minavb -> Punjena vekna od mesa (19.1.2010 14:38:11)
|
Ovo je moj odokativni recept pa se nadam da ce i vama super ispasti. Potrebno: -1 kg mesanog mlevenog mesa -1glavica crnog luka -so -vegeta -2 supene kasike senfa -1 kasicica maslinovog ulja -1 celo jaje -prezle -300g kackavalja (ja koristim gaudu) -200g suvog vrata ili slaninica panceta Sitno narendate crni luk i dodate mlevenom mesu. Ako vam se vise svidja , mozete taj luk i isprziti pre dodavanja mesu, ima finu aromu. Mesu takodje dodate senf, so, vegetu, jaje, maslinovo ulje i sve to dobro izmesate. Dodate prezle, malo, ne mnogo, tek toliko da se meso ne lepi za prste. Ostavite da odstoji u frizideru bar 2 sata. Izvadite i rastanjite na foliji u veliki pravougaonik. Za punjenje imate dve opcije-jedna je da suvi vrat i sir sitno iseckate i stavite na jedan kraj mesa po duzini, a druga je da na jednom kraju pravougaonika poredjate pancetu pa preko nje sir isecen na krupne kocke. Urolate meso, oblikujete i dobro stegnete folijom. Ja imam obicaj da ostavim veknu 30ak minuta u zamrzivacu da se stegne. Onda u pleh pa u rernu na 180 stepeni. Sve vreme pecenja, pozeljno je veknu okretati da bude jednako pecena sa svih strana. Kad vidite da je sir krenuo da se probija van, peceno je i vadite! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] prijatno
|
|
|
|