Anoniman
|
Originalni sastojci, za 6-8 osoba: 600g svinjetine 600g junetine 600g srnetine 500g crnog luka 800g oljuštenih krompira 2 konzervirane feferone 2dl belog vina 1 kašika aleve paprike 1 kašika paradajz pirea 1 kašika vegete ulje, so, biber 200g brašna i 1 jaje (za trgance tj taranu) 1l vode Sastojci koje sam ja koristila, za 4 osobe: 500g junetine 400g svinjetine 250g crnog luka pola babure (da ne bude ljuto, zbog Neše) 400g krompira 1dl belog vina 1/2 kašike paradajz pirea 1/2 kašike aleve paprike 1/2 kašike vegete so, biber, ulje 200g brašna i 1 jaje (s tim što sam iskoristila samo polovinu testa) 1/2l vode Svo meso iseći na veće kocke. Luk sitno iseckati i prodinstati na zagrejanom ulju dok ne omekša. Dodati meso, so, biber, vegetu, alevu papriku, baburu (feferone) isečenu na kockice, paradajz pire, belo vino i vodu. Promešati pa poklopljeno kuvati 90 minuta. Dodati krompir isečen na kocke pa kuvati još 20 minuta. U posudu polupati jaje, posoliti, pobiberiti i dodati malo ulja. Mešati rukom i dodavati brašno dok se ne dobije jako tvrdo testo. Rendati ga na krupno u šerpu, poklopiti, pa kuvati još 15 minuta. Nikad nisam jela ovako dobar gulaš, paprikaš, ili na šta već najviše liči, savršen mi je!
|