bebać -> Sataraš sa mljevenim mesom (15.6.2011 15:03:36)
|
Poznato je da sam ja ljubitelj sataraša na 1001 način,pa evo jedan recept koji sam našla na coolinarki,ko voli nek izvoli[sm=smiley1.gif] Sastojc: 2 velike glavice crvenog luka, 2 češnjice češnjaka, 4 velike paprike, 250 - 500 g mljevenog mesa po želji, 4 - 6 zrelih sočnih rajčica, malo masnoće za prženje, sol,papar i vegeta, 250griže Priprema 1 Na malo masnoće pirjati sitno nasjeckani ili na rezančiće naribani luk i također na rezančiće narezanu papriku.Pirjati na laganoj vatri.Malo će duže potrajati, ali je puno ukusnije nego kada ih na naglo “preplašimo”. 2 Kada se dobro propirja i poveže dodati sitno nasjeckani ili protisnuti češnjak i mljeveno meso, ta nastaviti lagano pirjati dok meso lijepo ne zamiriše. 3 U međuvremenu rajčice na kratko potopiti u vruću vodu ( da se lako gule ),oguliti i nasjeckati.Dodati ih pred sam kraj pripreme, poklopiti i još 15 min ostaviti da se krčka sa ostatkom povrća. 4 Na samom kraju začiniti po želji, te promiješati sa prethodno skuhanom rižom. Moj se upravo krčka,s tim što je moj voljeni suprug([sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]) više ljubitelj mesa,pa sam ja stavila pola kilograma mesa,a riže nešto manje(možda 125grama) I još sam na kraju dodala paradaiz sosa,jer baš volimo taj ukus[sm=smiley1.gif] Javim kad ručamo...prijatno[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|