|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prebranac
19.3.2009 13:38:24   
guppy RR
NIJE klasični recept za prebranac (nema brašna)


EKSPRES PREBRANAC by guppy user posted image

•    4 velike glavice crnog luka
•    2 velike konzerve belog pasulja (ili skuvaš sama pasulj)
•    0,5 dl ulja
•    začini: so, vegeta, mlevena slatka paprika


Četiri velike glavice crnog luka iseckati popreko na kriške (ne na kockice), na brzinu propržiti na 0,5 dl ulja samo da postakleni. Onda u luk sipnuti malo vode i poklopiti da se dinsta dok ne omekša. Povremeno promešati i po potrebi doliti još malo vode.

Kad je luk mek i kad je sva voda isparila, smanjimo vatru, posolimo luk i dodamo malo vegete pa promešamo i probamo (treba da je slano malo više nego obično jelo, jer je pasulj neslan).

Kada dobijemo pravi ukus, dodamo još kašičicu-dve sitne mlevene paprike, promešamo i isključimo ringlu. Luk sa paprikom ne sme se više pržiti, jer paprika lako izgori.

Onda uzmemo 2-3 kašike te smeše sa lukom i sa njom pospemo dno u tepsiji. Na nju pospemo sloj pasulja (koji smo ocedili), pa opet sloj luka, pa sloj pasulja, pa sloj smeše, dok sve ne potrošimo. Na vrhu treba da je sloj sa lukom.

Ako vam se učini da je sve to pregusto, možete sve kad je već gotovo politi sa malo vode, možda i sve malo promešati (važno je da nigde na vrhu nije čist pasulj jer će se previše osušiti).

Na kraju sve stavimo u rernu i sačekamo da provri, pa pečemo još 10-15 minuta.


user posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Prebranac
19.3.2009 13:39:50   
Ana RR
mmmm, ja danas spremam prebranac! Njam,njam!!!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Prebranac
19.3.2009 13:40:55   
eugenija
Njammm  user posted image  
Super izgleda!!!!


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Prebranac
19.3.2009 13:42:04   
guppy RR
Sad ja tražim po svojim albumima šta sam slikala od hrane koju kuvam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Prebranac
21.4.2011 23:56:18   
lesica
Ja prebranac pravim tako sto prvo skuvam nekih 600g pasulja ali tako da je do pola kuvan,i posebno izdinjstam jedno srednjih glavica crnog luka seckanih uzduz,i na kraju mu dodam vegetu,mrvu bibera i ljutu alevu papriku(ovo kad sklonim sa ringle) i u tepsiju redjam pola kolicine pasulja pa sav luk pa ostatak pasulja i to samo zato da luk ne zagori i pocrni. I da,nalijem ono vodom u kojoj se pasulj kuvao,i po malo dodajem i kasnije da se pasulj odozgo ne bi osusio.Gotovo je kada se uhvati fina braonkasta korica odozgo.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Prebranac
22.4.2011 22:07:38   
Ana RR
Prebranac nikad bolji user posted image kako smo se naklopali user posted image

U pravu je moja mama, definitivno je najlepši sa prazilukom user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Prebranac
22.4.2011 22:13:51   
Maya21
user posted image user posted image user posted image
daj recept Anci user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Prebranac
22.4.2011 22:23:22   
Ana RR
Mayo, ništa posebno. Skuvam pasulj, začinim vegetom tek kada je kuvan. Izdinstam dooooobrooo dva praziluka, dodam alevu kad je gotov. Izvadim kutlačom pola količine pasulja pa sipam pola izdinstanog praziluka i pobiberim, promešam, ponovim to i sa ostatkom. Stavim u rernu da se krčka i to u zemljanoj posudi, nekako mi je najlepši ukus u tome. I ja volim kad je sočan prebranac, ne volim kada se prepeče pa bude mnogo suv.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Prebranac
11.12.2011 11:58:24   
crazymama
ja cu danas da skuvam prebranac, pa javljam kako je uspeo...

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Norveške rolnice sa cimetom
Ringerajin kuvar: viking RR
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here