Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 4.8.2009 9:36:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Majka: stabiliziraju raspoloženje, pomažu kod zaboravljivosti Beba: razvoj vida i živčanog sustava Esencijalne masne kiseline, posebice omega-3 i omega-6 , nužne su za stvaranje zdravih moždanih stanica i pravilan rad mozga, te za stvaranje mrežnice oka. Najbolji izvor Omega 3 Masnih kiselina je riblje ulje. U trudnoći obično je prisutan deficit unosa ovih masnih kiselina, jer trudnice obično ne konzumiraju plavu ribu u trudnoći koje su bogati izvor omega-3 masnih kiselina, zbog straha od unosa toksina i žive u organizam putem ribe. . Bogati izvori omega-3 masnih kiselina su tuna i morski pas, ali njihova konzumacija se ne smatra sigurnom u trudnoći. Znanstvene studije su dokazale da dodavanje omega-3 masnih kiselina u prehranu tijekom trudnoće, poboljšavaju vidne i kognitivne funkcije kod djeteta, a učinak je vidljiv do 4. godine života. Omega-3 masne kiseline imaju pozitivan učinak i na samu trudnoću. Jedna od najopasnijih komplikacija u trudnoći je preeklampsija, također poznata kao toksemija, koja se javlja kod 5-10% svih trudnoća. Preeklampsija je vodeći uzrok majčinog mortaliteta, prijevremenog poroda, zaostajanja u fetalnom razvoju, te perinatalnog mortaliteta. Poznato je da žene sa nižom količinom ovih masnih kiselina imaju veći rizik za prijevremeni porod, a dodatkom ovih masnih kiselina svakodnevnoj prehrani mogu se smanjiti ove katastrofične komplikacije trudnoće. Žene sa smanjenim zalihama omega-3 masnih kiselina imaju povečani rizik od razvoja pre-eklampsije. Omega-3 masne kiseline smanjuju rizik za postpartalnu depresiju, kao što je odavno poznat njihov dobar učinak u prevenciji srčanih bolesti Tijekom dojenja se također preporuča uzimanje nadomjestaka ovih masnih kiselina kako bi ove esencijalne nutrijente konzumirali i dojenčad putem majčinog mlijeka. Izvor: rr.hr
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 4.8.2009 11:31:28
|
|
|
|
guppy RR
|
Nešto o tome smo pisali i ovde: Riblje ulje / omega 3 <-- KLIK ali je bilo nevezano za trudnoću.
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 4.8.2009 12:01:17
|
|
|
|
Debeljuca
|
meni je doktor dao pre trudnoce da pijem omega 3 za trudnice... i sad ga pijem idalje u 20 nedelji beba se super razvija i raste... a ostale vitamine i lekove sam pila i u ranijim trudnocama.. pa je dolazilo do spontanih... tako da je meni izgleda omega 3 malkice pomogao... da bebac u stomaku lepo napreduje..
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 12.4.2010 0:42:30
|
|
|
|
cipiripi
|
Ja umesto mamavita pijem Centravit... On se sastoji iz 2 tablete, u jednoj su vitamini, a u drugoj omega 3...
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 28.9.2012 21:50:06
|
|
|
|
sirko
|
meni su obavezno uveli omegu..uz gvozdje koje sam kratko pila, omega 3 je bila sve od vitamina
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 28.12.2012 11:30:52
|
|
|
|
Meisje
|
Ja sam pronasla ribu koja mi se mnogo svidja- Bakalar, a bogataje vitaminom A,D i omaga 3 kiselinama,samo jos da vidim kako je najbolje pripremiti je a da zadrzi sve hranljive sastojke.. Bakalar
< Poruku je uredio Meisje -- 28.12.2012 11:32:47 >
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 28.12.2012 21:49:03
|
|
|
|
Bebilina
|
Ja sam u obe trudnoce povrh ribe koju obozavam uzimala i Omegu. U prvoj FLP-ov Arctic Sea sa Omega 3 i 9, u drugoj DHA iz algi. U toku dojenja takodje- prvi put produzila Arctic Sea, ovog puta uzimam kompleks 3,6 i 9. A ribu sam jela 2-3 puta nedeljno, svezu najvise, tunjevinu i sardine iz konzerve povremeno. Meisje mozes bakalar spremiti u rerni, u foliji sa stapicima od sargarepe, paprike, mladog luka i djumbira. Preukusno je Ili da je kuvas na pari ako imas steamer ili bambus posudu, ili da je kuvas u mleku ili ribljoj kocki za supu.
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 29.12.2012 15:51:15
|
|
|
|
Meisje
|
E hvala puno,probacu u rerni,upravo sam kupila svez I ja obozavam ribu,samo ovde sve neke cudne vrste i ne znam koja je koja..
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 30.12.2012 4:05:30
|
|
|
|
panonkinja
|
ja pijem prenatal, folnak plus omega kapsule, mislim da ne moze stetiti
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 22.11.2014 20:42:44
|
|
|
|
soni
|
Prestala sam folnu kiselinu i sad samo omegu pijem...Inace sam je pila i pre trudnoce ...Dobra stvar ili to ili riblje ulje
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 20.4.2015 0:58:11
|
|
|
|
Nallee
|
Posto ne mogu dugo da sedim za kompom ne mogu da vas sve ispratim da li mozete da mi kazete da li su omega 3 -12 dobre u kašpsulama da se pije da li to moze bebama da naskodi ili da poboljssa . Hvala na odgovoru
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 20.4.2015 15:33:31
|
|
|
|
superm
|
Ja pijem Pregnacare sa dodatkom omega. Ne moze da skodi, koliko ja znam. U svakom slucaju, konsultuj se sa ginekologom.
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 13.3.2016 8:48:51
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Da li je neka trudnica skoro uzimala riblje ulje? Ja razmišljam da uzmem, slabo jedem ribu. Mada, slabo jedem bilo kakvo meso.
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 13.3.2016 8:54:49
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ivana, mislis u kapsulama ili u nekom drugom obliku?
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 13.3.2016 9:02:16
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
greska. mislila sam da odgovaram u temi Razgovori.
< Poruku je uredio Sanjalicaaa -- 13.3.2016 9:03:21 >
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 13.3.2016 10:33:24
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ivana imas kapsule sto je superm napisala. Oko 1700 su , za 30 dana.
< Poruku je uredio Mala Elena -- 13.3.2016 10:34:10 >
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 13.3.2016 10:53:50
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ja sam u trudnoci kupovala neke nemacke omega 3 kapsule za 1500din 100 kapsula. Traju 3 meseca.
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 13.3.2016 11:45:58
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Bas su razlicite cene. Sledece nedelje cu do apoteke, pa cu tamo videti sta ce reci.
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 25.10.2016 11:24:22
|
|
|
|
Lola44
|
Ja se trudim da jedem plavu ribu, koja sadrzi omega 3 bar 2 puta nedeljno, mada znam da je problem sto riba sadrzi i teske metale, tipa olovo, pa mozda nije lose da predjem na suplemnte.
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 5.10.2017 14:31:16
|
|
|
|
Mala Elena
|
Slazem se sa prethodnim postom za plave ribe, cak kad sam pitala za omega kapsule , rekli su mi da ih uzimam samo u sklopu onih ispitanih trudnickih suplemenata. Tako da ih tako pijem, ribu skoro da ne jedem...
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 2.12.2017 0:53:23
|
|
|
|
Srecko47E
|
Bas zanimljiv tekst. Ja sam uzimala tablete sa uljem cini mi se ajkule.
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 2.12.2017 10:12:06
|
|
|
|
medamisko
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa Ja sam u trudnoci kupovala neke nemacke omega 3 kapsule za 1500din 100 kapsula. Traju 3 meseca. I ja isto. Muka mi je kad pomislim na njih.
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 2.12.2017 11:17:44
|
|
|
|
Srecko47E
|
Te su bas povoljne. Ako se secate imena napisite,da ih uzmem.
|
|
|
|
RE: Omega-3 i Omega-6 u trudnoći 28.4.2018 1:51:35
|
|
|
|
jagodp
|
Ma ima i hrvatske neke da se nadju, 30 kom oko 500 din su
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?