Anoniman -> Pohovani karfiol sa susamom (11.4.2010 0:24:10)
|
Sastojci: 1 glavica karfiola za poh masu: 2 jajeta 5 dkg brašna 5 dkg susama 1 flaša piva (1/2 litra) malo ribanog muškatnog oraščića brašno za pohovanje ulje za pečenje za preliv: 1 veza mladog luka 4 dl jogutra 2 dl pavlake 2 kašičice senfa so, biber Priprema: Operite karfiol, rastavite ga na strukove i kuvajte 7-8 minta u blago posoljenoj vodi. Dobro ga ocedite i ostavite u stranu. Pomešajte brašno, susam, dva žumanca i pivo, posolite, pobiberite i dodajte muškatni oraščić. Dobro promešajte, ali ne brzo, da se pivo ne peni suviše. Ulupajte penu od belanaca, pa je oprezno pomešajte sa pivom. Zagrejte fritezu na 160 stepeni. Komade karfiola prvo umojte u brašno, a zatim u masu za pohovanje. Pecite u fritezi dok ne porumeni. Pečene karfiole dobro ocedite od ulja i ređajte ih na tanjir prekriven salvetom da upije višak ulja. Za preliv sitno iseckajte mladi luk (i zelene delove ako su lepi i zdravi), prelijte ga jogurtom, pavlakom i senfom, posolite, pobiberite i dobro izmešajte.
|
|
|
|