|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Francuska čokoladna torta
28.12.2011 14:29:10   
zivka
Francuska čokoladna torta
Sastojci
o Kora:
250 g tamne cokolade
250 g margarina
7 jaja
250gr šećera
125gr brašna
1 prašak za pecivo

o Glazura:
100 g margarina
150 g tamne cokolade
50 g meda ( to je 3 kašike)

Priprema:
o Kora:
Ukljući pećnicu na 180 C*. Premaži kalup za tortu sa malo margarina.
Izlomi čokoladu na komadiće. Istopi margarin, čokoladu i šećer- mešaj dok se ne rastopi.
Umuti mikserom belanca, pa posebno: žumanca, pa dodaj istopljenu čokoladu, brašno, prašak za pecivo i na kraju sneg od belanaca.
Sipati smesu u formu( okrugli kalup sa otvaranjem) i poravnaj površinu.
Peći u donjem delu pećnice oko 25-30 minuta dok se ne stvrdne i popuca po povrsini ( kora ne treba da bude skroz pečena ).
Ohladiti u kalupu.
o Glazura: istopiti margarin, preliješ ga po izlomljenoj čokoladi i mešati dok se ne rastopi. Nakon toga dodati med.
Tortu odvoji od forme i premesti na oval.
Preliti glazuru po smrznutoj torti i razmazati, te ostaviti da se stvrdne.

Posluživanje
Ukrasi belom čokoladom ili … Ovu tortu mozes i zamrznuti, te ju izvaditi neki drugi put i premazati glazurom.
o Napomena: ja lično dodam malo ruma u koru tj natopim suvo grožđe, a po želji može i nešto da “zakcka”(bademi, orasi, lešnici), …ko šta voli nek izvoli… ;)
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Francuska čokoladna torta
28.12.2011 14:30:50   
vonavoj
zivkaaaaaaaaaaaaaaaa...urnisaces nas opet!!user posted image

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Francuska čokoladna torta
28.12.2011 14:34:31   
zivka
Ma necu ... nego ja stavila jer je super brza a KAO POTRUDILA SE I IMAM TORTU user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Francuska čokoladna torta
28.12.2011 16:16:18   
Ana RR
Zivka, kako misliš "preliti glazuru po smrznutoj torti"? Koje dimenzije je kalup?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Francuska čokoladna torta
29.12.2011 9:49:39   
zivka
Ups! greska! Ohladjenoj a treba da je sledeci pasus -moze da se zaledi bez preliva a kad se odledi preliv...No ja je nikad nisam zaledjivala... Letos sam je pravila kumi za rodjendan sa visnjama. Skuvala isnje i dodala secera i gustina- odokativno, preseklatortu ubacila u sredinu i super...
Inace koristi onaj kalup okrugli na "rasklapanje" precnika 26 cm.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica
Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here