|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ratatuj
23.10.2011 17:33:10   
minavb
Evo kako ga ja spremam:
na malo ulja propržim glavicu crvenog luka i dodam konzervu pelata ili oljuštim i iseckam sveži paradajz pa ubacim u lukac. Krčkam malo i začinim bosiljkom, belim lukom i posolim.
U vatrostalni su prvo sipam malo tog preliva, pa onda u krug ređam (kao onaj pacov iz crtaća) kolut tikvice, kolut patlidžana, kolut paprike zelene, crvene i kolut paradajza. Može i kompir da se ubaci a ređate ih tako da bude lapo šareno. Kad se to poređa, prelije se onim paradjz prelivom i peče u rerni.

IZVORNA PORUKA: Leki 77

Evo mediteranski ratatuj:
Na trake iseći šargarepu i poredjati u vatrostalnoj posudi. Na to poredjati na kolutove isečen luk, pa red kolutova patlidzana, pa paradajza, pa tikvica, pa šnita paprike i tako fok ne utrošite materijal, samo što se svaki sledeći krug počinje lukom, tj. šargarepa se stavlja samo na dno. Ja to ne solim, jer inače jedem neslano, pošto ne volim slano . To zalijem maslinovim uljem, stavim u zagrejanu rernu i pečem. Prilikom pečenja par puta promešam.

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ratatuj : proprziti crni luk , dodati papriku isecenu na kocke , dinstati ,dodati tikvice i patlidzan isecene na kocke , malo ih dinstati pa dodati paradajz pire , ostaviti da se krcka i zaciniti po ukusu ( so , bosiljak , vegeta , soja sos , ko sta voli )
kad se ukrcka presuti u vatrostalnu posudu i preliti umucenim jajetom , kad se zapece po njemu posuti rendani tvrdi sir
e sad to zapeci i ne mora , meni se vise svidja kao prilog samo skuvan



user posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 23.10.2011 17:40:57 >


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Ratatuj
23.10.2011 17:40:32   
pepeljuga
Sad sam se razocarala, mm i ja ne jedemo ni paradajz ni patlidzan ni papriku a on ni tikvice user posted image pa sad vi vidite kako je meni da spremim rucak. Mozda bi trebalo da otvorim temu Meso i krompir na hiljadu i jedan nacin? user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Ratatuj
23.10.2011 17:42:37   
Lu
Lu RR- u sve se miješauser posted image
Dodala sam slikicu, inače jedem ratatuj i danas od juče, juče je bio malo rijedak nisam dovoljno ispekla pa sam danas još malo pekla, super jeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Ratatuj
23.10.2011 17:43:12   
minavb
Tako i mm. Kad ga pitas koje povrce voli, odgovor je grasak, paradajz i kukuruz, pri tom kukuruz nije povrce. user posted image Elem, mic po mic, jede kupus, boraniju, kiseli kupus, gricka svezu kelerabu, jede je u corbi, jede snicle od tikvica, pohovane tikvice, grilovani patlidzan, salate razne... ratatuj nije hteo ni da lizne, ali uporna sam ja, jesce ga pa makar crko!user posted image

Lu, hvala za sliku.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Ratatuj
23.10.2011 17:46:20   
pepeljuga
O, moja mama je sve probala sa mnom, ona voli zdravu hranu ali ja sam propast user posted image Pozdravi tm, bogme i ja od povrca volim kukuruz user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Ratatuj
23.10.2011 17:49:53   
minavb
Ja od sokova najvise pivouser posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Ratatuj
23.10.2011 17:55:37   
Verus
Ovo odlicno izgleda! 

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Ratatuj
23.10.2011 18:10:08   
Sanjica26 RR
Ovo je super recept. Sutra pravim. user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Ratatuj
23.10.2011 19:13:37   
vukosava
Ja tako nesto pravim, samo zovem drnch.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here