Lu
|
IZVORNA PORUKA: indy_25 Pomagajte! Idem s mm sljedecu nedelju u Barcelonu sami nas dvohe jedva cekam a menstruaciju bi trebala dobiti 29 ili 1 cula sam nesto o pilulama za kontracepciju a ne znam kako se to rdi. Jel treba sad da pocnem uzimati pilule. Ako neko zna nek mi odgovori please. Propasce mi cijeli odmor zbog menstruacije :( IZVORNA PORUKA: jelena038 Indi, kontracepcijom se to regulise, ali nju pocinjes da uzimas odmah na pocetku ciklusa, ne verujem da mozes kad hhoces, jer one sprecavaju ovulaciju, pa samim tim i menstruaciju, kontas? one ti daju hormone koji mozgu javljaju prakticno da je zena trudna i da obustavi ovulaciju, pa zato nema menstruacije. IZVORNA PORUKA: jelena038 evo, proceprkala sam malo po forumima, ima nesto sto se pije i kasnije, neki primolut-nor, zovi neku apoteku i pitaj da li se sme piti od sredine ciklusa ili mora kao kontracepcija ranije. ali ja to stvarno nisam koristila nikad i nemam pojma kako uticu na organizam, kakve su nus-pojave i kakva ti posle bude meca.. IZVORNA PORUKA: nenja22 treba da počeneš piti dva-tri dana pre nego što treba da dobiješ i to ne bilo koje tbl za kontracepciju. ovde na tržištu je za tu svrhu najupotrebljavaniji primolut-nor (po sastavu noretisteron 5mg) i pije se 2-3 dnevno, najduže 10 do 14 dana, a posle treba da se dobije za 2-3 dana...i naravno, jako da se pazi na kontracepciju za to vreme, mislim kondom ili tako nešto, jer eventualna trudnoća koja bi bila dok se on pije, skoro sigurno bi morala da bude prekinuta... IZVORNA PORUKA: nenja22 nisu nus pojave posebne, možda može biti malo obilnija sledeća menstruacija, ako je dosta pomerena ova prethodna u odnosu na kad je trebala biti... IZVORNA PORUKA: indy_25 Hvala vam zvacu dutra apoteku i pitacu. Ja imam spiralu samo mi treba to da odlozim menstruaciju. Jako mi je vazan ovaj odmor hovu da uzivam a ako dobijem a dobicu sigurno ako nesto ne preduzmem propasce mi sve. IZVORNA PORUKA: indy_25 IZVORNA PORUKA: nenja22 treba da počeneš piti dva-tri dana pre nego što treba da dobiješ i to ne bilo koje tbl za kontracepciju. ovde na tržištu je za tu svrhu najupotrebljavaniji primolut-nor (po sastavu noretisteron 5mg) i pije se 2-3 dnevno, najduže 10 do 14 dana, a posle treba da se dobije za 2-3 dana...i naravno, jako da se pazi na kontracepciju za to vreme, mislim kondom ili tako nešto, jer eventualna trudnoća koja bi bila dok se on pije, skoro sigurno bi morala da bude prekinuta... a nenjo te tablete su extra za ovo jel, to nisu kontracepcijske pilule. IZVORNA PORUKA: Nada RR Evo Indy , Lu je pila na moru primolut nor , procitaj >> KLIK IZVORNA PORUKA: indy_25 Hvala nado sad sam trazila po internetu ovdje ga nema pod tim nazivom. zvacu sutra mog doktora da ga pitam kako da pronafjem to. IZVORNA PORUKA: nenja22 IZVORNA PORUKA: indy_25 IZVORNA PORUKA: nenja22 treba da počeneš piti dva-tri dana pre nego što treba da dobiješ i to ne bilo koje tbl za kontracepciju. ovde na tržištu je za tu svrhu najupotrebljavaniji primolut-nor (po sastavu noretisteron 5mg) i pije se 2-3 dnevno, najduže 10 do 14 dana, a posle treba da se dobije za 2-3 dana...i naravno, jako da se pazi na kontracepciju za to vreme, mislim kondom ili tako nešto, jer eventualna trudnoća koja bi bila dok se on pije, skoro sigurno bi morala da bude prekinuta... a nenjo te tablete su extra za ovo jel, to nisu kontracepcijske pilule. nisu samo za ovo, ali nisu kontracepcijse tablete, to da...a eno na ovoj temi što je nada stavila link, sve i piše IZVORNA PORUKA: indy_25 Oooo hvala vam do neba svima bas sam srecna :) Sta bi ja bez rr i vas :) nasla sam sad na hlandskim forumima samo trebam otici kod doktora ui ona ce mi prepusati tabletice primolut nor. sutra zovem super spasena sam :) IZVORNA PORUKA: indy_25 Zvala sam doktoricu i narucila primolut nor sutra idem po njega u apoteku. Hvala vam puno na savjetu jer nidam prije znala za zo.