|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Rastresit pirinač
22.11.2009 14:05:19   
Ana RR
Priprema

1 šolja pirinča se stavi u šerpu sa 2 čaše hladne vode. Dodati so ili vegetu (po želji).
Uključiti na najveću vatru do trenutka kada proključa.

Tada smanjiti na najmanju vatru i poklopiti. Ostaviti tako tačno 20 min i onda isključiti vatru. Ostaviti na šporetu još 5-6 minuta. Tokom kuvanja ne mešati, ne otklapati.

Pirinač će biti skuvan perfektno i biće suv i baršunast.

Ako kuvate braon pirinač, postupak je isti ali trebaće mu mnogo duže na tihoj vatri.







_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Rastresit pirinač
22.11.2009 14:07:23   
Ana RR
Od skoro sam počela ovako da spremam pirinač, ranije sam ga klasično kuvala (šolja pirinča, 3 šolje vode, vegeta, maslinovo ulje, kuvam na tihoj vatri)..

Sad zavisno od toga uz šta ga spremam, kuvam ga na jedan od ova dva načina.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Rastresit pirinač
22.11.2009 17:13:17   
Lu
Ja ga uvijek drugačije pravim ali mi se više sviđa dinstani nego klasično kuhani.
Npr.izdinstam luk dodam rižu,začine(cary,vegetu,ruzmarin...)brzo mješam na jakoj vatri dok se puste mirisi i onda dolijevam po malo vode na laganijoj vatri dok ne bude gotovo.
Ili recimo u rerni sa piletinom ili sa povrćem(graškom,mrkvom,porilukom,tikvicama...)
Volim i sa paradaiz sosom ili vrhnjem za kuhanje, e to je mljacuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Rastresit pirinač
22.11.2009 17:19:17   
Ana RR
Da, ja ponekad kada imam više vremena, volim da tako pravim.. skuvam temeljac od govedine, u šerpi propržim luk, ubacim pirinač, propržim, dodam začine (cary ne volim) i nalijem sa otprilike tri kutlače temeljca. Poklopim. Kada tečnost ukuva opet sipam i sve tako dok ne potrošim sav temeljac.
Nekad stavim i pečurke. Ima raznih načina.user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Rastresit pirinač
24.5.2011 23:36:11   
Ana RR
user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Rastresit pirinač
25.5.2011 12:33:54   
Shishica
Ja ne razumem to dinstanje pirinca...ali moracu da probam da bih shvatila.. user posted image

Bas imam pecurke, mogla bih probati tako...

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Rastresit pirinač
25.5.2011 12:36:23   
Olga75
Shishice , stavis malo ulja i na to pirinac i mesas ga jedno 5 minuta dok ne pocne da se mrda , moja mama kaze kao da ozivi user posted image , to je dinstanje i  ja ga onda zalijem vodom pa bude rastresit
jos nisam probala da ga spremam u mikrotalasnoj , kao i svi stari ljudi imam averziju prema novitetima user posted image ali kad probam mozda se navucem


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Rastresit pirinač
25.5.2011 13:05:21   
Shishica
Znam ja sta je dinstanje user posted image nego ne razumem sta uradi pirincu...

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Rastresit pirinač
28.5.2011 9:17:58   
zoća
može kada se skuva da se propere kroz hladnu vodu kao špagete tako da je posle svako zrno za sebe.odličan je može se samo preliti sa soja sosom.OVO JE ZA ODRASLE,
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Priprema

1 šolja pirinča se stavi u šerpu sa 2 čaše hladne vode. Dodati so ili vegetu (po želji).
Uključiti na najveću vatru do trenutka kada proključa.

Tada smanjiti na najmanju vatru i poklopiti. Ostaviti tako tačno 20 min i onda isključiti vatru. Ostaviti na šporetu još 5-6 minuta. Tokom kuvanja ne mešati, ne otklapati.

Pirinač će biti skuvan perfektno i biće suv i baršunast.

Ako kuvate braon pirinač, postupak je isti ali trebaće mu mnogo duže na tihoj vatri.









< Poruku je uredio zoća -- 28.5.2011 9:19:03 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Rastresit pirinač
28.5.2011 12:23:51   
moja ciklama
e, a koji pirinač spremate.
Ja sam nekada uzimala Kočanski, pa me razočarao.
Onda, sam prešla na Scotti, i to samo mi je onaj u pakovanju 4x25 gr bio ok!
Ovi što sam kupovala u kg, su mi ništa podebno, ili ja neznam da ih spremim!

_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Rastresit pirinač
9.6.2011 13:07:01   
jance
e sad, Anci pirinac mi se nije zalepio (konacno!) al nije bas ni bio nesto rastresit... mada kontam da je to sada i do samog pirinca.. bitno je da se nije zalepio a rastresitost cemo polako....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Rastresit pirinač
9.6.2011 13:12:49   
Ana RR
Moguće da je do pirinča.. meni uvek ispadne baš rastresit ali ja recimo više volim kad je onako gnjecav pa ovaj retko spremam user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Rastresit pirinač
9.6.2011 13:15:22   
Tea2
Super je C pirinac,okruglog zrna.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Rastresit pirinač
9.6.2011 14:04:27   
jance

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Moguće da je do pirinča.. meni uvek ispadne baš rastresit ali ja recimo više volim kad je onako gnjecav pa ovaj retko spremam user posted image


pa da se menjamo user posted image .. meni je skroz gnjecav.. al npr uz kinesku je to i pozeljno, lakse se jede sa stapicima...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Rastresit pirinač
9.6.2011 14:07:36   
Ana RR
Ja ustvari najviše volim rižoto, tad mi je pirinač idealan. user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Rastresit pirinač
2.7.2017 11:24:02   
branki*
A,moja mama kaze da je fora da se pirinac prvo malo proprzi na ulju,la tek onda dolije voda.ne znam.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Rastresit pirinač
2.7.2017 11:28:50   
IvanaSK RR
Branki, i ja ga nekad proprzim na ulju. Komplikovaniji nacin: stavim pirinac na pleh i u rernu, mozda desetak minuta, pazim da ne pozuti (i ako pozuti nema veze). Na ringlu u serpu malo ulja pa stavim taj pirinac, proprzim dva, tri minuta i dospem vode, stavljam recimo solju pirinca i vode dve, dve ipo šolje, kad provri promesam i ostavim na tihoj vatri da kuva, poklopljen (desetak minuta), isključim ringlu i zaboravim na njega user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Rastresit pirinač
2.7.2017 11:46:59   
branki*
E,tako,ivancice,moja mama radi.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Rastresit pirinač
2.7.2017 12:56:22   
veselicaa
Nisam znala da moze prvo da se proprzi.Ja ga uvek samo kuvam i ispadne pristojno,zadovoljna sam.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Rastresit pirinač
2.7.2017 16:10:06   
IvanaSK RR

IZVORNA PORUKA: veselica

Nisam znala da moze prvo da se proprzi.Ja ga uvek samo kuvam i ispadne pristojno,zadovoljna sam.

U redu je, znamo da si ti domacica za desetkuuser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Rastresit pirinač
2.7.2017 16:18:23   
Mariya
Ivana,komplikovan ti je taj načinuser posted image
Ja ga isto spremam tako što ga propržim, valjda je u tome caka, da se ne ulepi. I valjda ga treba dobro oprati.
Ja propržim na maslinovom ulju 2 čena belog luka, pa dodam pirinač, pržim ga 2-3 minuta, nalijem dvostrukom količinom vode koliko ima pirinča,začinim i pokrijem. Pojačam vatru na najjače, kad provri,smanjim na najmanje. Kad se stvore rupice skidam sa vatre i zaboravljamuser posted image Ne mešam nijednom.


< Poruku je uredio Mariya -- 2.7.2017 16:19:39 >

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Rastresit pirinač
2.7.2017 17:36:16   
IvanaSK RR
Mariya, jel da? user posted image
Ja obožavam pirinac i bas ga često pravim, u raznim kombinacijama. Danas sam pravila pirinac i tunjevinu.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Rastresit pirinač
2.7.2017 19:29:40   
IvanaSK RR
Evo današnjeg
user posted image


_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Rastresit pirinač
2.7.2017 19:51:47   
Duškić

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Evo današnjeg
user posted image




Super , ukusno izgleda. Moracu da probamuser posted image user posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Rastresit pirinač
2.7.2017 20:06:11   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Mariya, jel da? user posted image
Ja obožavam pirinac i bas ga često pravim, u raznim kombinacijama. Danas sam pravila pirinac i tunjevinu.

Dobro da nesto obozavasuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Salata sa kukuruzom i crvenim pasuljem
Ringerajin kuvar: Trcosava
Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here