Lu
|
IZVORNA PORUKA: jance Puno razmisljam o ovome zadnja dva dana, treba da putujem za Hrvatsku u julu, a trudna sam. Zanima me dali uzimate doticno putno zdravstveno osiguranje sada kad ne morate zbog vize, i ako uzimate, kakva su vam iskustva? Pogledala sam sajtove ovih privatnih osiguranja, cena je otprilike ista, ali opet, negde sam nacula i da sa Hrvatskom imamo neki dogovor oko zdravstvenog osiguranja i pruzanja zdravstvenih usluga, pa da za HR treba samo otici mislim u socialno i izvaditi neku potvrdu, i da je to besplatno. to jos nisam potpuno istrazila, pa ako i o tome znate nesto, napisite mi, molim vas. imali smo inace situaciju prosle godine kad smo bli na moru isto u HR, prijatelja je poceo jako zub da boli pa smo morali da ga vozimo na hitno zubarsko tamo, i intervenciju je platio 80eura.... IZVORNA PORUKA: Jeca* uvek uzimam, gde god da putujem...sto je sigurno sigurno je. A na nekim granicama cak i traze da vide da to imas. IZVORNA PORUKA: jance da, i to sam cula, to su ti na madjarskoj granici trazili? cula sam da ce sada svugde da traze... kazem sada gledam cene, u kojoj osiguravajucoj kuci uzimas? cula sam da Dunav daje za otprilike 1700din, a sad sam na sajtu Delta Generalija izracunala da mi treba 1280din... IZVORNA PORUKA: Jeca* Iskreno, uvek budem u takvoj frci pred put, zbog posla najcesce, pa uletim u prvu turisticku agenciju na koju naidjem i tu uplatim (ili ako na put idem preko odredjene agencije onda uplatimo kod njih i aranzman i osiguranje) IZVORNA PORUKA: jance pa da, a i ako ti ne treba, pare ti se ne vracaju pa kontam da puno ljudi misli na varijantu, da su to bacene pare. inace evo nasla sam kratko na sajtu RZZO o tom medjunarodnom sporazumu o zdravstvenom osiguranju http://www.rzzo.rs/index.php/zastita-ino-actual/hitna-pomoc-u-ino-actual jedina stvar koja me u svemu ovome koci, pisao je o tome Blic mislim, da moras da dobijes potvrdu od lekara pa da ides na komisiju sto je iskreno njakanje. a i imam astmu pa ce mi i to mozda okarakterisati kao hronicnu bolest i dzaba mi sav trud.... IZVORNA PORUKA: vonavoj jance,ja sam uzela iz socijalnog tu potrvrdu...koju moras da odneses kod zubara da ti napise iz kartona stanje u ustima,i da odes do ambulante gde pripadas da ti iz kartona napisu koje si bolesti imala prethodnih godina...onda sve to odneses na lekarsku komisiju,i kada ti overe,taj papir nosis u socijalno da ti izdaju potvrdu da imas pravo na zdravstveno u HR! IZVORNA PORUKA: jance aha, kontam, znaci ti si je dobila.... dobro je cuti da je neko to stvarno i dobio... nisam sigurna sta da radim, jer jasno pisu da ako imas hronicne bolesti, neces je dobiti a ja imam astmu, pa zato se dvoumim dal uopste to i da pocinjem.... IZVORNA PORUKA: vonavoj e,za to ne znam,ja nemam nikakvih bolesti.. IZVORNA PORUKA: n i n a Mi svaki put vadimo zdravstveno osiguranje-zlu ne trebalo! Pre dve godine ja trudna, mm astmu, prošle godine malo dete, ja uzela za svaki slučaj. Naši prijatelji uzeli samo za ženu i malog. Od svih nas, samo je njen muž dobio upalu uveta (i to gadnu!) a jedini nije imao osiguranje.... I ove godine planiramo da uzmemo. IZVORNA PORUKA: jance pa i ja gledam sta cu.. mm i da se razboli, kod lekara ici nece, a ja sve mislim da mi je jeftinije da platom 1200din ovde nego 80eura tamo, pa tacno i proslo sve bez problema...