|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dzem od pomorandzi (jednostavan recept)
14.3.2010 19:52:22   
Unica
Potrebno:

10 pomorandzi (nije bitna velicina ali obratiti paznju da kora od 5 pomorandzi bude sto zdravija)
1 limun
2kg secera


Priprema:

1.deo - Oljustiti pomorandze i iskidati kriske na 2-3dela pa preliti sa 1l vode i ostaviti da prenoci.
2. deo - Koru od 5 pomorandzi ocistiti od onog unutrasnjeg belog dela i iseci na sto sitnije kockice. Preliti sa vodom (nije bitna kolicina vode jer je poenta da izadje ona gorcina iz kore) i ostaviti isto da prenoci.

- Sutradan staviti mesnati deo (1.deo) sa sve vodom da se kuva. Otprilike 1 sat od kljucanja dodati procedjene naseckane korice (2.deo), sok od 1 limuna i 2kg secera i kuvati (oko 3h na umerenoj vatri) dok ne postane gusto kao dzem. Odvaditi na tacnu 1 kasiku i ostaviti da se ohladi da se proveri gustina (koja je po zelji).

Inace,nema potrebe da se mesa sve vreme jer ima vode nego tek poslednjih 20ak minuta (mada ni tad nece zagoreti).
Za neupucene domacice, dzem je mnogo redji dok je vruc tako da je najbolja provera kad je kuvan da se odvadi na tacnu i proba.


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Dzem od pomorandzi (jednostavan recept)
15.3.2010 15:44:33   
Suncicabg
Jel neko pravio ovaj dzem? user posted image  

< Poruku je uredio Suncicabg -- 15.3.2010 15:45:50 >

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Dzem od pomorandzi (jednostavan recept)
15.3.2010 16:02:37   
Lilly*
Već zamišljam: neka piškotica, onako sa margarinom pa tvrđa, pa taj džemić i od gore čokolada i eto ti jafa, mljac!

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica
Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here