|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Apsolutno čokoladna
21.11.2010 10:50:42   
Parižankaa
[URL=http://img837.imageshack.us/i/pb170011.jpg/]user posted image [/URL]

KORA :

7 jaja
200 gr mlevenih-pečenih badema
100 gr maslaca
80 gr šećera
1 vanilin šećer
pola kesice praška za pecivo
3-4 kašike soka od ceđene pomorandže
200 gr čokolade (topljene)

FIL :

1/2 l slatke pavlake
400 gr čokolade

ČOKOLADNA GLAZURA :

200 gr čokolade
3-4 kašike ulja ili oko 50 gr maslaca
4 kašike slatke pavlake

PRIPREMA :

Šećer, vanilin šećer i maslac penasto umutite.Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, pomorandžin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umešajte čvrsti sneg od belanaca.Smesu izlijte u pleh od rerne obložen pek-papirom i namazan maslacem ( ja nisam mazala maslac preko papira)te pecite u rerni zagrejanoj na 180°C dok se ne ispeče.
Za fil, slatku pavlaku izručite u šerpu i na šporet dok ne provri,i prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ohladite najmanje sat vremena.Ohlađenu smesu izmešajte mixerom (i dodajte malo extrakta od ruma) dok ne udvostruči volumen.Pečenu ohlađenu koru prerežite i zalijte sa nekoliko kašika soka od ceđene pomorandže,pa premažite pripremljenim filom.Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste  u čokoladu, koju ste otopili na pari, umešali omekšali maslac.Ja sam koristila smeđi šećer,i menaž čokoladu.Preko čokoladne glazure sam posula listiće pečenih badema ( za one koje ne znaju, bademi se uvek prvo obare,pa oljušte,onda peku.Listići se seku kod barenih,pa se napravljeni peku).
Tortu sam pravila pre neki dan,kad je bio rođus mom dragom,a ujedno i naša godišnjica brakauser posted image prijatno!
[URL=http://img232.imageshack.us/i/pb180006.jpg/]user posted image [/URL]





_____________________________

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Bog će nam dati sve u svoje vreme ; onako i onoliko, kako i koliko nam je nužno , za naše spasenje.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Apsolutno čokoladna
21.11.2010 12:33:17   
moja ciklama
moram da probamuser posted image

_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu Parižankaa)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Apsolutno čokoladna
21.11.2010 18:12:11   
vonavoj
mmmmmm...odlicno izgleda,a po receptu bi rekla i da je ukusnaaaa!user posted image user posted image

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here