|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Lenja pita
20.9.2009 12:40:15   
guppy RR

Još jedna vrednica na našem portalu je dodala novi RR Recept <-- KLIK


Sastojci:
300 g šećera, 2 jajeta, 200 g masti, 5 kašika mleka, 1 vanil šećer, 600 g brašna,1 prašak za pecivo.

Uputstvo:
Mikserom umutiti šećer sa jajima i kad se šećer istopi dodati mast. Nastaviti mutiti. Smesi dodati mleko i vanil šećer. U umućenu smesu dodati brašno u koje je dodat prašak za pecivo. Rukom zamesiti. Dobijeno testo podeliti na dva dela (jedan manji i jedan veći deo). Manji deo razvući na podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Veći deo testa staviti u frižider. Preko kore u tepsiji posuti griz i preko toga staviti seckane orahe, preko toga višnje ili jabuke (po želji dodati na voće još malo šećera). Preko toga narendati preostalo testo iz frižidera. Staviti da se peče. Peći oko 40 min. na 200 stepeni. Pečen kolač posuti šećerom u prahu.

Vreme pripreme: 90 minuta


Direktna veza do poruke: 1
   RE: Lenja pita
20.9.2009 12:47:39   
mihi
user posted image user posted image user posted image user posted image Guppy, meni se danas ne da ništa da radim, imam čorbu, meni je skrobni dan a Luka i mm hoće picu a Millošu je već spreman ručak.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Lenja pita
5.9.2011 9:03:07   
Anoniman
Ja juče pravila lenju pitu sa bundevom i već ništa nema user posted image

Doduše moj se recept za nijansu razlikuje, ali to je ta poenta user posted image


< Poruku je uredio n i n a -- 5.9.2011 9:04:08 >

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Lenja pita
11.3.2012 19:33:54   
Tea2
Drage moje,trazim proveren recept za lenju pitu!Meni se cini da je ovo puno masti-u receptu iz prvog posta.Pooooooooomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Lenja pita
11.3.2012 19:55:24   
Alexis79
Evo mog proverenog recepta.
Dobila sam ga iz jedne gradske pekare gde im je lenja pita fenomenalna.
I posna je ..

1 margarina rastopiti i dodati 2 male solje secera , 2 kasike mlake vode, 1 pecivo ,400 gr brasna,1 vanilin secer i 1/3 cedjenog limuna.
To dobro zamestiti i podeliti na 2 dela.Rastanjiti 2 kore ( i to na onom papiru za pecenje) i staviti ih u frizder da se stegnu.

fil; 1.4 kg jabuka izrendati i dodati 5 soljica secera(ili 14 kasika),casu vode i 1 vanilin secer.
Prodinstati kratko ,ostaviti da se ohladi i procediti (ne bacati tu vodu ! user posted image )

U podmazani pleh staviti prvo koru ,pa posutu mleveni keks pa preko toga ocedjene jabuke,pa drugu koru.
Pitu premazati sokom od dinstanih jabuka i peci oko 50-60 min na 180 c.

Ja sam pravila i sa visnjama i super je .Svakog dana je sve lepsa i meksa .
I mnogo je lako za pravljenje.Ja naravno opkrojim kore tako da mi budu u velicini pleha.A pleh je velicine kao one prosecne kore za tortu.

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....


(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Lenja pita
11.3.2012 19:58:50   
Adriana83
Alexis79 divno,bas sam pocela da citam ovu temu i zapitala se postoji li postan recept za lenju pitu! Kao da si mi procitala misli user posted image

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Lenja pita
11.3.2012 20:04:15   
Alexis79
Ja je pravim sigurno jednom mesecno i mm i svi prijatelji je obozavaju jer ne moze da propadne user posted image .

Ja inace obicno stavim jos vise voca nego sto je u receptu,pa se sve raspada posle 3-4 dana (kad doceka user posted image ) koliko je mekana.

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....


(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Lenja pita
11.3.2012 20:06:14   
dunja RR
Alex super je recept, probaću ga ovih dana. Mi mnogo volimo pite, a posebno posne user posted image

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Lenja pita
11.3.2012 20:07:57   
Tea2
Alexis79,hvala!!!!Hocemo li i neku varijantu testa sa jajima?

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Lenja pita
11.3.2012 20:31:17   
Olga75
evo i moj recept

IZVORNA PORUKA: Olga RR

16 dkg secera , 16 dkg masti ili margarina , prasak za pecivo , 2 zumanca , 60 dkg brasna , ako testo nije dovoljno glatko moze se dodati malo mleka ili jogurta da se lepo zamesi , podeliti testo na dva dela, razvaljati oklagijom , staviti u podmazan pleh , filovati , prekriti drugim delom testa , premazati umucenim belancetom , testo treba malo izbockati viljuskom , kad je gotovo posuti prah secerom





_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Lenja pita
11.3.2012 22:57:17   
Tea2
Olga,mnogo volim tvoje recepte!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Lenja pita
30.3.2012 12:32:40   
branki*
da li bi moglo ovo da se pravi sa sljivama,izvadila sam neke iz zamrzivaca,ne znam sta cu s njimauser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Lenja pita
30.3.2012 12:39:09   
Olga75
u lenju pitu mozes da stavis svasta
ja nisam pravila sa sljivama i ne znam kako bih od njih napravila fil ali ako imas ideju samo napred user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Lenja pita
30.3.2012 12:43:18   
branki*
paa,kao sa jabukama,skinem kozu,isecem na manje delove,prodinstam kratko sa secerom,ocedim sok i to je kao touser posted image gledacu da smuckam veceras.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Lenja pita
30.3.2012 12:44:15   
New Mom
Ja pravim po ovom receptu:

SASTOJCI:
4 jaja
2,5 šolje šećera
4 šolje brašna
2 šolje jogurta
2 šolje ulja
2 praška za pecivo
1kg jabuka
šećer u prahu (opciono)

PRIPREMA:
Jabuke oguliti i izrendati. Dodati pola šolje šećera. Pomešati.
U dubokom sudu izmiksati jaja, 2 šolje šećera, brašno, jogurt, ulje i prašak za pecivo.
Pola dobijene smese staviti u pleh za pečenje, onda na to jabuke, pa ostatak smese. Peći na 180 stepeni 20-30 minuta.
Pre služenja se može posuti sa šećerom u prahu.
I može se spremati sa drugim voćem.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Lenja pita
30.3.2012 12:57:41   
Olga75
ja samo da dodam user posted image
u skoro saki fil za lenju pitu ja dodam i griz , da ne curi user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Lenja pita
30.3.2012 22:54:10   
branki*
napravila sam je od onih sljiva.skroz ok je ispala.probala 1 parce,bila je topla,mislim da ce sutra biti jos bolja.prostac i brzinskiuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Lenja pita
11.10.2012 11:37:14   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Torbica

600 gr brasna, 400 gr gotovog pire krompira (od prethodnog dana npr, ja pravim bez jaja pa bude posno, a vi ne morate), 300 gr secera, 240 ml ulja, 2 male kasikice sode bikarbone, 900 gr ociscenih dunja (ili voca po zelji, sta god, jabuke, visnje...), secer po ukusu, grozdjice po ukusu, 2 kesice vanil secera, po ukusu seckanih/mlevenih oraha, cimet.

U veci sud staviti pire, brasno, secer, ulje, sodu i rukom umesiti testo. Podeliti ga na pola, razvaljati oklagijom i jednu polovinu staviti u nauljenu i brasnom posutu tepsiju. Moja je ona srednje velicine, mislim 25*35 cm. Koristila sam pek papir.
Dunje skuvati, dobro ocediti i dodati im secera po ukusu, vanilije, cimeta, oraha.. Preklopiti drugom polovinom testa, iseci na kocke.
Pekla sam 30 minuta na 180 stepeni, rerna sa ventilatorom.
Prijatno!


IZVORNA PORUKA: Torbica

user posted image " target="_blank">http://user posted image

Ovde mi je punjenje sa bundevom, juce nisam slikala.
Posuti secerom u prahu, po ukusu!



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Lenja pita
11.10.2012 11:41:50   
Okica sljokica
hvala torbice user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Lenja pita
11.10.2012 11:50:31   
Torbica
Ma nista Okice, bices zadovoljna. Tako jednostavna, a mekana kao dusa.
Olga izvini, trazila sam ali nisam nasla ovu temu. user posted image

pozdrav

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Lenja pita
11.10.2012 11:51:24   
Olga75
i ja sam je jedva nasla user posted image
Torbice , odlican je recept user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Lenja pita
11.10.2012 12:08:24   
Shishica
Ja bih sad pojela bar tri parceta..

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Lenja pita
11.10.2012 12:13:58   
Jeca*
jesam li dobro skontala da ide i brasno i pire krompir?

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Lenja pita
11.10.2012 12:21:14   
Torbica
Imenjakinjo, dobro si shvatila, idu oba, testo je jako lepo mekano i fino za raditi. Volim ovaj recept jer ne mora prvo da se pece jedna kora pa dodavanje, nego sve odjednom. Razne sam probala ali mi je ova bas po ukusu! Pozdrav

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Lenja pita
11.10.2012 12:31:58   
bojanica7
ja cu sad praviti po receptu New Mom, posto nemam masti i margarinauser posted image . da imam, ne bih znala po cijem da pravim, da es neko ne uvredi user posted image

javljam kako je ispalo user posted image

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Slana torta sa krekerima
Ringerajin kuvar: Maraj
Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa


mamamia



(83%)

(17%)


Ukupan broj glasova: 65

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here