Anoniman -> Domaći hleb (8.3.2012 13:34:53)
|
Pišite recepte za razne vrste hleba, sa dodacima i bez, a da se peku u rerni, ne u pekaču. Hleb sa kozijim sirom i lukom 200g kozijeg sira 1 glavica ljubičastog luka, isečena na trake (ne sitno) 200g brašna za početak, treba više 1 prašak za pecivo 2 kašičice majčine dušice so, biber 2 jajeta kašike mleka 1 kašika senfa Pomešati senf, mleko i jaja, malo posoliti. To dodati u činiju u kojoj su pomešani svi ostali sastojci, osim 50g sira koji se doda kasnije. Dobro umesiti testo dodajući brašno dok ne prestane da se lepi, ali ne sme da bude ni jako tvrdo.Podeliti ga na dva dela, i u njih ugurati komadiće sira. Posuti sa malo brašna i staviti na tepsiju na kojoj je brašno ili pek papir. Peći oko 40-45 minuta na 190 stepeni. Ja nisam podelila testo na dva dela, pa sam pred kraj morala da presečem jer se iznutra nije dobro ispeklo. Sve u svemu, evo ih sličice, meni je hleb odličan: [img]http://www4.slikomat.com/11/0308/oog-DSCN13.jpg[/img] [img]http://www4.slikomat.com/11/0308/cxt-DSCN14.jpg[/img] [img]http://www4.slikomat.com/11/0308/qhf-DSCN14.jpg[/img]
|
|
|
|