Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 11:26:50
|
|
|
|
viking
|
Nekada sam negde nekome obećala da ću postaviti recept... strpljen - spašen 350 g svežeg, opranog i osušenog spanaća 200 g grilovanog pilećeg belog mesa pakovanje baby mocarele šaka pinjola (opcionalno) šaka čeri paradajza ulje, so, balzamiko beli luk u granulama krutoni (prepečen tost isećen na kockice) U veliku činiju staviti opran i osušeni spanać, belo pileće meso isečeno na trakice, baby mocarelu (kuglice treba prepoloviti na pola), čeri paradajz takođe presečen na pola, i po želji začiniti i dobro promešati da se ukusi sjedine. Na kraju salatu posuti krutonima. Ukoliko želite, u ovu salatu možete dodati i na kockice isečen avokado.
< Poruku je uredio viking RR -- 11.3.2011 19:28:59 >
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 11:29:08
|
|
|
|
Ana RR
|
Salata deluje mljaaaaaaaac
< Poruku je uredio viking RR -- 11.3.2011 19:31:59 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 11:38:29
|
|
|
|
minavb
|
Meni skripe zubi kad jedem svez spanac, ne mogu to da pasem.
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 11:40:49
|
|
|
|
mihi
|
Oksalana kiselina Mina,haha. Ja sapanac svež ne jedem zbog E. Coli O-157, veoma je opasna i nije kao običma E. coli, spada u opasne alimentarne trovače a najčešće se nalazi u svežem spanaću.
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 11:43:44
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: mihi Oksalana kiselina Mina,haha. Ja sapanac svež ne jedem zbog E. Coli O-157, veoma je opasna i nije kao običma E. coli, spada u opasne alimentarne trovače a najčešće se nalazi u svežem spanaću. Šta ovo znači nama običnim smrtnicima
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 11:51:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Mihi, zar nije ista šansa za taj soj E. coli na španatu kao i na zelenoj salati?
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 11:53:34
|
|
|
|
Ana RR
|
jaooo, ne dirajte mi zelenu salatu bez nje ne mogu
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 11:59:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Alexx, ima 4 tipa E. coli. Tri nisu mnogo opasna, uglavnom je dovoljno oprati namirnice u vrućoj vodi jer su komponente koje su termolabilne osnova toksina. A taj četvrti soj je patogen, i izaziva ozbiljna oštećenja organizma, razmnožava se na temperaturama hlađenja,a uništava se tek pasterizacijom, s tim što retko ko pere salatu na tako visokoj temperaturi.
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 12:04:29
|
|
|
|
*Alexx*
|
E jbg Šta to konkretno znači? Ne treba jesti svež spanać, već samo kuvan? Šta je sa ostalom zelenjavom? A da ne budem skroz offtopic, da se osvrnem na salatu: umesto mocarele mladi sir i izbaciti krutone i dobije se mljac dijetalna salata
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 12:05:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne mora da se kuva-temperatura pasterizacije je 63,5 stepena. Opereš dobro u vreloj vodi, i nema brige. Ali baš dobro oprati
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 12:12:50
|
|
|
|
lanajelena
|
Sorry za OT a sta su krutoni(bolje da ne znate sta sam prvo procitala)
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 12:13:47
|
|
|
|
*Alexx*
|
Razumem! Postupiću po proceduri
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 12:14:15
|
|
|
|
Anoniman
|
To smo se već zezale na nekoj temi Iseckaš hleb na kockice, pa propržiš na maslacu, maslinovom ili suncokretovom ulju. Kao oni kupovni kubeti, ali nije baš tako tvrdo,i meni lepše
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 12:15:05
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Sorry za OT a sta su krutoni(bolje da ne znate sta sam prvo procitala) KLIK
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 12:18:28
|
|
|
|
lanajelena
|
to je super stvar ...volim krutone
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 12:40:50
|
|
|
|
minavb
|
Ja sve travuljine i to sto raste na zemlji, potapam u rastvor sode bikarbone.
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 12:52:49
|
|
|
|
mihi
|
E Neđo nije, u salati ga retko kada ima, češće u spanaću a što rekla Mina, da i to prenebregnem, smeta mi za zube .
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 12:53:16
|
|
|
|
viking
|
Ja ih pravim tako što ih samo tostiram tost i iseckam. Nema prženja, nema ulja (ima ulja u salati, hleb to upije). A tost podesiš na manju temperaturu, ono na minut, i ne budu tvrdi. IZVORNA PORUKA: Nedja To smo se već zezale na nekoj temi Iseckaš hleb na kockice, pa propržiš na maslacu, maslinovom ili suncokretovom ulju. Kao oni kupovni kubeti, ali nije baš tako tvrdo,i meni lepše
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 4.3.2011 13:40:41
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ja sve travuljine i to sto raste na zemlji, potapam u rastvor sode bikarbone. Ovo i ja radim.
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 9.3.2011 15:52:41
|
|
|
|
Ana RR
|
Viking, jel koristiš beli balzamiko? Ja nigde ne mogu da ga nađem
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 11.3.2011 16:07:39
|
|
|
|
viking
|
Ne, ne koristim beli balzamiko, nego onaj obični...
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 11.3.2011 16:30:07
|
|
|
|
*Alexx*
|
Meni je ova salata jednom nedeljno na meniju. Umesto mocarele stavim mladi sir, i ne stavim krutone - zbog dijete. Viking, hvala ti
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 11.3.2011 16:30:58
|
|
|
|
Ana RR
|
Pa ja ne znam gde da nađem beli balzamiko
|
|
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 11.3.2011 16:34:34
|
|
|
|
viking
|
Alexx, nema na čemu Ana, ne znam ni ja, jer ga nikada nisam ni tražila. Aj baš ću ti reći ako ga vidim negde.
|
|
RE: Salata od (svežeg) spanaća 11.3.2011 16:36:04
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ana, a što si ti zapela za beli balsamico?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici KrekeriRingerajin kuvar: Nedja RR
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.