pretty78
nista mi ne govori user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
luda sam

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 16
8.12.2010 21:17:15   
anajid
Uh Pretty,bas mi je zao!user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 17
8.12.2010 21:18:22   
Pretty78
anajid hvala user posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 18
8.12.2010 21:19:01   
lanajelena

IZVORNA PORUKA: Pretty78

nista mi ne govori user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
luda sam

Ne znam ni sta bih rekla...reci su suvisne user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 19
8.12.2010 21:40:22   
Anna13
Preety jako mi je zao user posted image
user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 20
8.12.2010 22:09:25   
Pretty78
hvala Anna13 user posted image

(odgovor članu Anna13)
Direktna veza do poruke: 21
8.12.2010 22:14:15   
SUPER MAMA
Pretty jako mi je zaouser posted image user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 22
8.12.2010 22:19:47   
Pretty78
SM hvala.....jako se bojim....i glava mi je u centrifugi user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 23
8.12.2010 22:19:54   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Pretty78

user posted image user posted image user posted image bila danas na UZ i jako sam tuzna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

trudna 8 nedelja user posted image user posted image user posted image

za petak ujutru zakazano u betaniji user posted image user posted image

Ali zašto...? Zbog hormona...? user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 24
8.12.2010 22:24:35   
Pretty78
pa dr mi je rekao da bi bilo dobro zbog toga sto sam u zadnja dva meseca popila 2 kutije antibiotika, hormonske tablete, vaginalete stavljala, pila analgetike a drugo je to sto kod kuce imam bebu od 6.5 meseci, finansijski momenat a i mislim da bih dobia otkaz ako bih produzila bolovanje. Ne zelim sad da ostavim bebu pa da mi za par meseci kazu da beba nije ok zbog ovih silnih lekova, mislim da bi mi tad bilo teze user posted image user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Buduce tate prema trudnicama

Paznja vaseg muza prema vama, sada kada ste trudne je:

ista kao pre :( (26%)

veca nego pre :) (62%)

manja nego pre :( (5%)

ne znam (8%)

Ukupan broj glasova: 160

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here