|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Domaći hleb
8.3.2012 13:34:53   
Anoniman
Pišite recepte za razne vrste hleba, sa dodacima i bez, a da se peku u rerni, ne u pekaču.

Hleb sa kozijim sirom i lukom

200g kozijeg sira
1 glavica ljubičastog luka, isečena na trake (ne sitno)
200g brašna za početak, treba više
1 prašak za pecivo
2 kašičice majčine dušice
so, biber
2 jajeta
kašike mleka
1 kašika senfa

Pomešati senf, mleko i jaja, malo posoliti. To dodati u činiju u kojoj su pomešani svi ostali sastojci, osim 50g sira koji se doda kasnije. Dobro umesiti testo dodajući brašno dok ne prestane da se lepi, ali ne sme da bude ni jako tvrdo.Podeliti ga na dva dela, i u njih ugurati komadiće sira.
Posuti sa malo brašna i staviti na tepsiju na kojoj je brašno ili pek papir. Peći oko 40-45 minuta na 190 stepeni.

Ja nisam podelila testo na dva dela, pa sam pred kraj morala da presečem jer se iznutra nije dobro ispeklo. Sve u svemu, evo ih sličice, meni je hleb odličan:
user posted image
user posted image
user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Domaći hleb
8.3.2012 13:37:14   
minavb
Testo ne mora da se ostavi da "odmara"?

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Domaći hleb
8.3.2012 13:38:39   
Anoniman
Neuser posted image To je po receptu onog Rudolfa sa 24 kitchen.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Domaći hleb
8.3.2012 13:50:00   
minavb
Mislim da ću ga praviti za vikend ili možda već sutra. 

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Domaći hleb
8.3.2012 13:51:47   
Jeca*
Rudolf rules user posted image


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Domaći hleb
8.3.2012 17:12:05   
liliana
Neđo, a kvasac-ne ide? Može li bez luka (ja ga ne volim, a i ne znam kak bi bilo to testo sa lukom)?

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Domaći hleb
8.3.2012 17:13:44   
Anoniman
Ne ide kvasac, ide prašak za pecivo, pa se malo podigne.
Luk ide fantastično, s tim da se njegov ukus izgubi, ostane samo neka blaga aroma, stvarno je fantastično. Probaj da staviš pola glavice, i iseci malo krupnije pa možeš da povadiš, ali veruj mi da ti neće smetati ukus.

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Domaći hleb
9.3.2012 17:09:31   
Ana RR
Htela sam da pravim ali nemam ni luk ni sir. Pih user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Domaći hleb
9.3.2012 17:11:35   
Anoniman
Probala ga je Maja danas (jednako je dobar kad odstoji) i jako joj se dopao, a ona ne voli luk.
Mislim da moze i kravlji sir i običan luk, ne verujem da bi bila baš velika razlika, mada ja mislim da neću eksperimentisati, ovako je perfect.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Domaći hleb
9.3.2012 18:03:22   
minavb
'tela da pravim, ali isla drugim putem pa nisam mogla da kupim kozji sir. Mm se kasno vraca sa puta pa svakako ne bi jeo jer princ Hugo ne jede ugljene hidrate posle 15h. Pravicu sutra.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Domaći hleb
9.3.2012 18:56:25   
Ana RR
Ja ne volim kozji sir tak oda ga svakako ne bih stavljala ali nisam imala nikakav u frižideru.

Malo off- znate li gde ima da se kupi ovčji sir, onaj stari, tvrdi, slani? user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Domaći hleb
9.3.2012 19:02:33   
viking
Ana, čim sam videla da komenatrišeš na temi o hrani, znala sam da si došla da pitaš da li nešto može da se izbaci user posted image

Odlično izgleda! Mljac!

< Poruku je uredio viking RR -- 9.3.2012 19:03:21 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Domaći hleb
9.3.2012 19:11:27   
Anoniman
user posted image Ni ja ne volim koziji sir, niti išta što ima jaču aromu od president sirauser posted image ali nije mi smetao. a naravno, moze da se zameniuser posted image

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Domaći hleb
9.3.2012 19:15:23   
minavb
Ah, sto sir vise smrdi, to je bolji.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Domaći hleb
9.3.2012 19:18:47   
Anoniman
user posted image ne jedem ni smrdljiva mesa, ni sireve, ma ništa, skroz sam naopakauser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Domaći hleb
9.3.2012 20:28:09   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: viking RR

Ana, čim sam videla da komenatrišeš na temi o hrani, znala sam da si došla da pitaš da li nešto može da se izbaci user posted image



Pa znaš me user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Domaći hleb
28.3.2012 13:14:48   
minavb
Beskvasni hleb

200g heljdinog brašna
200g integralnog pšeničnog brašna
100g ražanog brašna
1 prašak za pecivo
malo sode bikarbone
4 kašike maslinovog ulja
pola kašike kima
1 kašika semena lana (drobljenog)
malo ruzmarina
pola litre vode
malo soli (ili bez)

Pomešati sve sastojke i ostaviti preko noći da fermentišu. smesu sipati preko papira za pečenje u odgovarajući pleh, i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Domaći hleb
28.3.2012 13:23:01   
Figaro88
Hvala,sutra uvece cu da ga napravimuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Norveške rolnice sa cimetom
Ringerajin kuvar: viking RR
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here