Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Pohovani karfiol sa susamom 11.4.2010 0:24:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Sastojci: 1 glavica karfiola za poh masu: 2 jajeta 5 dkg brašna 5 dkg susama 1 flaša piva (1/2 litra) malo ribanog muškatnog oraščića brašno za pohovanje ulje za pečenje za preliv: 1 veza mladog luka 4 dl jogutra 2 dl pavlake 2 kašičice senfa so, biber Priprema: Operite karfiol, rastavite ga na strukove i kuvajte 7-8 minta u blago posoljenoj vodi. Dobro ga ocedite i ostavite u stranu. Pomešajte brašno, susam, dva žumanca i pivo, posolite, pobiberite i dodajte muškatni oraščić. Dobro promešajte, ali ne brzo, da se pivo ne peni suviše. Ulupajte penu od belanaca, pa je oprezno pomešajte sa pivom. Zagrejte fritezu na 160 stepeni. Komade karfiola prvo umojte u brašno, a zatim u masu za pohovanje. Pecite u fritezi dok ne porumeni. Pečene karfiole dobro ocedite od ulja i ređajte ih na tanjir prekriven salvetom da upije višak ulja. Za preliv sitno iseckajte mladi luk (i zelene delove ako su lepi i zdravi), prelijte ga jogurtom, pavlakom i senfom, posolite, pobiberite i dobro izmešajte.
|
|
|
|
RE: Pohovani karfiol sa susamom 15.11.2012 11:08:19
|
|
|
|
Shishica
|
Pravila sam danas karfiol ovako: - Skuvas cvetove karfiola u slanoj vodi. - Izgnjecis ga i ostavis da se ohladi. - Dodas jedno jaje ili dva, zavisi koliko ima karfiola, znacete vec. - Malo vegete.. - Prezle stavis toliko da masa bude pogodna za pravljenje pljeskavice, polpete, okrugle ili cetvrtaste ili kako vec pozelite. - Kad napravis polpetice uvaljas u prezle i polako i nezno da se ne raspadnu stavis u malo ulja da se przeeee. Ja sam iseckala unutra i malo salame! Mozete i nesto drugo, npr. sir, sunku tj. prsutu, slaninu...... Lepo je
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ukusni prokeljRingerajin kuvar: minnica
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?