Baranjski čobanac (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> Baranjski čobanac (12.11.2010 11:52:08)

Originalni sastojci, za 6-8 osoba:
600g svinjetine
600g junetine
600g srnetine
500g crnog luka
800g oljuštenih krompira
2 konzervirane feferone
2dl belog vina
1 kašika aleve paprike
1 kašika paradajz pirea
1 kašika vegete
ulje, so, biber
200g brašna i 1 jaje (za trgance tj taranu)
1l vode

Sastojci koje sam ja koristila, za 4 osobe:
500g junetine
400g svinjetine
250g crnog luka
pola babure (da ne bude ljuto, zbog Neše)
400g krompira
1dl belog vina
1/2 kašike paradajz pirea
1/2 kašike aleve paprike
1/2 kašike vegete
so, biber, ulje
200g brašna i 1 jaje (s tim što sam iskoristila samo polovinu testa)
1/2l vode

Svo meso iseći na veće kocke. Luk sitno iseckati i prodinstati na zagrejanom ulju dok ne omekša. Dodati meso, so, biber, vegetu, alevu papriku, baburu (feferone) isečenu na kockice, paradajz pire, belo vino i vodu. Promešati pa poklopljeno kuvati 90 minuta. Dodati krompir isečen na kocke pa kuvati još 20 minuta.
U posudu polupati jaje, posoliti, pobiberiti i dodati malo ulja. Mešati rukom i dodavati brašno dok se ne dobije jako tvrdo testo. Rendati ga na krupno u šerpu, poklopiti, pa kuvati još 15 minuta.

Nikad nisam jela ovako dobar gulaš, paprikaš, ili na šta već najviše liči, savršen mi je!






Anoniman -> RE: Baranjski čobanac (12.11.2010 11:58:59)

Izvukla si se sa ovim "sastojci koje sam ja koristila " , taman sam htela da objavim da se napokon saznalo ko je pojeo Bambijevu mamu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Baranjski čobanac (12.11.2010 12:02:15)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ne jedem ja te Bambije i njihove mame (ne zbog humanosti, nego ne volem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )

PS: al sam zato opušteno pojela tri praset_a sa sve porodicom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Baranjski čobanac (12.11.2010 12:04:31)

Btw , extra zvuči ovaj krkanluk ... Možda se nekad i odlučim da pripremim ... Tamo negde , kad mi ćerka uđe u pubertet ... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Baranjski čobanac (3.1.2011 11:15:19)

Nedjo, slucajno naleteh na ovaj recept pre neki dan i ne treba da ti kazem da sam vec kupila srnetinu. Pravim ga sigurno za Bozic. Ovo je bila ljubav na prvo citanje, a mogu misliti kada ga probam!




Ana RR -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 11:21:43)

Znači miš je pojeo bambija [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Baranjski čobanac (3.1.2011 11:24:10)

Mislim da je Nedja prva pocela, a ja cu da ga dokusurim [sm=smiley36.gif]




Ana RR -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 11:26:45)

C c c... jadan naš bambi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 11:30:44)

Ahaha, ja sam pravila bez Bambija, prvi put samo gica i kravica, a drugi put sam ubacila i zeku-peku[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Nisam nikada probala srnetinu, malo sam skeptična kad je divljač u pitanju jer inače volim samo meso blagog ukusa.
Mišu, obavezno javi kako ti je uspeo čobanac[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
I da napomenem da tarana može da se napravi i ranije, ne mora direkt u čobanac da se izrenda, čak mi je bila bolja kad je odstojala par sati[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ana RR -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 11:33:04)

Moj tata je ovo često pravio dok smo živeli u hrvatskoj, fenomenalno je. Mogla bih ga podsetiti jednom da napravi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 11:37:51)

Krkanluk-gurmanluk[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ja cu pojesti tri praseta i Ferdinanda...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Odlicno je....Ja pravila pre dve godine poslednji put....Pravila sam u kotlicu...Ispalo je fenomenalno....tako da cu ponovo aktivirati kotlic, ali kad malo otopli...




Anoniman -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 11:39:39)

Hvala Nedjo. Onda cu prvo napraviti taranu. Javljam u petak kad razjurim goste. Ja ziva nisam dok ne probam. Divljac je super, a mislim da ce u ovoj kombinaciji sa drugim mesom biti bas taman za one koji nisu ludi za njom, jer ce je malo ublaziti.





Anoniman -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 11:39:40)

Ovo je sigurno najbolje u kotliću, pogotovo što je količina baš velika u originalnom receptu, al nemam gde da metnem kotlić[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja sam pravila u najvećoj šerpi koju imam, onoj za sarmu (17l), i bila je do pola puna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ana RR -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 11:41:19)

U kotliću je prava stvar, tako je ćale pravio [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 11:42:20)

Ma dobro je i u šerpi, samo da se krka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mišu, jedva čekam utiske[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Jeca* -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 12:16:13)

[image]http://th425.photobucket.com/albums/pp338/tor1000/Bambi/th_bambi2.jpg[/image]




Anoniman -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 12:17:06)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

[image]http://th425.photobucket.com/albums/pp338/tor1000/Bambi/th_bambi2.jpg[/image]


[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Dobro, de...Necemo jesti Bambija[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Jeca* -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 12:19:02)

pa mislila sam da mi je Mali Miš prijatelj, ali sad....[image]http://www.catnkitten.com/catpictures/funnycat312.jpg[/image]...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 12:19:02)

Ne priznajem ja tog tvog Bambija, ti si za mene đavolak sa čekićem,a njega sigurno neću jesti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Baranjski čorbanac (3.1.2011 12:20:45)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Baranjski čorbanac (7.1.2011 19:07:18)

Samo da prijavim da je ovo medju najboljim stavrima koje sam ikad jela! Uspelo mi je savrseno a pravila sam malo vise nego po receptu (imala sam po kg od svakog mesa). Ono sto je preteklo razdelila sam gostima za sutra i ostavila malo za nas. Preporucujem svakome.

Inace ja sam ga spremala u expres loncu i kuvala sam ga sigurno puna tri sata (pre krompira i tarane) tako da je meso bilo savrseno, malko je pocelo da se raspada a mekanooooo...




Ana RR -> RE: Baranjski čorbanac (7.1.2011 19:51:05)

Uh, Mišu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] mogu da zamislim kako je bilo dobro!!!




Stranica: [1]