|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Grkinja (Grčka torta)
17.3.2010 13:45:46   
BabyG
SASTOJCI:

Za koru (x2) :
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika mlevene plazme
7 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna

Fil I:
14 žumanaca
200 gr šećera u prahu
200 gr seckanih oraha
200 gr mlevene plazme
200 gr seckane čokolade

Fil II:
600 ml mleka
10 kašika brašna
250 gr margarina
100 gr šećera u prahu

KORE: Belanca umutiti, pa dodati šećer i mutiti još malo. U to dodati plazmu, orahe i brašno i izmešati kašikom. Peći 20-25 minuta na temperaturi od 150 stepeni.

FIL I: Umutiti žumanca sa šećerom, pa u to dodati orahe, plazmu i čokoladu. Ovaj fil bude ''malo'' gušći.

FIL II: Od mleka odvojiti nekoliko kašika i pomešati sa brašno. Ostatak mleka staviti na vatru i kad provri sipati smesu mleka i brašna i mešati dok se malo ne zgusne. (Priprema je ista kao i za puding!) Kad se to ohladi, dodati prethodno umixan margarin sa šećerom.

Pomešati oba fila i filovati kore. Ukrasiti po želji..
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Grkinja (Grčka torta)
17.3.2010 18:07:32   
Ana RR
14 ŽUMANACA??!! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu BabyG)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Grkinja (Grčka torta)
17.3.2010 19:50:40   
minavb
IZVORNA PORUKA: BabyG



FIL I: Umutiti žumanca sa šećerom, pa u to dodati orahe, plazmu i čokoladu. Ovaj fil bude ''''malo'''' gušći.


Samo umutiti ili skuvati?


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu BabyG)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Grkinja (Grčka torta)
17.3.2010 20:00:46   
Anoniman
Uh, ova torta je odlična ...
...zaova je pravila za rođus u septembru (mogla bi opet!user posted image )
Stvarno je fenomenalna ...user posted image

(odgovor članu BabyG)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Grkinja (Grčka torta)
17.3.2010 20:31:43   
Anoniman
Lepo mi zvuci torta, al kad vidim "ziva" jaja, najezim se...a sve ostalo mi zvuci superuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Grkinja (Grčka torta)
17.3.2010 21:03:18   
BabyG
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: BabyG



FIL I: Umutiti žumanca sa šećerom, pa u to dodati orahe, plazmu i čokoladu. Ovaj fil bude ''''''''malo'''''''' gušći.


Samo umutiti ili skuvati?



Iskreno, po receptu ne treba, ali ja skoro uvek stavim žumanca na paru par minuta.. user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Slana torta sa krekerima
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here