Anoniman
|
Kako mene ova tema pogadja...na svim mogucim nivoima Prva stvar, imam poznanicu iz srednje koja je bila nikakav djak, uvlakaca najgora i tako se provlacila. Upisala je privatni fax, zavrsila ga u roku i upisala master. Svima nam je punila glavu kako je to tezak fax, kako nema vremena, kako stalno uci...dok nismo upoznali druge ljude sa tog faxa koji su rekli da ih je sramota da doju kod roditelja i kazu da su polozili ispit a roditelji znaju da nisu nista ucili, pa se prave da uce da bi imali cime da "opravdaju" polozen ispit. Ta drugarica je izrasla u osobu koju, kad upoznas, pomislis da je genije. Ali, mi poznajemo i njene roditelje, i prijatelje, i znamo da nijedna recenica koju ona izgovori nije njena misao, ona sedi, slusa i upija, i onda prosipa tudje reci kao svoje. Strasno mi nekad bude krivo, ona ce se mnogo pre probiti u zivotu nego ja, igra prljavo i nije je broga... A sto se tice cene privatnog faxa...ja na drzavnom, koji je daleko od najskupljeg, placam skoro toliko skolarinu, ali oni na privatnom imaju pristum kompjuterima, kamerama, besplatne knjige i fotokopiranje...znaci oni plate skolarinu i to je to. Ja platim skolarinu i u toku godine potrosim jos toliko na vezbe, teren, praksu, knjige....joooooooj, muka mi je. I, da, na privatnim se mnogo vise brinu o studentima i mnogo se vise trude da im pomognu, izadju u susret, obajsne...
< Poruku je uredio Nedja -- 4.12.2009 9:50:10 >
|