|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Punjena vekna od mesa
19.1.2010 14:38:11   
minavb
Ovo je moj odokativni recept pa se nadam da ce i vama super ispasti.
Potrebno:
-1 kg mesanog mlevenog mesa
-1glavica crnog luka
-so
-vegeta
-2 supene kasike senfa
-1 kasicica maslinovog ulja
-1 celo jaje
-prezle
-300g kackavalja (ja koristim gaudu)
-200g suvog vrata ili slaninica panceta

Sitno narendate crni luk i dodate mlevenom mesu. Ako vam se vise svidja , mozete taj luk i isprziti pre dodavanja mesu, ima finu aromu. Mesu takodje dodate senf, so, vegetu, jaje, maslinovo ulje i sve to dobro izmesate. Dodate prezle, malo, ne mnogo, tek toliko da se meso ne lepi za prste. Ostavite da odstoji u frizideru bar 2 sata. Izvadite i rastanjite na foliji u veliki pravougaonik. Za punjenje imate dve opcije-jedna je da suvi vrat i sir sitno iseckate i stavite na jedan kraj mesa po duzini, a druga je da na jednom kraju pravougaonika poredjate pancetu pa preko nje sir isecen na krupne kocke. Urolate meso, oblikujete i dobro stegnete folijom. Ja imam obicaj da ostavim veknu 30ak minuta u zamrzivacu da se stegne. Onda u pleh pa u rernu na 180 stepeni. Sve vreme pecenja, pozeljno je veknu okretati da bude jednako pecena sa svih strana. Kad vidite da je sir krenuo da se probija van, peceno je i vadite!
user posted image prijatno
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Punjena vekna od mesa
19.1.2010 14:41:42   
cicko
Ja pravim nesto slicno, ali bez sira, suvog vrata i senfa. Ponekad ubacim kuvana jaja u sredinu. Bas smo u subotu to imali za rucak.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Punjena vekna od mesa
19.1.2010 14:44:43   
Anoniman
Odličan recept!
I ja stavim  kuvana jaja u sredinu ali mi se u poslednje vreme ne dopada nešto naročito.... probaću sa sirom user posted image

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Punjena vekna od mesa
19.1.2010 14:52:38   
minavb
Ta vekna sa jajima me podseca na hotelsku hranu pa to ne pravim. Moze u sredinu da se stavi kuvana sargarepa, krastavcic, blitva...ma bilo sta. Ovo sa kackavaljem i suvim vratom je za gurmane.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Punjena vekna od mesa
19.1.2010 16:07:31   
Anoniman
Minavb, a je l nece da se raspadne?
kad god pravim tako nesto imam problem sto mi se raspadne mleveno meso...user posted image

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Punjena vekna od mesa
19.1.2010 16:09:07   
gagana83
Ovaj recept imam odavno al nikako da ga isprobam.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Punjena vekna od mesa
19.1.2010 16:19:33   
minavb
IZVORNA PORUKA: OTI

Minavb, a je l nece da se raspadne?
kad god pravim tako nesto imam problem sto mi se raspadne mleveno meso...user posted image


Nece ako stavis jaje. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Punjena vekna od mesa
5.2.2010 16:50:07   
Delijagirl
Ja pravim isto to ali samo sa jajima u sredini i zovem je Stefani pecenka user posted image A vrh je...

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here