|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sataraš sa mljevenim mesom
15.6.2011 15:03:36   
bebać
Poznato je da sam ja ljubitelj sataraša na 1001 način,pa evo jedan recept koji sam našla na coolinarki,ko voli nek izvoliuser posted image

Sastojc:

2 velike glavice crvenog luka, 2 češnjice češnjaka, 4 velike paprike, 250 - 500 g mljevenog mesa po želji, 4 - 6 zrelih sočnih rajčica, malo masnoće za prženje, sol,papar i vegeta, 250griže

Priprema


1 Na malo masnoće pirjati sitno nasjeckani ili na rezančiće naribani luk i također na rezančiće narezanu papriku.Pirjati na laganoj vatri.Malo će duže potrajati, ali je puno ukusnije nego kada ih na naglo “preplašimo”.
2
Kada se dobro propirja i poveže dodati sitno nasjeckani ili protisnuti češnjak i mljeveno meso, ta nastaviti lagano pirjati dok meso lijepo ne zamiriše.
3
U međuvremenu rajčice na kratko potopiti u vruću vodu ( da se lako gule ),oguliti i nasjeckati.Dodati ih pred sam kraj pripreme, poklopiti i još 15 min ostaviti da se krčka sa ostatkom povrća.
4
Na samom kraju začiniti po želji, te promiješati sa prethodno skuhanom rižom.


Moj se upravo krčka,s tim što je moj voljeni suprug(user posted image user posted image ) više ljubitelj mesa,pa sam ja stavila pola kilograma mesa,a riže nešto manje(možda 125grama)

I još sam na kraju dodala paradaiz sosa,jer baš volimo taj ukususer posted image

Javim kad ručamo...prijatnouser posted image

< Poruku je uredio bebać -- 15.6.2011 15:06:48 >


_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Sataraš sa mljevenim mesom
15.6.2011 17:10:19   
Shishica
I Bebac jeste li rucali? user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Sataraš sa mljevenim mesom
15.6.2011 18:34:17   
bebać
Hej meni je super,ja sam napravila malo više čorbasto...ko voli okus paradaiza a kaloričnije malo i teže(nego običan sataraš) ovo je idealno jelouser posted image


user posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Sataraš sa mljevenim mesom
15.6.2011 18:37:25   
Shishica
E pa onda cemo ga probari. Ovih dana javim user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Sataraš sa mljevenim mesom
15.6.2011 20:40:56   
Shishica
ProbaTi, ne probari user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Sataraš sa mljevenim mesom
16.6.2011 22:24:48   
Shishica
Pravila sam danas pre podne. Kada sam stavila paradajz prethodno sam ga stavila u secka. Dodala sam neki paradajz sok sa zacinima jos.. i takooo ali samo sam probala pa ostavila za sutra jer smo danas jeli kod mojih.

Sutra samo jos salaticu neku i leba i mljaaacenzi bite!!!!!!! user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Sataraš sa mljevenim mesom
17.6.2011 14:02:16   
nina26
E supe je ovaj recept Bebac taman nisam znala sta cu sutra sa mlevenim mesom.. user posted image

Nego sta su rajciceuser posted image

I jel mogu ja to u rernu sve da strpam kad prethodno izdinstam meso?

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Sataraš sa mljevenim mesom
17.6.2011 14:04:10   
Jeca*
rajcice su paradajz

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Sataraš sa mljevenim mesom
17.6.2011 14:06:23   
nina26

IZVORNA PORUKA: Jeca*

rajcice su paradajz


Hvala user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Sataraš sa mljevenim mesom
17.6.2011 15:11:08   
Vučko.ba.
Sataraš mi je omiljeno jelo cijelo ljeto, ali i ako sam veliki mesožder ili ti ga mesojed ja sataraš pravim samo sa lukom, paprikama i paradajzom (ne riža, ne meso) može samo šnicla odvojeno i to je prste da poližeš njam

_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki
Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR



Anketa

Radoholicari
PoisonEve

Da li mislite da je dobro biti radoholicar ili ne? Molim da u komentaru obrazlozite i zasto tako mislite

Da (29%)

Ne (49%)

Ne znam (22%)


Ukupan broj glasova: 144

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here