Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.3.2013 17:09:07
|
|
|
|
*Maki*
|
* Ako u kupatilu ili kuhinji imate hromirane, staklene ili porcelanske sanitarije, možete ih lako očistiti votkom bez straha da ćete oštetiti površinu. Komad mekane tkanine natopite votkom i prebrišite površinu. * Umesto jakim hemijskim sredstvima, ružne smeđe i zelene mrlje od vlage odstranite votkom. U bočicu s raspršivačem sipajte votku, nanesite i pustite da odstoji 15 minuta. Uzmite četku i dobro istrljajte, pa onda isperite vodom. * Za čišćenje pločica u kuhinji i kupatilu upotrebite sodu bikarbonu, vodu i morsku so. Na površinu dodajte sodu i istrljajte sunđerom, a ukoliko su se mrlje uvukle u otvore ili fuge, dodajte so i istrljajte. * Za masne i stare mrlje u bočicu s raspršivačem sipajte limunov sok ili sirće, poprskajte, sačekajte 10 minuta i istrljajte. * Napravite sami dezinfekciono sredstvo. Pomešajte dve šoljice vode, tri kašike tekućeg sapuna i 20 do 30 kapi ulja čajevca. * Verovali ili ne, čišćenje prozora može biti veoma lako. Naime, u flašu s raspršivačem sipajte dve kašike alkoholnog sirćeta i litar vode. Poprskajte prozore, pa ih očistite novinskim papirom. Ako ne podnosite miris sirćeta, možete da koristite limunov sok. * Mrlje na tepihu možete odstraniti pomoću sode bikarbone i nekoliko kapi vode. Neka smesa odstoji, a potom je istrljajte četkicom ili sunđerom. Ukoliko se radi o većim mrljama, posle 15 minuta usisajte mesto i isperite vodom. * Napravite i rastvor za skidanje mrlja. Pomešajte 1/4 šoljice tečnog sapuna ili deterdženta za sudove s 1/3 šoljice vode. Dobro promućkajte i nanesite na mrlju, pa odstranite koristeći sirće. * A kako otčepiti odvode? I to je lako. U začepljeni odvod stavite pola šoljice sode bikarbone, pola šoljice alkoholnog sirćeta i dve šoljice kipuće vode. Zatvorite odvod kade ili lavaboa i sačekajte 15 minuta i sva nečistoća garantovano odlazi. *Povremeno usuti pola solje sode bikarbone, pustiti da malo odstoji, pa isprati vrucom vodom. U slucaju da odvod teze otice, preko sode bikarbone usuti solju belog sirceta. Napravice se pena. Isprati sa dosta vruce vode. Kazu da je sveto trojstvo za ekolosko ciscenje u kuci sa kojim se prakticno sve moze ocistiti: soda bikarbona, sirce i limunov sok. Uz to se pominje i boraks, to je bliski rodjak sode bikarbone, hemijski, inace je veoma cest sastojak deterdzenata, kozmetike i sl.
< Poruku je uredio *Maki* -- 12.3.2013 17:11:30 >
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 14.3.2013 12:51:40
|
|
|
|
nata11
|
Maki i ja cistim cesto sodom i limunom ali nema nista dok ne nasipam domestos i wc sanit da se kupatilo zadimi od hemikalija
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 14.3.2013 12:56:47
|
|
|
|
nata11
|
Inace kako sam cistila jedno vreme tus u kabini. -Uzmem u manjoj debljoj kesi sipam sirce umotam oko tusa tako da ona glava bude u kesi i zavezem gumicom da odstoji. -U wc solju sipati solju zagrejanog sirceta i posle pola sata pustiti vodu.
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 8:07:09
|
|
|
|
mama ivane
|
Kuhinju i kupatilo cistim sa sodom bikarbonom i sircetom , a povremeno i druge hemikalije bez njih se nemoze ili bar ja nemogu
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 8:14:32
|
|
|
|
mama Jo
|
E taman sam trazila onu temu saveti za domacice, a mogu i ovde da putam - kako lepo da oribam sudoperu? Granitna je... ima na jednim delu od kamenca belog, onako da treba da se skine. Probah sa sodom - nece. Mama ivane kako pravis tu smesu sa sodom i sircetom?
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 8:22:43
|
|
|
|
mama ivane
|
300ml tople vode 2 velike kasike sode bikarbone, 100ml sirceta i dodam 2-3 kapi ferija, sa ovim rastvorom cistim ako nije bas prljavo , a ako mi se stvori kamenac onda direktno stavim sodu i serce na to mesto gde se necistoca nalazi i ostavim 10-15 min i skine se bez problema
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 8:29:15
|
|
|
|
mama ivane
|
Da li ste probale da cistite kupatilo sa obicnim sapunom? Pre nekoliko dana pricam sa drugaricom o odrzavanju kupatila i ona mi kaze da cisti kupatilo sa obicnim sapunom , ja je gledam i neverujem , prvi put cujem da se kupatilo cisti sapunom nebudem ti lenja dodjem kuci kupim sapun usput i krenem da cistim kupatilo Kako dobro sam ocistila i umirisala kupatilo da ne poveruje covek
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 10:12:59
|
|
|
|
dunja RR
|
Mama ivane nisam. Tecnim? Ja cistim sirćetom sve i ekstra mi sve očisti.
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 10:18:46
|
|
|
|
mama Jo
|
Ni ja nisam sapunom samo. Dunja, samo sircetom, ne pravis tu mesavinu od sode bikarbone i sirceta?
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 16:17:01
|
|
|
|
mama ivane
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Mama ivane nisam. Tecnim? Ja cistim sirćetom sve i ekstra mi sve očisti. Ne tecnom, nego obicnim sapunom bilo kojim, ja sam bila skepticna u fazonu sta pricas kako moze nesto sapunom da se ocisti kad ono stvsrno cisti vrhunski
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 8:25:12
|
|
|
|
mama Jo
|
Mama ivane, ali verovatno nekom cetkom ribas , a? Ja npr.lavabo i kadu vise ne ribam onim nekim jakim sredstvima, nego sodom i sircetem.
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 8:34:48
|
|
|
|
lepic
|
Ja sam probala sodu i sirce,a li mora da se i zapne malo, pa da se oriba.
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 8:38:30
|
|
|
|
mardzy
|
Sirce je odlicno za dezifekciju i skidanje kamenca u ves masini.
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 18:36:30
|
|
|
|
mama ivane
|
Nema potrebe za cetkom, ostavi 15 min po mogucnosti i duze da odstoji i onda se samo sunjerom skine
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 19:24:48
|
|
|
|
Khaleesi
|
Ja i otpusavam sa sodom i sircetom kada se sudopera od masnoce zapusi
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 19:29:00
|
|
|
|
Slavkic
|
Jel ima neki omjer ili stavite otprilike, i sta je najbolje za ciscenje elektricnog sporeta
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 29.5.2020 16:42:21
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Meni kaze jedna ftizerka ona izbaci vodu iz wc solje i napuni je koka kolom. Kaze odusevljena kako cisti. Nisam probala ali razmisljam..
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 2.10.2020 7:42:43
|
|
|
|
mikica88
|
Mirko, nisam probala tako nikad. Sodom b.jesam ali mora dosta da se riba. Sad vise to moj muz obavlja a njemu je domestos glavni .
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec danaPodrška partnera kao ključ uspeha u VTO Uspeh vantelesne oplodnje često zavisi od mnogo faktora, a jedan od ključnih je i emocionalna podrška partnera. U nastav...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moje dete ima vaške!Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Одређивање пола.
пеперутка16
Колико је поуздано одређивање пола ултразвуком? Ваше искуство је: