minavb -> Ratatuj (23.10.2011 17:33:10)
|
Evo kako ga ja spremam: na malo ulja propržim glavicu crvenog luka i dodam konzervu pelata ili oljuštim i iseckam sveži paradajz pa ubacim u lukac. Krčkam malo i začinim bosiljkom, belim lukom i posolim. U vatrostalni su prvo sipam malo tog preliva, pa onda u krug ređam (kao onaj pacov iz crtaća) kolut tikvice, kolut patlidžana, kolut paprike zelene, crvene i kolut paradajza. Može i kompir da se ubaci a ređate ih tako da bude lapo šareno. Kad se to poređa, prelije se onim paradjz prelivom i peče u rerni. IZVORNA PORUKA: Leki 77 Evo mediteranski ratatuj: Na trake iseći šargarepu i poredjati u vatrostalnoj posudi. Na to poredjati na kolutove isečen luk, pa red kolutova patlidzana, pa paradajza, pa tikvica, pa šnita paprike i tako fok ne utrošite materijal, samo što se svaki sledeći krug počinje lukom, tj. šargarepa se stavlja samo na dno. Ja to ne solim, jer inače jedem neslano, pošto ne volim slano . To zalijem maslinovim uljem, stavim u zagrejanu rernu i pečem. Prilikom pečenja par puta promešam. IZVORNA PORUKA: Olga RR ratatuj : proprziti crni luk , dodati papriku isecenu na kocke , dinstati ,dodati tikvice i patlidzan isecene na kocke , malo ih dinstati pa dodati paradajz pire , ostaviti da se krcka i zaciniti po ukusu ( so , bosiljak , vegeta , soja sos , ko sta voli ) kad se ukrcka presuti u vatrostalnu posudu i preliti umucenim jajetom , kad se zapece po njemu posuti rendani tvrdi sir e sad to zapeci i ne mora , meni se vise svidja kao prilog samo skuvan [image]http://ovakojelako.files.wordpress.com/2011/08/ratatuj6.jpg[/image]
|
|
|
|