|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Bamija
18.3.2009 15:52:11   
Anoniman
Bamija:
1 kg teletine bez kostiju
½ kg crvenog luka
40 dkg suhe bamije
10 dkg maslaca
so, mljeveni biber,
aleva paprika
Priprema :
Luk sitno izrezite i przite na ulju dok ne pozuti. Izrezite meso na sitnije kockice (zalogajcice) i prodinstajte sa lukom dodajuci ako je potrebno po fildzan tople vode. Dok se meso dinsta u posebnoj posudi obarite bamiju u vodi u koju ste dodali malo sirceta (da se bamija ne bi raspala). Kada je meso napola izdinstano, dodajte ocijedjenu bamiju i kuhajte dok i meso i bamija ne budu skuhani. Smanjite vatru, dodajte maslac. Po potrebi dodajite vodu, ali uvijek mlaku i uvijek po fildzan. Kada sjedinite bamiju s mesom vise je ne smijete mijesati kuhacom vac ako je potrebo lagano protresite serpu. Pred kraj bamiju zacinite (posolite, pobiberite i dodajte alevu papriku). Prije posluzivanja dotjerajte joj ukus i ukrasite limunom.


  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Bamija
18.3.2009 15:55:14   
eugenija
Mislim da sam čula za bamiju, ali nikad ne znam šta je to?

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Bamija
18.3.2009 15:56:17   
Lu
IZVORNA PORUKA: eugenija

Mislim da sam čula za bamiju, ali nikad ne znam šta je to?

E nek nisam ja prva pitala a jedva sam izdržalauser posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Bamija
18.3.2009 15:56:58   
Anoniman
ono na vijencima sto se prodaje na pijaci (kao lanac) i otprilike nema ni 10 deka a kosta 4 marke ili 2 eura 

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Bamija
18.3.2009 15:57:30   
sneza24
Neznam ni ja sta je bamija.user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Bamija
18.3.2009 15:58:24   
Anoniman
ukucajte na googlu pa ce vam izbaciti slike 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Bamija
18.3.2009 16:00:49   
Lu
user posted image  


Pa jel to raste kod nas u Bih ja tio nisam nikad vidjelauser posted image

< Poruku je uredio lu -- 18.3.2009 16:01:16 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Bamija
18.3.2009 16:02:36   
eugenija
IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: eugenija

Mislim da sam čula za bamiju, ali nikad ne znam šta je to?

E nek nisam ja prva pitala a jedva sam izdržalauser posted image


Hahahahahahhaaha, pola popodneva se smejem samo tvojim postovima, koja si legenda!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Bamija
18.3.2009 16:05:05   
afrodita
Ja bih pomislila da je ovo paprika ukrstena sa krastavcem.
Prvi put vidim ovu biljku user posted image Nikad ni cula za bamiju.
Ima li mozda jos neki naziv?

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Bamija
18.3.2009 16:05:54   
eugenija
IZVORNA PORUKA: afrodita

paprika ukrstena sa krastavcem.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu afrodita)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Bamija
18.3.2009 16:11:53   
Lu
Nešto sam pronašla:
Bamija ili okra je plod hibiskusa,najviše se kombinira sa teletinom,kao što nam je i Lenka predstavila.
Poznata kao afrodizijak,u Sarajevu ju od milja zovu "ćunodiz"user posted image

Ovo sam pročitala na jednom forumu.

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Bamija
18.3.2009 16:12:29   
eugenija
ĆUNODIZ, hahahahahahahahahahahahauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Bamija
18.3.2009 16:13:32   
Jeca*
mmmmm afrodizijak.
....pa i sam oblik asocira user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Bamija
18.3.2009 16:17:58   
oliveradj
user posted image Jeco dobra ti je ova skroz

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Bamija
18.3.2009 19:05:51   
mihi
Оvo je povrće karakteristično za orijentalne kuhinje, moja baka koja je živela u Prizrenu je pravila đuveč sa bamijom i jagnjetinom i ovčetinom. Moji roditelji je gaje na placu i moja je mama stavlja u đuveč, takođe sam je videla u Turskoj kad smo bili na letovanju......

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Bamija
19.3.2009 7:48:47   
Anoniman
s tim što se najčešće koristi sušena bamija , kao što sam već ranije napisala niže se na konac i suši, pa se tako na vijencu i prodaje, odokativno u vijencu ima 10deka i to je palfon.
jedan je od sastojaka i begove čorbe
i to i jeste jelo orijentalne kuhinje ... koju naravno bosanci nazivaju a kako drugačije nego Bosanskom kuhinjom

ovo sam vam postala iz razloga što je jako ukusno jelo... i ako se kad odlučite da ga napravite nećete požaliti...


(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Bamija
19.3.2009 16:19:05   
Lilly*
Lenka, moze li mala pomoc.. ja sam jednom skuvala bamiju i bila je toliko sluzava da sam je morala baciti, i nikada vise nisam ni pokusavala da je kuvam.. gde sam pogresila?

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Bamija
19.3.2009 16:20:23   
eugenija
Kakav okus ima? Na šta podseća najviše? 

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Bamija
19.3.2009 16:22:37   
Lilly*
Ne znam.. toliko je bila sluzava, da ne kazem ljigava da mi se zgadila i odmah sam je pljunula user posted image user posted image user posted image .. sigurno ja nisam nesto uradila kako treba u kuvanju..

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Bamija
24.11.2013 18:00:27   
Anoniman
da ne bi bila sluzava mora kad se ocisti (obreze kore oko petlje sve) da se prvo malo proprzi ili u rerni ili u tiganju.
napisah tamo u drugoj temi da je ovde jedu sa piletinom u rerni.

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Bamija
24.11.2013 18:06:19   
lesica
Otkriću vam jednu tajnu, kada je očistite, odsečete one kapice ( deo peteljke) operete ih i ostavite u hladnoj vodi sa malo sirćeta. Šanse nema da budu sluzave, ne bitno da li ih posle pržite, pečete, kuvate. user posted image


A recimo sutra ću napisati koji recepis user posted image

< Poruku je uredio lesica RR -- 24.11.2013 18:07:04 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Bamija
24.11.2013 18:08:10   
dunja RR
I ja ovo prvi put vidim, jel to raste kod nas?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Bamija
24.11.2013 18:09:21   
lesica
Raste, ali je retko...nije toliko poznato i popularno povrće.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Bamija
24.11.2013 18:12:03   
Anoniman
sigurno u zamrzivacu nekog Vera raste user posted image
a ja nema teorije ikad vise da se za...bavam sa ciscenjem bamija. Toliko posla za malu kolicinu jela, a pritom ih mm i ne obozava.
OVAKO izgleda sa piletinom
Potreban je crni luk, persun, bamije, paradajz (ili paradajz sos), pile, so, biber.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Bamija
27.7.2016 19:29:52   
lesica
Okeeeej, je l iko isprobao u medjuvremenu?
Utisci?



_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here