Anoniman
|
See my comments in red... (text je sa Neta, a ja ću ponegde dati svoje mišljenje) Kao što već i same znate, ulaskom u deveti mesec treba da spremite svoju torbicu za bolnicu. S obzirom da ćete tamo kampovati minimum četiri dana ne zaboravite osnovne stvari... Spavaćica (duboki V izrez, zbog dojenja) Papuče (najbolje one za plažu) Peškir Mrežaste gaćice Mrežasti ulošci Pribor za ličnu higijenu Bade mantil Multimam krema (protiv ragada) Pampers New Born pelene - JA NISAM UZELA NEW BORN, U ŠKOLICI ZA TRUDNICE SU NAS SAVETOVALI DA UZMEMO 2-KU) Benkica Nemojte zaboraviti i neophodnu dokumentaciju koja će svima olakšati posao: Krvna grupa HBS antigen Koprokultura - OVO NIJE MORALO KADA SAM JA IŠLA Ultrazvuk, poslednji Urinokultura Tati svakako toplo preporučujemo da ponese foto aparat ili video kamericu kako bi zabeležio taj jedinstveni trenutak vašeg života. Svakako i buket cveća koji će iscrpljenoj majci preneti poruku vaše privrženosti i ljubavi. Završetak kampovanja Osvanuo je i taj divan dan, idete kući. U čemu ćete vi izaći već sigurno znate (gledajte da bude udobno), evo i spiska za bebu: Pampers New Born pelena -OPET PELENA... Tetra pelena Švedska pelena Benkica Zeka (odelce) Kapica Ćebence ili dunjica Nosiljka za iznošenje bebe - OVO NISAM NOSILA, NI KUPILA. Veliki povratak Bez obzira da li ćete odeću kupovati unapred ili ostaviti tati da to uradi u pauzama slavlja, nezaboravite neophodne stvari za vašu bebu kada stigne kući: Tetra pelene, 30 kom Švedske pelene, 10 kom Benkica, 5 kom Čarapice Bodi, 5 kom Zeke, nekoliko komada Peškir za kupanje sa kapuljačom, 2 kom Kapice, 3 kom Četka za kosu Sapun ili kupka (Chicco, Jonhson, Nivea, Merima) - REKLI SU MI DA JE NAJBOLJE DA KUPIM SebaMed , JER MI MALI IMA OSETLJIVU KOŽU. Vlažne maramice, brdo (može i dva) Pampers, newborn - OPET ISTO... Makazice za nokte (sa tupim vrhom) Štapići za uši i to oni sa proširenjem Kadica za kupanje Kupko, frotirski - NI OVO NISAM KORISTILA Pavlovićeva mast Ćebence i posteljina Zinkova mast, Chicco - NE ZNAM ŠTA ĆE NAM, JEL MOŽDA ZA PUPAK? MOM MALOM JE OTPAO U PORODILIŠTU PA O TOME NE ZNAM NIŠTA. Termometar za kadicu krevetić na točkiće Što se ishrane tiče beba već uveliko uživa u vašem mleku, ali nije loše da imate par sitnica koje će bebi olakšati prelazak na novi vid ishrane: Voda za bebu (Milupa, Rosa) Plantex čaj protiv grčeva Milupa čaj sa moračem - ? AD kapi vodeni rastvor Espumisan kapi protiv grčeva - VEĆ SAM IZNELA SVOJE MIŠLJENJE U TEMI O GRČEVIMA U slučaju da mleko još uvek nije krenulo u zadovoljavajućim količinama, kao dopunu možete koristiti neku od formula: Milupa Comformil (odlično, jer je protiv grčeva) Bebelac 1 (daje se u bolnicama) - OVO SAM KORISTILA Što se mame tiče dojenju može pomoći: Boza (bioshop) Bezalkoholno pivo (bioshop) Avent pumpa Ako ste se porodili uz epiziotomiju trebaće vam: (JA SAM CARSKIM...) AcidiBorici Rivanol Fibrolan mast Mrežasti ulošci Plus za bebu Sterilizator (Giordano) - KUVALA SAM FLAŠICE U OBIČNOJ VODI SA SLAVINE, I U TU VODU DODALA MALO JABUKOVOG SIRĆETA DA NE BI OSTAJAO KAMENAC NA FLAŠICAMA. Kolica (Inglesina Zippi) - Peg Perego, Chicco Sedište za auto Ljuljaška za uspavljivanje -NEMAM
|