anchikita
|
Molim dr. da mi odgovori na sledece pitanje:Ocekujemo poziv za prvu Vto u Betaniji.Kada sam bila na komisiji doktorka je pregledala nalaze hormona koji su vadjeni 4 dc. i jedino mi rekla da mesec dana pre konsultacija treba da primam terapiju da snizim Tsh.Da li se vi slazete da je to jedino sto bi do tad trebalo uraditi s obzirom da su vrednosti sledece:FSH 6,5(3,35-21,63),LH 8,4 (2,39-6,6),Prolaktin27.7(5,2-26,5),Estradiol31(21-251).progesteron1,1(0,3-o,9),testosteron1,2(o,38-1,97),Amh10,5(za zene u mojoj starosnoj dobi tj 25-40 ref. vr. su 0,19-9,13 a median je 2,56ng/ml)TSH 4,18,Anti tpo >1OOO.To su nalazi od pre 4 meseca.Za dva meseca ponovila sam TSH 1,58 a FT3 i FT4 su bili u ref,vredn.Inace Tsh mi je pre dve godine jednom bio 7,5 a odmah nakon toga 1,9 te je endokrinolog kod kog sam isla bio misljenja da ne treba uzimati terapiju jer mi TSH varira,da ne bi presla u hiperteriozu i kao dijagnozu stavio Thireoditis chr.autoimunis.Euthyreosis. .Da li je normalno da Tsh tako varira i kakvu terapiju bi ste mi vi prepisali i kada je zapoceti s obzirom da pokusavamo i prirodnu trudnocu.Inace je bila spontana trudnoca koja se zavrsila kao MORS FETUS IN UTERO u 31 nedelji trudnoce pre pet godina,uzrok nije pronadjen,radjena obdukcija ploda,posteljice,imunologija,trombofilije,kariotip..sve ok no tad nisam radila Tsh.Da li bi problem sa stitnom mogao da izazove smrt bebe,ja sam se osecala ok i trudnoca je proticala uredno.Vidim da ovaka nalaz hormona moze da obicno pokazuje na PCOS no to mi na ultrazvuku niko nikad nije rekao a bilo ih je bas dosta,imam uredne cikluse na 31 dan,normalnu kilazu,bez akni jedino sto ima pokoju dlacicu ispod pupka i oko bradavica ali skoro neprimetno.Izvinjavam se sto sam postavila vise pitanja u jednom postu i unapred zahvalna ocekujem odgovor.Srdaca pozdrav.
|