dunja RR
|
Zaboravih da kažem, u Bosni nema komaraca i nema nesnosne vrućine, 2 važne stavke za uživanje u letu zato kujem plan detaljno za sledeće leto :) A tamo oko Foče stvarno ima toliko toga za obići i videti, rafting na Trai, Tjentište, Sutjeska, Zelengora (tamo beremo borovnice), Brioni, reke i bazen za kupanje, domaća hrana i čist vazduh, i nestvarna priroda. More je blizu, malo da promenimo, da ne bude Grčka, da uglavim more negde sredinom leta, i da sve bude praktično i meni najvažnije, da deci bude sadržajno, bez telefona. A ja mogu da radim dok smo tamo, i svi srećni. IZVORNA PORUKA: dunja RR Pa da se zapljunem. Mi smo se predivno proveli na Skiatosu ove godine, čak bolje u odnosu na prošlu godinu, jer smo sada išli i na Skopelos a i vreme je bilo lepše (ne pretoplo već taman kako treba), i sada sam se toliko navikla na "našu kuću" na Skiatosu, na sav taj konformizam i kuće a i prelepog ušuškanog ostrva, gde sve znam i sve mi je lepo, da padam u iskušenje da opet idemo tamo. Ali neću, nisam volela da ponavljam destinacije, i samu sebe sam iznenadila što sam ponovila ove godine. A i mnooogo je skupo (mislim na aranžman, jer nema direktnih letova), a verujem da će sledeće godine godine biti još skuplje. Što se cena na samom ostrvu tiče, nije strašno, ili je isto ili jeftinije nego u Srbiji. Ali planiram Skiatos opet za par godina (ili kombinaciju Skiatos-Skopelos), kada M još poraste, da bi smo mogli obići nešto što nismo. Za sledeće leto planiram da ostanemo dugo u Bosni, nekako uvek ostanemo kraće nego što želim i isplaniram jer se uvek nešto ispreči, i bude mi žao. Odlučila sam da za sledeću godinu napravim detaljan plan, i da tamo ostanemo ako uspemo celo leto (pre toga Zlatibor par dana, i krajem avgusta Budimlija), jer ona nestvarna priroda i neverovatan vazduh su stvarno raj za decu, imamo našu kuću, a onda odatle deset__ak-petnaestak dana na more (Crna Gora ili Hrvatska, nije daleko ni jedno ni drugo). U Bosni su cene mnogo niže u Beogradu, vidim da su ljudi tamo mnogo srećniji i zadovoljniji nego ovde, oset__i se. Ima stalno raznih dešavanja u gradu, regate na Drini, razni festivali, utakmice, filmovi, puno turista, grad je stalno živ do kasno u noć, šetnje na promenadi, uz reku, ali to je uglavnom leti.
< Poruku je uredio dunja RR -- 13.9.2024 21:32:23 >